Pienoismallit.net

VilleH

WWwwunnnderrbarrr!!!
Jees, tuosta ilmoittautumislomakkeesta Muut pienoismallit -luokittelun altahan nuo löytyvät.

Jatkokysymys: Hoidetaanko esim. osallistumisluettelot sitten IPMS:n kautta? Nehän tarvitaan tuomaraoinnissa, ja viime vuonna oli hieman haasteita niiden kanssa.

T:Ville H
Suomi ZSU 57-2   15.3.2017 17:18
Moi,

Väsäilen tuota Takomin sarjaa, ja edistymistäkin on tapahtunut.

Kysymys koskee tuota Parolan 461-10:n tähtäinlaitteiston valkeaa väriä. Käytössäni olevat kuvat 60- ja 70 luvulta ovat kaikki sopivasti sumeita tai joku kyhnii juuri sopivasti edessä, joten alkuperäistä väriä ei voi päätellä. Kuitenkin kallistuisin kuva-aineiston suhteen enemmän tummanvihreään kuin valkoiseen?

T:Ville H
Hmm, tulkitsenko oikein, että IPMS siis hoitaa tänä vuonna vain näiden nk. muovimallien ilmoittautumisruljanssin?

Viime vuonnahan IPMS hoiti myös muiden kuten esim. laivamallien ilmoittautumiset.

T:Ville H
Pieni nelilapainen potkuri   21.1.2017 10:58
Raboesh:iltä löytyy vain 20 mm, esim: www.raboeschmodels.com…s/brass-propellers/brass-propeller-metric-147-series-detail?Itemid=0
Näitä voi tilata Hobby Pointin kautta, tokkopa heilläkään on juuri noita hyllyssä.

Muuten on kyllä aika harvassa tietojeni mukaan (olen nämä tehnyt itse, jos kun olen tarvinnut näin pieniä).

Sinänsä tuo 19 taalaa kpl. ei kuulosta pahalta, päälle toki postit ja Tulli + Alv.

T:Ville H
Uutuuksia maailmalta   9.12.2016 20:15
..- ja myös SSW D.III; minulla edellisen kierroksen paketointikin rakentamatta…

T:Ville H
Silicon valu tarvikkeet !   5.12.2016 10:42
Turun suunnasta en osaa sanoa mitään, mutta ainakin HobbyPointissa Helsingissä on Artidecin hartseja ollut myös pienemmissä pakkauksissa, mm. suuruusluokka 3 dl valmista hartsia. Omien kokemusten mukaan tämä on aivan kelpoisaa, mutta muovipullojen korkit tahtovat juuttua kiinni.
HobbyPoint lähettää myös postitse, vaikka heillä ei nykyaikaista web-kauppaa olekaan. Vanha kunnon puhelin toimii.
Onhan täällä toki muitakin postin varassa toimivia hartsin tarjoajia, haulla löytyy…

T:Ville H
Vinkkejä laivanrakennukseen   2.9.2016 21:51
"Sitten se kaikkein tärkein. Koita pitää se fiilistyönä. Älä ota pienintäkään stressiä sen valmistumisesta. Tee vaan silloin kun huvittaa niin työn jälki pysyy hyvänä." - siis ihan ykkösohje skratsääjille. Työmäärä on loppujen lopuksi useampikertainen siihen nähden kuin alunperin kuvittelit, mutta Zeniläisittäin sanoen: jo matka=rakennustyö on päämäärä. Jos ei pidä laivamallien rakentamisesta, kannattaa funtsia joku muu harrastus:)

T: Ville H
Vinkkejä laivanrakennukseen   2.9.2016 19:48
Jatkuu: Minusta Zumwaltin keula oli jo oikeasti haasteellinen: www.pienoismallit.net/profiilit/35/kuvat/kuvapankki/kuva_118051/

No tämähän hoitui siten, että sivu- ja päällyskuvannon muotoiset palat ovat 3 mm styreenilevyä, ja kaikki muu on scratch-rakentajan Pikku Apulaista Milliput- kittiä, ehkä Kuivalaiselta voi moista tilata.

Tuolla Miliputilla voi tehdä aika isojakin kokonaisuuksia. Joku addiktoitunut henkilö voi tehdä miilliputista koko mallin:)

T:Ville H
Vinkkejä laivanrakennukseen   2.9.2016 19:38
Enemmänkin pehmeää vaneria taivutellaan muotoonsa ja jätetään ontoksi - no tämä polku on oikeasti dead end. Moneen suuntaan kaarevat pinnat pitää tehdä rimoista, vähemmän kaarevat leveämmistä ja tiukat linjat sitten ohuemmista. No kyllä vaneria voi sahata rimoiksi mutta enpä näe tässä mitään etua.
(Oletetetaan, että puhe edelleen vesilinjamallista eikä vedenalaisia osia huomioida) Keulan suhteen umpipuu/uretaani on hyvä vaihtoehto: Poistetaan kaikki, mikä ei ole laivan muodon mukaista. En ymmärrä että alumiini olisi tässä oikeastaan mitenkään sovellettavissa?
Tällainen manuaalinen rungon 3D-mallinnus edellyttää esikuvan linjapiirrustuksia. Jos niitä ei ole käytössä, sitten tehdään silmämitalla, ja esikuvanmukaisuuden voi unohtaa. Edelleen, umpimateriaali tarjoaa tässäkin paremman lähtökohdan hakea oikean näköistä muotoa.

T:Ville H