Pienoismallit.net

Jope L

Kuusiokulma tankoa?   20.12.2010 22:22
Mitä tuollaisella tangollla on mittaa? Hinta voi olla aika edullinen jos tarvittava määrä on suuri verrattuna valmiisiin muttereihin. Lisäksi itselle tulee mieleen, että tuollaisesta tangosta voisi saada johonkin rodiin tai kopteriin sorvattua sellaisia pitkiä piikkikantaisia pultteja.
Erään kaupunkilegendan mukaan aikoinaan lokinsiipi mersun omistajat lisäsivät hanskalokeroon pienen vasaran kun joku silloinen julkkis onnistui kaatamaan autonsa katolleen eikä päässyt ulos.
Elökuvat referenssi lähteinä. No joo, toisinaan nämä amerikkalaiset autot elokuvissa kyllä räjähtävät taivaalle tuhannen päreinä kun törmää postilaatikkoon.
Sivuikkunat menee yleensä ihan pieneksi muruksi joka tippuu alas korkeintaan reunoihin jää vähän sellaista lasimurskaa kiinni. Tuulilasit on yleensä nykyisin kerrosrakenteisia, kahden lasipinnan välissä on muovikalvo joka pitää lasin kasassa. Minä vuonna tämä sitten yleistyi onkin sitten vaikeampi kysymys tuo 1970 on vähän siinä ja siinä. Katselin kerran tuolta youtubesta kun yksi kaveri teki näitä romu autoja niin tuon sivulasi homman teki hienosti. Lasi vaan ensin liimattiin kiinni ja sitten porattiin reikä läpi jyrsittiin keskiosa pois. Lopuksi naarmutettiin jäljelle jäänyt kehys. Harmittaa itseäkin ettei tullut laitettua tuota linkkiä ylös. Eikös suolan asemasta voisi käyttää myös sokeria? Kumpi näyttäisi aidommalta?
Referenssiä tarvitaan!   22.10.2010 17:44
Tähän tankki asiaan en ota kantaa mutta näin äkkiseltään väittäisin autossa olevan lähes varmasti mekaanisen pumpun. Perusteluna lähinnä vuosimalli ja kaasarikone. Löytyykö sieltä lohkon kyljestä noin puolestavälistä sellaista pientä kikkaretta. Tosin tuossa kohtaa mallivalmistaja on voinut hyvinkin oikaista.
Maaston muoto   11.10.2010 11:14
Käyttäjän kuvapankissa tuo kuva löytyy isompana. Maastorakennuksessa en osaa auttaa, mutta nukkekodin keittiö kaapistoineen, pöytineen ja kahvimyllyineen herätti muistoja. Aivan samanlaisia kuin mummolassa joskus.
Maalin poistaminen   4.10.2010 21:59
Niko Lindström kirjoitti:
Mulla on ollut vähän säätöä näiden maalinpoistoaineiden kanssa… Ihan aluksi kokeilin jarrunestettä '32 Fordiin, joskus monta vuotta sitten. Ei mitään, vaikka lillui ihan pitkään siellä. Pensseli, jolla sivelin välillä pintaa, siitä lähti karvat, mutta maalille ei käynyt yhtään mitään!
Jarrunesteitä on käsittääkseni kehitetty siihen suuntaan ettei niillä välttämättä ole enää nykyisin maalipintaa tuhoavaa vaikutusta. Katsoin tuota suht uutta jarruneste pulloani niin takaetiketissä ei ollut edes asiasta varoittavaa tekstiä mikä on joissain pulloissa joskua ollut. Maalinpoistoa varten ei varmaankaan kannata ruveta edes kokeilemaan josko löytyisi oikea merkki. Tämä viemärin aukaisuainehan toimii oikein hyvin, joskin sen käytössä saa olla varovainen syövyttävää litkua kun on.
Kyllä tuohon taisi ohjeet ja boksi esittely löytyä. Pakosarja näyttää todellakin olevan koneen takana ja tulee suoraan kiinni pakoputkeen, silti koneen edessä näyttäisi olevan turboahdin, hmmmm säkölläkös se toimii. Hämmentävää. Taitaa mennä tämä malli luokkaan kierrä kaukaa. Sinänsä harmi koska auto on japsiksi ihan nätti.
Tuota rellua näyttäisi olevan sekä vasemmalle että oikealle puhaltavana mallina.
Juho Mäkirinne kirjoitti:
Muuten en AMT:stä tiedä mutta ainoo AMT:n mallin jonka oon tehnyt on F&F Mitsubishi Eclipse, ja siinä on pakosarja väärällä puolella moottoria.
Miten voi olla mahdollista. Eikös näissä mitsuissa ole moottori poikittain?