Pienoismallit.net

VilleH

Sisumodels - Uutuuksia   1.7.2020 19:54
Eihän tuossa etsisarjassa satu olemaan osia Madseniin?

T:VilleH
Uusia Suomi-malleja tulossa   14.6.2020 22:29
Peace, Men!

Haluan tulkita tuon enemmänkin avunpyynnöksi, kuin provokaatioksi.

Onhan Viku sentään Pyhä Suomiaihe, ja siihen kajoaminen toki edellyttää, että joku Guru antaa Zenin ensin:)

T:Ville H
Wingnut Wings konkurssissa   17.4.2020 15:39
Hmm olin odottanut Brequet 14:aa muuta nyt meni sekin laiha toivo…

T:Ville H
Revellin emalimaalit   14.4.2020 11:45
Tosiaan tälläkin palstalla menee sekaisin näiden ohenteiden tyypit. Tuo nk "tinneri" on alkujaan selluloosalakkojen/maalien ytyä ainetta, tolueeni/asetoni/ksyleenipohjaista. Englannikielessä taas Thinner on periaatteessa mikä tahansa ohenne.
Sivellinkäytössä tosiaan tuo lakkabensiini eli mineraalitärpätti, tai nk. apteekin bensiini on oikeita ohenteita. Noissa tuntuu olevan eroja, aivan halvimmat laadut eivät ehkä toimi niin hyvin. Revellin ja Humbrolin omat ohenteet ovat mineraalitärpättejä (mineral spirits etc) Pineenitärpätti on ehkä paremman hajuinen, mutta voi aiheuttaa yllätyksiä?
Pelkkä raaka "tinneri" alkydimaalien yhteydessä on mielestäni liian raju ohenne, se kuivuu liian nopeasti, ja voi hyökätä alempaan maalikerrokseen. Itse olen käyttänyt tinneriä n. 30% ja loput mineraalitärpättiä, joskus 50%. Tämä siis ruiskulla maalatessa.

T:Ville H
Aloittelija ja Seeadler   1.4.2020 18:52
Aloittelijoille ohjeita ihan suomeksi löytyy: www.sulara.fi/artikkelit.htm

T:Ville H
Jos en aivan väärin muista, Veikko Pyyhtiä.

T:VilleH
Trumpeter 1:200 Titanic   19.2.2020 20:14
Hmm, täytyy todeta, ettei tuollainen pieni penkkikone kyllä ole mitenkään optimaalinen tähän erityistapaukseen, muuten todennäköisesti kohtalaisen käyttökelpoinen. Tuota runkoa ei saa helposti veivattua poran kiinteässä penkissä.
Näissä kädessä pidettävissä nk. pienoisporissa on säännönmukaisesti liikaa kierroksia (esim. tuo Ferm), muovi sulaa erityisesti pienillä terillä eikä hallinta ole helppoa. Tavallinen akkupora, jossa tyypillisesti 300 -2000 kierrosta sopisi muuten, mutta tahtovat olla liian isoja. Itse kyllä tekisin tuollaisen savotan kaikesta huolimatta käsi (sormi)poralla, hallittavuuden ja työn jäljen vuoksi.

Voi kun olisi olemassa tuollainen pikkupora vaihdelaatikolla, ja kierrokset siellä 500 tietämillä. Itse asiassa Proxxonilla on/oli sellainen, mutta sekin on hieman suurenpuoleinen, melkein pienen akkukoneen kokoluokkaa, ja hintakin karkaa jo suureksi: www.profimix.fi/product_details.php?p=5

Mitä tulee tuohon rakennussarjan "varustelutasoon", ledejä lukuunottamatta tuo on tyypillistä Trumppaa, ei muissakaan 1:200 malleissa tule mukana puukantta, lisäksi oma mielipiteeni on, ettei se välttämättä ole esikuvanmukaisuuden puolesta välttämättä optimaalinen. Myös minua kovasti arveluttaa noiden liimojen kesto ajan saatossa, kupruileva kansi on kauhukuva, sitä ei mallista kyllä enää pysty korjaamaan.

T:Ville H
Vesikko 1/72 Special Navy   3.2.2020 21:00
Hmm, eikö sarjan mukana siis tule aseita? Se on vähän huonompi juttu, Madsenin väkertäminen 1:72 on aika työläs projekti, jos haluaa uskottavan lopputuloksen.

T:VilleH
Hei, vielä yksi asia, ei sattunut silmään oliko jo puhetta: On syytä tehdä lankutus symmetrisesti molemmat puolet (suurin piirtein) samaan tahtiin.
Jos tekee vain toisen puolen valmiiksi, voi runko kieroontua.

T:Ville H
Hyvät sivuleikkurit?   19.10.2019 15:50
Riippuu tietysti neulasta, jos se on karkaistu (esim. nuppineula), tarvitset "piano wire" tai "music wire" merkinnällä olevat sivuleikkurit. Tavalliset elektroniikkaleikkurit pystyvät pehmeään rautalankaan, mutta ei tosiaan mihinkään kovempaan. Toisaalta noissa pianolankaleikkureissa ei ole flush cut -teriä, tai ei ole tullut vastaan, eli katkaisukohta jää teräväksi, ja mahdollisesti vaatii jatkokäsittelyn?

Olen itsekin noita friuleja kasannut, ja käytän rautakaupasta saatavaa 0,5 mm rautalankaa, varmaan löytyy myös 0,6 mm. Se on sen verran pehmeää, että menee siis tavallisillakin kohtuulaatuisilla elektroniikkaleikkureilla.
Kiepillä olevan langan saa suoraksi kiinnittämälla toinen pää vaikka ruuvipenkkiin, ja toisesta päästä vetämällä vaikkapa pihdeillä tai itse lankakiepistä niin, että lanka venyy hiukkasen, eli voimaa tarvitaan jonkin verran. Kokeilemalla oppii.

Itselläni on nyt Knipexin elektroniikkaleikkurit 7861125, joissa on lupaus, että kestävät rautalankaakin 1,2 mm saakka (mutta ei siis pianolankaa, tuli vahingossa kokeiltua sekin:(). Nuo maksavat vähän alle 30 €, ja niitä löytyy vähän sieltä sun täältä, taisin omani ostaa Bauhausista.

T:Ville H