Pienoismallit.net

VilleH

Sähkömoottori pienoismalliin   5.4.2019 20:01
Itse asiassa tuo toistuva starttaus on kaikkein hankalin käyttötapa, silloinhan kuormitus on suurin. Kyselin, että kuinka pitkä tuo lapa on, siitä voisi päätellä, miten suuri tuo vääntö voisi olla. Mutta toki tuollainen 30 k/min on aika pieni nopeus.

T:Ville H
Sähkömoottori pienoismalliin   4.4.2019 19:16
Kuten sanoin, tasanopeudella pyörivän demopotkurin tekeminen arduinolla ja askelmoottorilla ei ole "kunnolla" tehty, vaan täyttä hifistelyä. Jos moiset vermeet on hyllyssä ja taito käyttää, on kynnys tietenkin matalampi, mutta tällaiseen tarkoitukseen henkilölle, jolla ei ole asiasta aiempaa kokemusta (kuten tulkitsen), on tuollainen ehdotus kyllä hieman omituinen.

Jos tilaa olisi enemmän, helppo ja lähes äänetön ratkaisu voisi olla hihnaveto O-renkailla esim, mutta tuossa tarvitaan aksiaalivaihde.

T:Ville H
Sähkömoottori pienoismalliin   4.4.2019 18:11
Haluamatta pilata innostusta, kyllä tuollaiseen tarkoitukseen askelmoottorin virittely kaikkine elektroniikkoine ja koodeineen tuntuu aika yliampuvalta?

Mikä tuossa on lavan halkaisija? Epäilen, ettei esim. Fallerin moottori jaksa sitä pyörittää?

Jos on jo olemassa periaatteessa sopiva moottori, voisiko kokeilla sen vaimentamista esim. kumilevyn tai vaikkapa jostain pakkauksesta kaivetun PUR-vaahtopehmusteen avulla, jolloin se ei ole kiinni suoraan rungossa. Hieman parempi on kumilevy/lyijylevy kerrosrakenne, mutta kun tuollaista 1 mm lyijylevyä ei saa enää helposti mistään?
Jos vaihteen ympärille kääräisee ohutta alumiinilevyä tms. ja hieman tiivistää saumoja vaikkapa silikonilla, voi vaihteen täyttää kokonaan vaseliinilla, ja johan on hiljaista. Ja kun sitä jonkin aikaa pyörittää, tuollaisen metallivaihteen ääni tavallisesti hieman laskee.
Tietysti jos vaihteessa siellä on jotakin vikaa, voi kovahko ääni johtua myös siitä.

Kannattaa varmaan kokeilla, se on halvin polku.

T:Ville H
Hobbyking kynäruiskut   22.3.2019 20:11
Tuo alakupillinen on tosi hyvä isoissa maalaussavotoissa, kuten 1:32 pommikoneissa tai sotalaivoissa:)

Oma kokemukseni Bilteman yläkupillisesta on ollut tosi hyvä, mutta se on toista kymmentä vuotta vanhaa mallia. Miten lie nykyisten laatu.
Nuo halpisruiskut ovat todennäköisesti sattuman kauppaa, voit saada kelpoisan peruspelin, tai sitten maanantaikappaleen, brandillä ei taida olla kauheasti merkitystä.
Itselläni on ollut enemmän ongelmia Badgereiden kanssa, yhdestä mm. piti juottaa irronnut ilmaventtiiliosuus takaisin kiinni.

Mutta kuitenkin, 18 euron Hobbyking ei kuulosta kyllä siltä, että kaksista laatua voisi olla tarjolla? Bilteman voi palauttaa helposti/ helpommin, jos se ei toimi.

T:Ville H
Täällä ollaan.

Yleisesti ottaen pienten maiden laivaston yksittäisten alusten mallisarjoja on hyvin harvassa.
Suomen laivaston aluksista tai edes lähelle on tietääkseni seuraavia malleja:
1:700 Väinämöinen/Ilmarinen/Vyborg, valmistaja Combrig ja materiaali resiini/fotoetsit.
1:96 Morecombe Bay, siis Matti Kurjen sisaralus, valmistaja Deans Marine, ja se on todellinen multimateriaalimalli

Sitten on pari styreenimallia, joiden suomalaistaminen vaatii huomattavia muutoksia:

1:72 OSAII/ Merit, -> Tuima-lk. Alatyyppi väärä, tuolla mitä työn alla -ketjussa on kuva omasta projektistani.

1:35 MAS 568 /Italeri, -> Jymy -luokka. Jälleen väärä alatyyppi.

Joitakin paperimalleja taisi olla myös Väinämöisestä/Ilmarisesta?

Mitään aihiota, josta voisi/kannattaisi vemmaa lähteä tekemään, ei ole tiedossani.

Merikotka on minulle vieras, liekö noita sota-aikana pakko-otettuja paatteja, joita oli loputtomasti? Teoreettisesti jotakin aihiota voi löytyä, jos se on ollut jokin geneerinen alustyyppi.

Muista ei ole tietoa…

T:Ville H
Mitä työn alla?   10.2.2019 17:33
Aivan aluksi, Trumpeter-Merit-jne:n vastaava laivanrunkoidiootti on jälleen pääsyt pilaamaan sinänsä mielenkiintoisen mallin. Lyhyesti: Tuimien virtaviivaisten linjojen sijaan runko muistuttaa jotakin työvenettä. Yritin tehdä joitakin parannuksia, mutta en jaksanut tehdä riittävästi.

Sitten tietenkin on tosiaan alatyyppi/yksilöerot, on vähän hankala arvioida, missä määrin sarjan feelut ovat selviä mokia, vaiko jonkin alatyypin (kiinalainen vene?) ominaispiirteitä.

En osaa ottaa kantaa tuohon Elco:on, mutta ainakin noin pääpiirteittäin sen linjat eivät taida olla niin pahasti pielessä (on sentään koverat linjat, eikä pulleat).

T:Ville H
Mitä työn alla?   10.2.2019 16:46
Merit:in hankala OSA-II Tuimaksi. Eipä riitä laatikon ravistelu, vaan tarvitaan kaikenlaista vääntämistä:

hwww.pienoismallit.net/media/kuvat/14/77/30/147730.jpg

Jos jotakuta kiinnostaa, voin kertoilla kokemuksiani tästä savotasta.

T:Ville H
Uusia Suomi-malleja tulossa   1.2.2019 18:29
Tulihan se sieltä: IBG:n Landsverk Anti www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=31142 -> Tsekkaa oikealta.

T:Ville H
Maalien ja liiman hajut   25.1.2019 17:18
Ulkona maalaamisessa ja lakkamisessa on epäsuotuisten lämpötila- ja sääolosuhteiden lisäksi se haitta, että ilmassa on aina jotakin hötöä, itikkaa ja pölyä, joka deterministisesti hakeutuu maalipintaan sen ollessa märkä.
Pohjamaalausta(-lakkausta) olen parvekkeella tehnyt, kun yleensä pitää kumminkin hioa, mutta pintamaalauksissa on lähes aina joku röpö työtä pilaamassa.

T:Ville H