Pienoismallit.net

VilleH

Tykkibarkassi: Valmis… 5.4.2020 11:07 Rakennusblogi
Aivan mahtava malli mielenkiintoisesta esikuvasta. Itse annan erityisen suuren arvon vielä tuolle esikuvanmukaiselle toiminnallisuudelle, joka tuo sen viimeisen silauksen.
Onneksi olkoon!

T:Ville H
Ilmarinen, Suomen ensimmäinen… 27.3.2020 17:37 Rakennusblogi
Tuohon pyörimisnopeuteen: Jos nyt ajatellaan ihan pragmaattisesti, tuo 30 k/min ei kyllä kuljeta tuota mallia kunnolla, ja esim. tuulella ei lainkaan. Esim. peräsimiä se ei todennäköisesti tottele, eikä ole hallittavissa. Jos siipiratas olisi mallissa n. 15 cm halkaisijaltaan (kehä siis 471 mm), tuohan tarkoittaisi teoreettista 0,23 m/s nopeutta.

Jos ajatellaan, että esikuvan nopeus olisi jotakin 8 solmun luokkaa, tuottaa tuo Frouden kaava mittakaavanopeudeksi 0,8 m/s. Tämän saavuttaminen edellyttäisi optimaaliselta (ei luista) siipirattaalta n. 115 k/min, jos rattaan halkaisija olisi tuo edellä mainittu 150 mm. Jos arvioidaan optimistisesti, että luistoa on n. kolmasosa, tarvitaan kierroksia jo reilustui yli 150/min.

Toivottavasti laskut menivät suurin piirtein oikein, mutta olennaista on tuo suuruusluokkavirhe. Itselläni ei ole kokemusta toimivista siipiratasaluksista, joten en osaa sanoa esim. onko tuo n. 70% hyötysuhteeksi mitenkään lähellä totuutta, ja onko asiassa jotakin muuta huomioitavaa.

T:Ville H
Viking Sally 1.8.2019 17:16 Malli
On hieno!! Onneksi olkoon. Tosiaan, jos ei pidä rakentamisesta, ei laivamalli (tai oikein muutakaan full scale)harrastusta kyllä suositella.
Mutta tällaisen urakan valmistuttua voi aina onnitella itseään.

Tämähän oli siis staattinen malli, eikö totta.

T:Ville H
Tornihuvila 17.7.2019 14:17 Malli
Aivan loistava! Kuvista on lähes mahdoton sanoa, ovatko oikeasta vai pienoismallista, mutta pakko se on uskoa:)

T:Ville H
ITPSV90 5.7.2019 12:14 Arvostelu
Olikos kellään T-55 alustaisten Marsujen maalauskaaviota, lähinnä tuo moottoritilan kansi ja tornin katto on jäänyt epäselväksi. Käytössäni olevissa kuvissa on suttua ja hieman huonot kuvakulmat, ettei asiasta saa selvää…

Appropoo; jokos tuosta Perfect Scalen konversiosarjasta on kokemuksia, pitää se Leo-marsukin tehdä jossakin vaiheessa.

T:Ville H
G.M.C. T-19 1929 postiauto 14.5.2019 20:33 Malli
Aivan mahtava jatko näille esoteerisille malleille!

T:Ville H
(3. kerta kun tähditän malleja)
Spitfire Mk.VI Suomi-camossa… 4.5.2019 19:54 Malli
Hmm, ainoa kommentti siitä, että olisiko kuitenkin normisiipinen vaihtoehto ollut sekä tilaajan, että toimittajan kannalta relevantimpi? (tuohan siis korkeatoiminta-pitkäsiipinen, jos mitään näistä tajuan)
Muuten: Hauskaa että on hauskaa:)

T:Vile H
Lempi: Koneasennuksia 6.1.2019 19:54 Rakennusblogi
Hienolta näyttää!!

Minua hieman pelottaa tuo 4 mm. messinkiakseli liukulaakeroinnilla ja kuitenkin 55 mm potkurilla, vähintään akselin tarkkailu käytön aikana on tarpeen?

Paremman puutteessa olen joissakin malleissa turvautunut 4 mm rst-hitsauspuikkoihinkin… tuo hopeateräs tosiaan ruostuu, vielä kun on tuota jalompaa metallia ympärillä.

T:Ville H
S/S Maaninka: Rakenteellisesti… 27.6.2018 14:05 Rakennusblogi
No vielä kuitenkin yksi viesti tuohon mahdollisesti tulevaan projektiin:
Kattiloita, myös pienempiä, löytyy Euroopastakin, esim täältä: pendlesteamboilers.com/Horizontal-Boilers/
Tässä hyvänä puolena se, ettei (toistaiseksi) tulleja jne. Nämä tehdään erikseen tilattaessa, joten toimitusaika voi olla pitkähkö, kuten sivulla varoitellaan.

Kovasti kehuivat tuolla Modelboatmayhemin sivuilla.

T:Ville H
S/S Maaninka: Rakenteellisesti… 26.6.2018 14:58 Rakennusblogi
Onnea Viikon mallille!

Tuosta höyrykoneprojektista sen verran, että nuo kattilat vaikuttaisivat olevan se oikeasti kallis laite:)

Toinen mielenkiintoinen höyrykoneen rakennussarja voisi olla Bengs:in Tobias: www.bengs-modellbau.de/materialbausaetze/dampfmaschinen/2-zylinder-dampfmaschine-tobias

Tuossa on jonkun verran esivalmistettuja osia sekä aika selkeä perusrakenne.
Toiminnasta en osaa sanoa; näissähän se koneen vireeseen saaminen on aina jonkunmoinen homma.

Vanha kunnon Stuart D10 on suurin piirtein samoissa hinnoissa, 179 puntaa: www.stuartmodels.com/item/40/stuart-d10-unmachined -Huom, tässä myös piirustukset ja pyörötavarat mukana, mutta tarvitaan suunnanvaihdin, 34-50-71210 77,3 puntaa lisää.

T:Ville H