Pienoismallit.net

Rantarosvo

Ketutusketju   19.5.2008 11:52
kapitänleutnant kirjoitti:
Kännykän käyttäjä(ttäre)t: rivitaloalueella ei voi mennä etu- tai takapihalle kuulematta vähintään kahta kännykkään kälättäjää, osa omasta talosta, osa naapuritaloista. Minulla lienee poikkeuksellisen hyvä kännykkä, kun siihen ei tarvitse huutaa, kuiskauskin riittää ja vastapuoli kuulee. Ei minua kiinnosta pätkääkään naapurin vatsan toiminta tai imetyksen vaikutus rintoihin, mutta joudunpa vain niistäkin kuulemaan, mikäli haluan nauttia ulkoilmasta. Miksei siihen kännyyn voi kälättää vaikkapa keittiössä?
Meijän naapuritalossa asuu nainen joka kokee tärkeäksi puhua puhelimeen parvekkeella. Asuu kolmannessa kerroksessa, joten kuuluu hyvin. Turha on ihmetellä jos koko kylä tietää hänen asioistaan :)
Hieman maalikysymyksiä   11.5.2008 12:17
Paavo Virolainen kirjoitti:
Euromarketissa 1.3e ja Prismassa 2.2e/purkki.
Eikös ne mainosta että prismassa on paremmat hinnat ;)

Toki se jää sanomatta että kauppiaan kannalta :)
------   11.5.2008 12:14
Miulla on paineensäädin ruuvattu hyllynreunaan ja se on letkun pätkällä kiinni kompurassa. Kompura saa täristä rauhassa ja mittarista saa hyvin selvää. En tosin säädä painetta mittarin mukaan vaan sen mukaan että maalia tulee sopivasti.
Onko voiveitsetkin replikoita ;)
Matias Tuomela kirjoitti:
Toinen vähän erikoisempi asia mistä olen kiinnostunut on kullanhuuhdonta.
Ei tossa mitään outoa oo, miekii oon aikoinaan ollut monena vuonna lapissa kultaa huuhtomassa.

Aika moni huuhtoo lapinkultaa. Nimittäin kurkusta alas:) ja kait se eukon uittaminenkin lasketaan jos siinä on rakkautta vielä mukana.
Kysymysketju laivoista   9.5.2008 10:04
Pore kirjoitti:
Sisävesillä (lätäköt) seilaavat käyttävät sanontoja väärin.
Jos oletat miun asuinpaikan mukaan miun seilanneen Saimaalla, vikaan meni. Työhommat on tullu tehtyä suolasessa vedessä. Se mistä moinen ero nimityksissä johtuu, on sinällään aika mielenkiintoista. Mistä mahtanee johtua?

OT
Huvivene puolella kun ollaan hirmusia merikarhuja jos kotisatama on meren puolella ja tullaan saimaalle. No täällä pitää olla paikallisia parempi ja keksiä "vääriä" tapoja mitä täällä harrastetaan. No jostain kumman syystä jos laiturissa seisovan veneen kiinnitysköyden ylimääränen osa on laiturilla, lukee veneen perässä paikkakunnan nimi joka löytyy meren puolelta ;)

No merimiestaidot on retuperällä olkoon vesi millaista tahansa. Siis huvipuolella :) Siellä pitäis myös GPS:sät kieltää lailla :)

Saimaa on vaativa omalla tavallaan ja meri omallaan, turha niitä on vaativuus järjestykseen laittaa.
OT
Kysymysketju laivoista   8.5.2008 11:12
kapitänleutnant kirjoitti:
Tärkein unohtui: rumpu on aina musta, miksiköhän?
Ei aavistustakaan :0

No nykyään se on yllättävän usein kannen värinen, mutta toisaalta se on vaakasuorassa asennossa ankkuripelin akselilla. Sitä pitäskin sitten sanoa joksikin muuksi. "Pötköttävän marssilaisen pää" ;)

Ai miksikö marssilainen? Laivan kannet on useimmiten vihreitä.
Messerschmitt Bf 109 G-10   6.5.2008 17:31
Jocke Teerbach kirjoitti:
Simo kirjoitti:
Tommoselta näyttäs suhkot alkuvaiheessa oleva Messerschmitt Bf 109 G-10.
Ihan itsekö olet kuvannut? Olisin veikannut B17 mahalaskussa.
Siuta 50v nuoremmalla ei välttämättä oo kuvaushommat hanskassa, kun ei ne oo tämmösellä keski-iän kynnyksellä norkoilevallakaan. Kuvaus kalustossakin voipi olla eroa ;)
Ketutusketju   6.5.2008 16:13
No ei se nyt ihan vittuilun vuoksi oo. Sitä se teettää kun ensin totutetaan käyttäjät käyttämään tietokonetta pääkäyttäjän valtuuksilla jolloin tietoturva on huonoimmillaan. Ei oo ihan helppoa saada tätä tottumusta pois. mikkihiiri$ofta tietysti ratkas ongelman omalla tavallaan.

Vistasta en ymmärrä mitään, mutta sellanen kuva on uutisoinneista jäänyt, että tekemällä normaalikäyttäjän tunnukset saa noi kiukuttelut vähemmälle. Ei konetta aina tarvii ajaa täysillä valtuuksilla. Ohjelmien asentaminen on juttu erikseen.

En tiedä mitä tarkoitat windowsin tasolla olevalla Linuxilla? sitäkö että se kiukuttelee yhtä paljon vai kaatuu jatkuvasti. Kannattaa valita sellainen jakelu (distro) josta saa helposti ohjeita Suomeksi. Myöskään pienimpiä ja erikoisempia jakeluja ei kannata valita jos ei halua räätälöidä konetta mieleisekseen. Sillon kun pitää jotain jo ymmärtääkkin.

OpenSuse on helppo ja siitä saa tietoa Suomeksi alla olevasta linkistä.

opensuse.fi

Kokeilun voi aloittaa lataamalla ns. live levyn ja polttamalla sen ohjeiden mukaan cd:lle. Sitä ei tarvii asentaa koneelle ollenkaan. Levy koneeseen ja kone päälle. Pitää toki muistaa että live versiot on aina suppeita versioita itse distrosta. Alla olevasta linkistä saa ladattua opensusen liven

download.opensuse.org/distribution/10.3/iso/cd/openSUSE-10.3-GM-KDE-Live-i386.iso

Kannattaa muistaa sitten, että varsinaisen distron asennuslevyillä tulee mukana tuhansia ohjelmia. Niitä ei tarvii asennella erikseen, eikä ettiskellä mistään. Ne voi asentaa samalla kun asentaa käyttiksen. Toki niitä voi asentaa ja poistaa myöhemminkin.
Kysymysketju laivoista   6.5.2008 10:41
Kun ei näitä arvauksia tuu, niin kerron vastauksen. Tästä nimitystä on käytetty miun työmaana olleilla aluksilla, ja kuten on tullu eriäviä mielipiteitä vastaan saattaa olla jotain alueellisia eroja nimityksissä?

Neekerinpää= köysivinssin rumpu

Kyseessä on siis koneellisesti pyörivä pystyasennossa oleva rumpu, jonka ympärille köysi pyöräytetään pari kierrosta ja näin saadaan vedettyä se tiukalle. Naruja jaksaa tiukata käsin, mutta köydet (köysi= rannetta paksumpi) painaa.

Kysymysvuoro sille joka ensiks ehtii.