Pienoismallit.net

Ilkka Tuomioja

Evil Dead 7.6.2020 13:26 Malli
Olisikohan Studio Miniaturesin? Sivusto oli alhaalla enkä päässyt tarkistamaan, mutta heillä on laaja valikoima eri hahmoja elokuvista yms. Nimet on aina jotain sinne suuntaan eli ei varmaan ihan lisensöityjä :D
Millennium Falcon 28.10.2018 10:34 Malli
Hyvin sait nuo pyöreät muodot. Oli niin paksua tavaraa, että itsellä meinasi jatkuvasti lähteä taittumaan urien kohdalta.
DAK soldier 9.10.2018 11:39 Malli
Kiitos, AJ. Oli sen verran hauska tätä maalata, että taidan piakkoin ottaa työn alle toisen kaapista löytyvän nuts planetin figun.
Tina Stark 17.1.2018 10:20 Malli
Citadelin maaleissa löytyy erilaisia sarjoja. Base on paksu mönjä, erittäin peittävä jolla on tarkoitus tehdä pohja seuraaville kerroksille. Layer maalit ovat taas basen päälle maalattavia ohuempia kerroksia, jotka näyttävät hiukan läpi. Tämän lisäksi löytyy dry-sarja kuivamaalaukseen (näyttää lähes täysin kuivuneelta massalta purkin pohjalla), air-sarja joka on nimensä mukaisesti ruiskukäyttöön, glazet jotka ovat läpinäkyviä filtterimaaleja ja nuo mainitsemasi washit, jotka ovat pesuja siis ja usein saa kuulle niistä kehuja. Technicalit ovat sitten asia erikseen, crackle efektia yms.

Oli sitten base, layer tai air niin kaikkia joutuu ohentamaan. Jopa airia siis olen ohentanut reilusti ruiskutusta varten (oletan että ruiskutat kun puhuit vallejon air-sarjasta). Pensselillä taas olen saanut pienellä lifecolor thinnerin lisäämisellä maalausaikaa paremmaksi ja aina löytyy retardereja joilla pidentää vielä lisää. Nuo ovat täysin vedellä ohennettavissa, mutta se ei vaan lisää maalausaikaa samalla tavalla.
Vulture Gunship 8.1.2018 08:40 Malli
Kiitos. Tuommoinen harmaa lähes 30cm pitkä mötikkä pelipöydällä näyttää aika rumalta, joten panostin tällä kertaa nimenomaan tuon harmaan pinnan elävöittämiseen. Mielestäni onnistui ihan ok ja mukava kuulla muidenkin pitäneen siitä.
Vulture Gunship 7.1.2018 20:52 Malli
GW:n suunnittelijat ovat tunnetusti lainanneet joka puolelta sekä aitoja koneita että elokuvia, kirjallisuutta yms.
Maalinpoisto 15.3.2017 12:19 Artikkeli
tuotteet.etra.fi/fi/g23768922/crc-citro-cleaner

CRC Citro Cleaner on puhdistusaine kaikkeen teollisuuskäyttöön. Soveltuu koneiden ja laitteiden puhdistamiseen öljystä, rasvasta, tervasta, bitumista ja kaikesta pinttyneestä liasta kaikilta kovilta pinnoilta. Tahraamaton ja turvallinen myös lähes kaikille muovipinnoille. Miellyttävä tuoksu.
Type 10 Tank & rouva Rokka 15.3.2017 07:19 Malli
Et pelkästään voittanut vaan sait kaksoisvoiton - arvonnasta yhden mallin kesken.
M151A1 Vietnam 6.3.2017 20:21 Malli
Kiitos hynkkeli. Olen oikeastaan aika tyytyväinen tuohon konepeltiin. Siinä on todella ruskehtava sävy luonnossa mikä ei vain välittynyt kuvaustaitojeni takia. Tuo tuulilasi meni taas aivan överiksi. Se ei näyttänyt maalauskaapin ledivaloissa puoltakaan noin peittävältä kerrokselta. Olisin yrittänyt sitä varmaan putsata ja vetää uusiksi ellei Tampereen tapahtuma olisi ollut parin illan päässä. Myös tuosta muodosta tuli outo. Hain referenssikuvia googlesta ja näissä tuulilasin pyyhkimet eivät menneet alas asti vaan jäivät noin 30 asteen kulmaan ikkunalle. Kirosinkin tuota mallia siinä vaiheessa kun pyyhkimet olivat kiinteästi valettuna siihen ikkunan reunaan. Harkitsin niiden poistoa ja uusien tekemistä pikapikaa styreenistä, mutta jätin sen jotta sain varmasti lauantaille valmiiksi. Myöhemmin kahlasin lisää kuvamateriaalia läpi ja noita oli myös ikkunan alareunaan asti meneviä. Satuin vaan saamaan ensimmäisillä hauillani noita suunnilleen 120 asteen "v-kuviota" tekeviä pyyhkimiä. Tuon varmaan jossain vaiheessa yritän pestä pois ja teen uuden maskin + puolta kevyemmän sumutuksen tuolla samalla ruskealla.

Jalkatiloihin on vedetty ihan tuota ak:n mutatavaraa, mutta sekin katoaa kuvauksestani pois. Pieni seikka mitä ei varmaan juurikaan erota on tuo puolittain pelkääjän puolelta ulos tuleva lapio. Se on myös hyvin mutainen ja tarkoitus oli näyttää siltä että kuski olisi joutunut jossain välissä lapiohommiin. Tämän takia kuskin kengätkin ovat kohtuullisen mutaiset.

Katto oli taas tämmöinen mutu-päätös. Mutaa levitin lähinnä alimpaan kolmannekseen sekä konepellin osalta sitä on jonkin verran myös päälläkin. Tästä eteenpäin lähdin levittämään pigmenttejä, jotka loppuivat suunnilleen ennen ylintä kolmannesta. Tämän takia tuo tuulilasi näyttääkin niin törkeältä kun se poikkeaa täysin tuosta linjastani… Katolle taas yritin ruiskumaalein tehdä ruskeaa värjäystä niihin alempiin kohtiin joihin sateella vesi kerääntyisi aiheuttaen tietysti pölyn kertymisen niihin lätäköihin.
Pressukate lavalle 22.11.2016 08:54 Niksi
Tasaiselle alustalle pingotettu tuorekelmu voisi toimia hyvin. Ainakin siitä lähtee liima kuivuttuaan helposti irti.