Pienoismallit.net

VilleH

Vinkkejä laivanrakennukseen   1.1.2018 16:57
Yleistä tietoa laivamallirakennuksesta löytyy Suomen Laivamallien Rakentajien sivustolta:
www.sulara.fi/artikkelit.htm

Valitettavasti aiemmin seuran lehdissä Tilkeraudassa ollutta Erkki Luston sarjaa historiallisista aluksista ei ole saatu digitoitua.

T:Ville H
Suomi 100   7.12.2017 17:09
Tein malligalleriaan kolme kokoelmaa omista Suomi -malleistani:
60- luku: www.pienoismallit.net/galleria/malli_14657/
80 -luku: www.pienoismallit.net/galleria/malli_14658/
Nyt: www.pienoismallit.net/galleria/malli_14659/

Kuvia olisi ollut enemmänkin, mutta tilarajoitus stumppaa laajemmat esittelyt.

Tiedän, että useilla rakentajilla on erilaisia kokoelmia Suomi-aiheista, ja haastankin nyt julkaisemaan nämä! Näin voisimme juhlistaa tätä merkkipäiväämme oman harrastuksemme keinoin.

T:Ville H
Uusia Suomi-malleja tulossa   17.11.2017 21:54
Hhhhmm. Siis T55A on eri malli (säteilysuojalevyt jne). Mutta siis nähtävästi juurikin näin: aiempi T55: 37018 T-55 Mod. 1963 INTERIOR KIT, mutta ilman sisuskaluja (ja ilman A:ta :D)?
Tuossa sisuskaluversiossa on jopa suomalaiset dekaalit, esmees: miniart-models.com/products/37018-t-55-mod-1963-interior-kit/
Miksi ei tuossa kuliversiossa sitten ole suomalaisia tunnuksia, on hyvä kysymys. Onko kuitenkin jotakin alatyypin väliversion tuotantoerän eroja.

T:Ville H
Mitä työn alla?   12.11.2017 15:03
Onkos mulla nyt ensimmäinen Moukari tällä palstalla?

Rakennusvaihe, jossa näkyy muutokset: Mataloitettu johtajan luukun konekiväärijalustaa n. 5 mm, oikeaan kylkeen tuuletusaukon suojapelti, sekä ainakin paraatipäivän 2017 aikana poissaolevat putken puhdistustangot? poistettu. Vielä puuttuu varatelojen kiinnitysraudat ja mm. tykin asekilven suojapressu.
www.pienoismallit.net/media/kuvat/13/82/55/138255.jpg

Ja suurin piirtein tilanne nyt: Luukkujen kahvat ja em. puutteet laitettu paikalleen, puuttuu vielä kiinnitysremmit joita mm. sivulla ja tornin päällä.
www.pienoismallit.net/media/kuvat/13/82/56/138256.jpg
Model Expo 2018   8.10.2017 11:27
Mitä tulee tuohon vesialtaaseen, ei se ole laivamallareiden kannalta välttämätön (oma mielipide), olemme osallistuneet ihan ständillä erilaisiin rientoihin, ja näin voi tehdä mainiosti jatkossakin. Vesialtaassa kun on omat haasteensa, sitä ei tosiaan ihan minne vain saa pystytettyä.
Myös muut toiminnalliset pienoislaitelajit kuten RC -sisälennokkien lennätyspaikka ja -autojen radat vaativat tilaa ja vaivaa… Mutta jos mennään näissäkin pelkällä ständiesittelyillä, ovat järjestelyt selkeästi helpommat? Uskoisin, että ainakin jonkun verran harrastajia voisi olla tulossa esittelemään lajiaan, tässä tilanteessa.

T:Ville H
kunkku ja moottori   7.10.2017 11:37
Kokemuksesta voin sanoa, että muutamaa lausetta pidemmät jutut kannattaa ehdottomasti tehdä tekstinkäsittelyohjelmalla tai vaikka notepad:illä (ja tallentaa omalle koneelle), kun teksti on valmis, sitten sen voi kopioida kokonaisena web-sivulle.
Nämä selaimien ja websivujen ominaisuudet kun liian helposti johtavat työn totaaliseen menetykseen näppäilyvirheen tai muun sekoilun vuoksi jos ne eivät ole tallennettu muualle.

T:Ville H
ITPSV90 Marskman tarvikeosina   15.8.2017 19:35
Kiitos Jari B. hyvistä kuvista!

Keskityn itse nyt tuohon alkuperäiseen versioon, mutta ei se Leoversio ole poissuljettu tulevaisuudessa…

Olen tässä päivän-pari tsiigannut noita valokuvia, enkä kyllä meinaa löytää "piilotettuja" virheitä, tosin se laji ei ole minun timanttisen osaamisen kärkeä:) Mielestäni kuitenkin tuo kommentti "very inaccurate and partly false turret" alkaa vaikuttaa aika lailla liioittelulta. Toki detaljiikassa on skarpattavaa, ihan loputtomiin saakka jos haluaa.

Tietenkin yleiset mittavirheet voisivat tällaiseen tulkintaan johtaa, mutta kun vertaan Takomin tornia Accurate Armoriin, mitat ovat erittäin lähellä. Eli onko sekin sitten pielessä?

Tuo alusta tavattoman raivostuttavine pyörästöineen on sitten oma juttunsa.

T:Ville H
ITPSV90 Marskman tarvikeosina   13.8.2017 19:27
En tiedä onko tämä nyt oikea ketju, mutta kun en jaksanut tehdä uuttakaan.

Tuo Takomin sarja taitaa olla jo alustavasti dyykattu, ja AM-kauppiaatkin ovat heränneet: www.perfect-scale.de/en/www--perfect-scale-de-3/ItPsv90-Marksman-Turret-Detail-Kit.html

PSM mainostaa, että satsi olisi: replacement, for the very inaccurate and partly false turret in the plastic kit of the ItPsv90 from "Takom" in the scale 1/35.

Eli onko tuo Takon nyt sitten kuitenkin ihan susi vai voiko siitä kohtuullisella duunilla saada kelvollisen. En ole vielä itse aloittanut tuota dyykkausta…

Leo-konversiohan on sitten toki oma juttunsa.

T:Ville H
Suomalainen T-54/55   9.8.2017 21:13
Hmm. En tiedä, mitä tuo uusintapainos tarkoittaa, minulla on kokemusta Takom:in ZSU52-2 ja IPsv90-sarjoista, ja kuvien perusteella myös muissa Takom:in t55 -sarjoissa olisi samanlainen pyörästö.
Nimenomaan tuo erillinen rengas ei suinkaan ole pelkkä kumiosa, vaan siinä on mukana aivan käsittämättömästi osa vannetta, kuten totesin.
Tein itse sorvaamalla tuurnan, johon tuo "kumiosan" saa kiinni, ja sorvasin pienen laipan sekä samalla kiinnityksellä hioin tuon kumiosien valujäteimitaation sekä kuperuuden kokonaan pois kulutuspinnalta, sekä mataloitin noita myös sivulta.
Kun pyöriä on kuitenkin 5 x 2 x 2 = 20 kpl, on ihan käsipelillä aika paljon turhanoloista työtä tiedossa.

Joten tuo afterdark eikun -market ratkaisu on kyllä suositeltava, jos rakentaa Takomin t55-perheen malleja.

T:Ville H
Suomalainen T-54/55   19.7.2017 16:16
Varoituksen sana: Nuo Takomin pyörät ovat muutenkin huonot,Kulutuspinta on kupera, kumiosan ja vanteen välinen (ohut) laippa puuttuu, joka tekee kumiosan maalauksesta hankalan. Lisäksi hillitöntä kumiosien valujäte(?)imitaatiota eli noita saumoja kannattaa hioa huomattavasti.

T:Ville H