Pienoismallit.net

Timo Röyskö

Eipä oo hirveesti vielä tuota kokemusta… 20 vuotta sitten kokosin aika paljon malleja mutta eihän niitä sillon ehditty edes maalata kun oli kiire pihasotaan. nyt tuon kahden vuosikymmenen tauon jälkeen oikeestaan alla pelkästään lähes valmis revellin bf 110 1:48, väriä vailla. Paljon on muutamassa viikossa tullut lisää tietoa ja näkemystä, kiitos tämän sivuston.
Ja päivää.
Tarkoitus olis ensimmäistä kertaa yrittää vähän paremmin detaljoitua mallia kyseisistä koneista. (Aiheena Kuhlmey kuten näköjään aika monella:) Onko kokemusta eri valmistajien sarjoistaja laatu/ osien istuvuus ym. Eli mielipiteitä minkä tehtaan malleista kannattaa ruveta aihetta touhuamaan. Ja jos jollakin sattuu noita malleja ylimääräisenä löytymään voisin vaikka ostaa pois.
Rakentamisen perusteet   22.2.2010 22:30
No niin. Otan osaa tähän mielipiteitä herättäneeseen keskusteluun. Ensinnäkin innostuin mallailusta uudelleen 20:n vuoden tauon jälkeen kun satuin ostamaan 9v. pojalleni joululahjaksi pienoismallin. Poitsulla alkoi kuume joka nyt menee jo kolmatta mallia.. Nuoruudessani mallit tehtiin äkkiä valmiiksi ilman maalauksia että päästiin pihan poikien leikkeihin "pommittamaan" niitä(prkl!!) Nyt itse kypsempänä omat mallailutavoitteet ovat toisenlaiset ja yritän sitä siirtää tuolle jälkipolvelle. Tälläkin iällä on vaikeuksia löytää tuolta "käytä hakua" osoitteesta ne sillä hetkellä tärkeät asiat ilman 358:n viestiketjun lukemista. Mielestäni tuohon ylävalikkoon voisi luoda alasivun "aloittelijat". Sinne voisivat kirjoitusten luomistyön kanssa tuskailevat lisätä niksiensä yksinkertaistetut versiot näitä mallarintaimia varten, jos ei muuten niin lainauksilla teksteistä… Tottakai oma tie oivallukseen on se kasvattavin mutta miksi kaikkien pitäisi maksaa samat oppirahat? (Pioneereja väheksymättä)
Kysymys rlm koodeista   20.2.2010 00:06
Kovasti kiitoksia Mika ja Tero!
Kysymys rlm koodeista   19.2.2010 23:52
Elikkäs asiasta mitään ymmärtämättömänä tiedustelen noista rlm- värikoodeista. löytyykö aiheesta jotain värikarttaa tms?