Pienoismallit.net

Toni Salo

i1.aijaa.com/t/00620/13646738.t.jpg

Harrasteulut on nyt harrasteltu, ja myynnissä siis kaikki myyntiin mielestäni kelpaava "jäämistö". Uusille aloittelioille hyvä setti kaikkea tarpeellista tai konkareille laatikoiden täytettä. Maaleissa on vähintään puolipurkkia kussakin jäljellä.

Oulussa keskustan alueella haettavissa, tai postituksella kotimaahan.

100eur toivon kilkkeistä saavani, mikäli postittaa tarvitsee niin 15eur otan lähetys ja pakkauskuluihin.

Sähköpostilla kyselyt ja vastailen parhaani mukaan.

Parhain terveisin

Toni Heikkinen
Ryhmärakentelu: romuautot   22.6.2011 17:56
Törmäseen yhtyen. :) Revellin Pontiacilla (GTO) ollaan mukana.
Revellin ja Humbrolin emaleja tulee itsellä käytettyä helpon saatavuutensa vuoksi. Olen vuorokauden kuivimisaikaa itse noudattanut, kiiltävässä ja matassa en ole eroja kuivumisnopeudessa havainnut. Johtunee ohuista maalikerroksesta? Ohentimena harrastelun alkuun käytin Revellin omaa tinneriä, mutta kalliin litrahintansa vuoksi siirryin kokeilun ja erehdyksen saattelemana Mineraali Tärpättiin, jonka kanssa ei ole ollut minkäänmoisia ongelmia ja kertaakaan ei ole maalit irtoilleet (vielä).
Arviointi ja pisteytys   7.9.2010 17:31
Voisikohan tässä tähditys asiaissa toimia sellainen, että jos antaa jollekkin mallille oman tähtiarvionsa niin olisi automatic pakoitettu antamaan myös kirjallinen/ sanallinen kommentti? Pelkkä sanallinen kommentointi ei kuitenkaan pakoittaisi arviota tähdillä laittamaan.

Tämä ihan sillä, että jos joku nuorempi tai vaikka senioriksi ehtinyt, kokee saaneensa kohtuuttoman huonoja (tai vaikka kohtuuttoman hyviä [harvemmin varmaan näin]) arvioita mallistaan ilman selityksiä niin saisi ainakin sitten sitä palautetta, että mikä meni pieleen yms. Ja kyllä, tiedän, että kone herjaa arvioitaessa toisten malleja jos keskiarvosta poikkeaa tuo oma arvionti, mutta tällöinkin palautteen antaminen sanallisesti on vapaaehtoista.

Itselle ei nuo tähdet meinaa mittään muuta kuin, että ovat kiva lisä. Suusanallinen on se mistä jotain hyötyä itsellekkin on ja iloakin. Se tähtiarvioissa häiritsee kuitenkin, että kun ei tiedä mistä niitä saman mallin kohdalla annetaan? Toisen mielestä malli on 2,5* ja toisen mielestä 4,5*. Elippä jos mallisi saa keskiarvoksi 4,0* ja sitten jonkun mielestä se onkin 2,0* arvoinen tuotos. Niin eikö olisi reilua, että olisi pakotettu antamaan sitä palautetta, että missä kohti pittää tehä töitä?

Jokaisella on toki omat mielipiteensä ja pointtinsa tuossa tähditys asiassa, mutta minä ainakin yritän tähdittää positiivisten asioiden valossa mallit jotka ylipäätään tulee arvioitua. Täällä tuntuu aika-ajoin olevan arviointi käytäntö kuitenkin se, että etsitään vain negatiivisiä puolia toisten tuotoksista ja pohjataan arviointi sitten niihin. Voisi nuorempia ja miksei senioreitakin kannustaa enemmän postiiviset kommentit kuin esim: Konepelti irvistää, onpa qraa.

Olinkohan edes sinne päin jäljillä? Nooh, seon makuasia sano koera ku muniasa nuoli. :)
Letkut konetilaan   3.9.2010 01:04
Ismo Sillanpää kirjoitti:
mutta olen käyttänyt kaiken maailman piuhojen esittämiseen vanhoista sähkölaitteista pätkittyjä piuhoja, joista sitten tarpeen mukaan irrottelen säikeitä eri kohteisiin. Itse olen käyttänyt liimauksiin pikaliimaa, mutta PVA -liimat (Krystal Klear, Erikeeper tms.) voisivat myös olla kokeilemisen arvoisia.
Usb-kaapelin kun purkaa niin saa erinomaista piuha/letku/johto-materiaalia yllinkyllin. Kiinnittäminen onnistunut itsellä Loctiten Super Atackilla.
Mikä kuorma-auton hytti?   7.8.2010 18:20
Näyttää Fordin nupilta. Revellin Ford pick up 1929 sarjasta parasta aikaa teen mallia ja yhtäläisyydet on silmiin pistäviä. Ja vaihdekepin vierestä pöjöttävä toinen vipu on se käsijarru.

Täytyypä käydä saunajärven keikka heittämässä, jos siellä tuommoisia helmiä kankaalla pötköttää.
Löytöjä?   5.8.2010 20:52
Isomies täällä onnistui hämmentämään itseään, kiitos ja anteeksi.

Kertokaahan niitä juttuja, jos jotain odottamatonta ilon aihetta näissä kuvioissa tullut kohdalleen.
Löytöjä?   5.8.2010 20:28
Tuotenumero lienee: 05405 ?
Löytöjä?   5.8.2010 19:10
Tein itselleni tänään ns. ensimmäisen löydön paikalliselta kirpparilta. Yllättäen kaikenmoisen romun alta paljastui lähes täydellinen Airfixin "De Tomaso Pantera" -urheiluauto 1:24 skaalassa. Lootan sisältöä tutkittuani totesin, että ainoastaan etuparkit ja spoileri on kadonnut vajaan 20 vuoden aikana. Hintalapussa koreili 9€ joten eipä tarvinnut pohtia ostoa sen enempää.

Ihan hulvattomasti ei meikä pojan kookle kyseisestä rakennus sarjasta tietoa antanut. Eli onko joku kyseisen lootan sisällön joskus koonnut? Mahtaako tämmösellä olla markkina arvoa? Ei sillä, että myymässä olisin koska rakennus pöydälle tuo seuraavana menee, mutta ihan mielenkiinnosta.

Paketista kuva:
www.pienoismallit.net/profiilit/3571/kuvat/kuvapankki/kuva_71295/

Kertoisitteko vastaavista ilahduksen ja yllätyksen hetkistänne mikäli sellaisia on kohdalle joskus sattunut?
Tilaa riittää ja kaikilla kivaa on.. Mutta ei helevetissä uskalla nostaa tuohon pöydälle toista projektia vaikka värkkään ainoastaan yhden pikku Revellin auto "lassikon" kanssa.

Pienellä matemaatikalla; tuota ainokaista olen koonnut kolmisen kuukautta ja jos siinä olisi toinen rinnalla niin arviotu valmistumisaika olisi n. 1,5 vuotta ja jos vielä kolmas malli olisi pöydälle nostettuna niin ensimmäinenkään ei valmistuisi ennen vuotta 2028. Eli ammattikoulun lyhyellä laskennolla: Syntymätön esikoiseni olisi n. 18 vuotias ja olisi siinä sitten mistä ojentaa ihan täysi-ikäisyyden kunniaksi pienoismallia kouraan, että oleppa hyvää vaan. -.-

Siis yksi kerrallaan, kiitos.