Pienoismallit.net

VilleH

Suomalainen T-54/55   19.7.2017 16:16
Varoituksen sana: Nuo Takomin pyörät ovat muutenkin huonot,Kulutuspinta on kupera, kumiosan ja vanteen välinen (ohut) laippa puuttuu, joka tekee kumiosan maalauksesta hankalan. Lisäksi hillitöntä kumiosien valujäte(?)imitaatiota eli noita saumoja kannattaa hioa huomattavasti.

T:Ville H
Suomalainen T-54/55   3.6.2017 19:13
Kiitos; siis tuohan on Tamiyan muunnos, eli 90% laatikkotavaraa:)

T:Ville H
Suomalainen T-54/55   2.6.2017 20:50
Tuo T54 on minunkin suosikkini; väkersin sellaisen aikoinaan Tamiyan T55:stä: www.pienoismallit.net/galleria/malli_1578/
Olisiko tuosta vaikkapa inspiraatioksi. Referenssinä on käytetty Parolan vaunua, niin ainakin on suomalaisen esikuvan mukainen.

T:Ville H
Decalin alla ilmakuplia.   27.5.2017 18:25
Brutaalein tapa on levittää MEK:iä (en tiedä mistä saa nykyisin), Tamiyan vaaleanvihreäkorkkinen liima (extra thin, quick setting) voi toimia vastaavasti? Levitys hyvin varovasti ohuella siveltimellä, juuri kiiltelevälle kohdalle. Ehkä tämä on se viimeinen konsti.

T:Ville H
Kaikkea en tosiaan ymmärtänyt, toisaalta tällä foorumilla ei yleensä näitä RC-juttuja käsitellä; ainakaan tällaisia, joissa perusratkaisut eivät riitä, kuten onkin ollut puhetta. Esim. tuolla RC10 -foorumilla on enemmän tämän alan osaamista.

Jos et välttämättä halua itse rakentaa tuollaista useamman kierroksen servoa, niin vastaus on purjevinssi; esim. täältä 6x, eikä ole edes hinnalla pilattu: www.componentshop.co.uk/45g-sail-winch-servo-6-turns-end-to-end-travel.html
Tuolta löytyy myös 4 kierrosta ja alle vaihtoehtoja.

Tuota jomppikarvakysymystäkään en ymmärtänyt, ainoa mikä tulee mieleen on vastaanottimen paritusliitin lähettimeen. Katso sen käyttö radion ohjekirjasta.

T:Ville H
Maalaus vs. kromaus   9.5.2017 18:06
Tein (moottoritykkivene) Nuoleeni kannella olevat rosteriset tuuletuskuupat suurella vaivalla messingistä, ajatellen, että mikään maali ei kestä ja ne pitää kromata/niklata. No, kun sopivaa tilaisuutta kromaukseen ei ilmennyt, päätin maalata ne ihan kokeeksi Alcladin kromilla. Kokeilu on kestänyt toimivassa mallissa erilaisia vastoinkäymisiä jo 5-6 vuotta. Kiilto on himmennyt lähemmäksi esikuvanmukaisuutta:)
Litkutuksia en ole kokeillut koko pinnoille, muussa yhteyksissä esim. nurkkiin tms. kylläkin, ilman ongelmia.

T:Ville H
Leopard 2 A6 Suomi   9.5.2017 17:57
Tämä varmaan kiinnostaisi monia muitakin, olisiko kerrassaan mahdoton ajatus, että nämä suuret viisaudet voisi laittaa tänne saitille?

T:Ville H
Varmaan tuo rc10.fi voisi olla hedelmällisempi paikka, siellä on ainakin joskus joku tankin rakentaja.

En tiedä, mitä tarkoitat digitaalisella lähettimellä, mutta kaikki tavalliset servot toimivat kuitenkin PWM-ohjauksella, joten pääsääntöisesti (jos liitin sopii) kaikki käy kaikkien kanssa.
Noita servon ulostuloakseleita on useita, servon mukana tulevat limput ainakin sopivat siihen, ja ne voi sitten liittää esim. hihnapyörään?

Autojen nopeudensäädin on yleensä tehty 7,2 voltille, siis nämä harjallisten säätimet, ja 12 V voi olla liikaa.

T:Ville H
Periaatteessa tuollainen kai olisi mahdollista: Tornin vastaanottimeen esim. kanavat 3 ja 4, ja runkoon 1 ja 2. Näissä uusissa 2.4 GHz-lähettimissä voi olla mahdollisuus käyttää vain yhtä vastaanotinta kerrallaan, vanhemmilla kideradioilla se onnistuu.
Mutta muuten tuo kuulostaa aivan tarpeettoman monimutkaiselta: Mikä tässä on syynä, että tarvitaan 2 vastaanotinta?

T:Ville H
Suomi ZSU 57-2   2.4.2017 14:56
Jepp, kyllä tuo tummanvihreä vaikuttaa olevan oikea vaihtoehto, siis 60-luvun vaihtoehdoksi. Itse asiassa tuo Parolan vaunu on (lähes?) ainoa, jossa tähtäinlaite on valkoinen. Olisi hauska kuulla sille selitys, koulutuskäyttö?

Muuten sarja alkaa lähestyä finaalia, ja tässä tämänhetkisiä havaintoja:

Positiivisia:
- Erittäin terävä ja tarkka valu ja muottien kohdistus
- Pääsääntöisesti hyvä osien sopivuus
- Detaljiikkaa on kyllä hyvin runsaasti ja se täsmää kuviin

Vähän vähemmän positiivisia:
- Telapyörät on toteutettu typerästi, tuo kumiosan kohollaan oleva "valujäte" on aivan liian karkeaa, ja pyörien kulutuspinnat ovat pulleita, eivät tasaisia kuten kaikissa valokuvissa. Lisäksi vanteessa on kumiosan vieressä matala laippa, tätä ei ole mallin pyörissä.
- Veto ja johtopyörän puolikkaiden liimaus on tarpeettoman hankalaa, osiin kannattaa tehdä tapitus, vetopyörässä käytin 2,8 mm valurankaa tappina. Huom: Jos käytät Friulin ketjuja, vetopyörän puoliskojen väliä pitää kasvattaa n. 1 mm
- Fotoetsit on tehty liian ohueen (0,15 mm) ja ehkä kovaan materiaaliin. Erityisesti lokarien kannakkeet ja
takakannen ja hylsyhäkin verkot ovat aivan liian ohuita.
- Pyörästön polvinivelien tyvessä (rungon puolella) on jonkinlainen suojaosa (A6 ja A7), jotka eivät oikein tunnu sopivan?
- Pyörästön iskunvaimenninsysteemin vivut eivät sovi paikalleen, vaan jäävät vinoon (osat A5-A4)
- Patruunasiteiden säilytystelineiden yläosan tuet on rajusti yksinkertaistettu
- Vasemman puolen ajovalon häkki (ohjeen kohta 17-1 A) sai käämini kärähtämään, mutta sain kuin sainkin kasaan. Olin jo alussa täysin valmistautunut juottamaan sen metallilangasta.
- Tykin runko-osan vasen puolisko (osa P2) on hämmentävästi 1 mm liian pitkä, kannattaa passata puoliskot siten, että aseen kääntöosat(?) (M26 ja 30) osuvat kohdalleen.

Ohjeiden esittämä rakennusjärjestys on erityisesti rungon osalta omituinen. Ainakin siisti maalaus on mahdotonta, jos toimitaan ohjeen mukaan.
Laitoin ensin paljaat lokarit, ja kiinni oleviin lokareihin sitten nuo fotoetsatut tukiraudat ja lokareiden etu- ja takaosat.
Pyörästön maalaan erikseen, ja kiinnitän lähes valmiiseen malliin.

Ainakin suomalaisissa vaunuissa näyttäisi olevan yhdellä viistouksella olevat poltttoainetankit (L5, L6, L15)

Takaa puuttuu lisäpolttoainesäiliöiden kiinnityspisteet.

T:Ville H