Pienoismallit.net

Ilkka Tuomioja

Testattu FireFoxilla sekä Windowsissa että Linuxissa eikä ongelmia näkynyt. Responsiivinen ulkoasu muuttui juuri kuten olettaisi eikä ulkoasu hajonnut missään vaiheessa.

Ainoa miinus tulee vasemman palkin navigaatiosta, joka olisi hyvä saada kerralla mahtumaan ruudulle. Ilmeisesti haluttu säilyttää vanha tuttu lista asiakkaiden elämän helpottamiseksi?
Miten mallailu jatkuu?   18.3.2020 11:49
Tervo Salminen kirjoitti:
Mika Helppolainen kirjoitti:
En voi tietää, minkä verran lähettäjä on määritellyt postimaksuttoman pakettinsa hinnassa postin osuudeksi.
Tuollahan ei ole tullauksen kanssa merkitystä (tai on, tullimaksujen osalta sun tappioksi).
Jos lähetyskulut on eritelty, tavaran hinta + postimaksu -> ALV, ja tavaran hinta -> tullimaksu. Nyt kun postikulut sisältyy hintaan, joudut tullauksessa maksamaan tullimaksun myös siitä sisältyvästä postimaksusta.
Tähän on tullut pieni muutos muistaakseni 2019 alusta. Jos tuotteen hinta poislukien postit ylittää sen alv-rajan tulee siitä maksaa alvit, jotka maksetaan sitten tuotteen hinnasta + posteista. En tiedä miksi näin on muutettu, mutta olen saanut jopa yhden nollapäätöksen tulleista kun hinta postikuluitta oli hiukan alle alvirajan ja postit sisältäen meni reilusti yli.
Ketutusketju   5.3.2020 08:31
Rouvalle pari viikkoa sitten saapunut paketti kanssa jäi tulliin kiinni ja hän maksoi siitä alvit. Reilun viikon päästä ihmetteli kun paketti ei liiku mihinkään ja soitti tullille, josta kerrottiin tuosta 2.90e maksusta. Siinä lapussa, jonka hän postilta sai oli suht epäselvästi esitetty se maksu. Ensinnäkään mitään maksusta ei puhuttu vaan sanottiin ainoastaan, että kuuluu mennä johonkin nettiosoitteeseen ja sekin oli ympätty samaan osioon, jossa puhuttiin koko tullausproseduurin ulkoistamisesta postille. Tullilta sanottiin vain, että heillä on valtava ruuhka käsissä tämän muutoksen takia. Postin touhut on kyllä aika hakusessa nykyään.
HupiCon - mitkä on fiilikset?   19.4.2019 11:59
Kari Härkönen kirjoitti:
Lainaus:
Aikamoista kärjistämistä "halli huutaa tyhjyyttään" yms
Mutta jos näin on ollut jollai tuntemukset, mitä sitä kiistämän, ei kai mielipiteille ole oikeaa ja väärää
Sitä mielipidettä esitettiin vasteena aiempaan kommenttiini, joten onhan se aika asiallista vastata huutoon.
HupiCon - mitkä on fiilikset?   18.4.2019 08:33
Aikamoista kärjistämistä "halli huutaa tyhjyyttään" yms. Lauantai varsinkin sitä porukkaa oli hupiconin puolella suht paljon ja tietyt osastot keräsivät jonoja päivän läpi. Ruokakojujahan siellä on tasan tarkkaan joka puolella messuja, tämä ei ole mikään erityinen hupiconin ominaisuus. Mistä olen kuitenkin samaa mieltä on kauppiaiden poissaolo ja tämä on pitkälti hinnoittelukysymys messukeskuksen puolelta. Eivät taida tajuta pienen kauppiaan realiteetteja. Toisaalta eivät kauppiaat niin paljon kiinnosta lapsia kuin ne demot ja walk-in workshopit yms.

Mutta joo, asioistahan voi olla eri mieltä. Itse näen tarvetta nuorten aktivoimiseen tapahtumilla ja IPMS mielestäni sopii mukaan tämmöiseen tapahtumaan yhtenä harrastuksia esittelevänä tahona.
HupiCon - mitkä on fiilikset?   17.4.2019 17:16
Miksi tapahtuman pitäisi kuolla pois, jos se ei enää kiinnosta 40-50 vuotiasta mallaria? Kalle sen sanoikin, eihän sinne yritetä harrastajia enää saada paikalle vaan lapsia. Mahdollisia tulevia harrastajia siis. Sen takia he varmaan tiputtivat model expon nimenkin pois, halusivat brändätä kokonaan lapsille suunnatuksi sen. Ainoa ongelma heillä on vain saada paikalle tarpeeksi malleja, koska siihen tarvitaan vanhempia mallareita ja erityisesti IPMS:n apua. Aika anteliaastihan he ovat jaelleet ilmaisia sisäänpääsy- ja parkkilippuja sitä varten. Kaikkia se ei tietysti kiinnosta, mutta itse ainakin mielelläni käytän aikaani harrastukseni esittelemiseksi lapsille. Oli hauskaa katsella kuinka hpns:n tiskiltä sai useampikin nuori mallarin alku todennäköisesti ensimmäisen mallinsa. Kertoo varmaan hyvin aloittajien määrän ostajina kun liimat olivat ensimmäinen tuote joka loppui kaupasta.
Hyvät paikat ostaa figuureja?   12.4.2019 11:25
Teemu Helppi kirjoitti:
Ilkka Tuomioja kirjoitti:
Oletko fb:n figuprojektien vertaisryhmässä? Sieltä saattaisi löytyä vinkkejä 40k:maisiin 1/35 figuihin.
Jos jotain ryhmiä voit suositella, niin pistäpä tähän!
Näistä suomalaisista ryhmistä tulee mieleen:

Figuprojektien vertaisryhmä

Figukirppis

If it's not scale modeling, I'm not interested (nimestä huolimatta lähes täysin suomalainen)
Hyvät paikat ostaa figuureja?   10.4.2019 10:50
Joo tarkoitin lähinnä että jos haluat pitää sen heroic-skaalamaisuuden mukana niin sillä ei ole oikeasti hirveästi väliä mitä niiden 1/35 figujen käsiin pistät :)

Aiheena kyllä mielenkiintoinen. Omastakin kaapista löytyy M50 Ontos, josta meinasin tehdä IG:n Hydran ja istuttaa siihen jotain Vietnamin sodan aikaisia figuja catachaneiksi maalattuna.

Oletko fb:n figuprojektien vertaisryhmässä? Sieltä saattaisi löytyä vinkkejä 40k:maisiin 1/35 figuihin.
Hyvät paikat ostaa figuureja?   10.4.2019 09:39
Toi 1/35 oli siitä erikoinen skaala, että se otettiin junaskaalojen ulkopuolelta mallailuun. 1/32 junia löytyy ja figuissa se ero on niin pieni että selittyy jo ihmisten kokoeroilla.

Junastandardeista.

Välinepuolellahan noi 40k-henkiset on niin isoja, että voi melkein 1/35 skaalaan katsoa kaikkea 1/24 skaalaan asti. Ton 40k:n käyttämän 28mm heroicin hyväksi havaittu kokomääritelmähän on 1/56 korkeus, 1/48 leveys ja 1/35 aseet. Nykyään korkeuskin on scalecreepin kautta lähestynyt 1/48:aa ja muut suhteessa suurempia myös. Melkeen voisi sanoa että skaalat voi heittää roskikseen kun hakee 40k bitsejä. Rule of cool eli mitä isomman aseen saat mahtumaan niin parempi vaan.

28mm puolella taas on aivan valtava valikoima eri aftermarket bitsejä valmistavia yrityksiä. Varmaan pelkästään Englannista löytyy satoja pikkufirmoja. Siihen skaalaan ainakaan ei oikein löydy yhtään hyvää hakupaikkaa vaan melkeinpä pitää googlettaa joka kerta. 1/35 skaalaankaan ei ole vinkata mitään, mutta jään mielenkiinnolla odottamaan mitä muut ehdottavat.
Ulkomaiset verkkokaupat   24.1.2019 13:21
Joulun alla oli paketti seurannan mukaan saapunut Suomeen jo lähes 3 viikkoa aiemmin kun kysyin postista mitä ihmettä sen kanssa tapahtuu. Postilta sanottiin etteivät he pysty sanomaan mitään kun heillä laitetaan paketteihin omat seurantakoodinsa. Paketti tuli siitä viikon pääästä, mutta edelleenkään siihen ulkomaiseen seurantaan ei tieto päivittynyt tai heidän koodinsa löytynyt postin järjestelmistä. Että silleen…