Pienoismallit.net

Make Make

Yak-38/Yak-38mFORGER A 21.3.2012 16:00 Malli
Timo Rissanen kirjoitti:
Hyvä Opa. Kiitokset menee varmaan perille, myös noille kirjoituksesi mollaajille. Ei täällä tosiaankaan pidä alkaa mollaamaan mallaria, vaan kenties sievin sanoin mallarin huonohkoa mallia. Sitäkään ei kyllä pidä koskaan mollata, vaan kirjoitella hyvät puolet ja parannusehdotukset.
T.T
En mielestäni kommentissani mollannut mallari tai mallia suorasti tai epäsuorasti. Kommenttini ilmaus tuska oli ehkä vähän liioiteltu, ja sinulla on hyvä syy välien puuttumiseen. Joillakin muilla foorumeilla ja nettisivuilla olen törmännyt ihmisiin, jotka ovat vain hutaisemalla kirjoittaneet jotain kuvauksiin sun muihin.
Toivon, ettei tästä tavitsisi enää turhaan nostaa suurempaa huutoa, ja jos viestini on jotakuta loukannut, niin pyydän anteeksi.
Yak-38/Yak-38mFORGER A 17.3.2012 17:02 Malli
Hienon malln olet rakentanut hienosta koneesta. En haluaisi olla pilkunviilaaja, mutta tuo mallin kuvaus on täyttä tuskaa lukea. Ei sen spacebarin painamista tarvitse säästellä pisteen jälkeen. Jos käytät Googlen kääntäjää, voisitko tarkistaa tekstisi läpi, koska kääntäjä tekee usein paljon virheitä? Esimerkiksi tekstisi rynnäkkö hävittäjä on yhdyssana.

Parantelin tekstiäsi poistamalla suurimmat kirjoitusvirheet, alla siistitty teksti.

Yak-38" Forger A" oli surullisen kuuluisa N:L:n laivaston V/STOL rynnäkköhävittäjä. Koneet toimivat pääasiassa Kiev- luokan ohjus risteilijöiltä jotka toimivat myös lentotukialuksina. Koneita rakennettiin vain 94 kpl, joista ainakin 37 menetettiin erilaisissa onnettomuuksissa. Koneet tulivat palveluskäyttöön 1976 ja ne oli varustettu kolmella erillisellä moottorilla. Kaksi toimi nousu vaiheessa ja varsinaista lentoa varten oli Tumanski R-27V-300 kahdella kääntyvillä suihku suuttimilla varustettu moottori. Koneen seuraajana pidetään Yak-41 Freestyle -konetta. Tosin näitä koneita ei ilmeisesti ole rakennettu kuin kaksi kappaletta.
Malli on maalattu Vallejon ja Tamiyan akryyleillä ja sudittu siveltimellä. Hobby Bossin malli on mukava rakennettava. Pahin puute mallissa on lisä ilman otto aukkojen puute samaan tapaan kuin Tamiyan FRS-1 Sea Harrierissa. Kuomun asentaminen kiinni asentoon tuottaa myöskin ylimääräistä työtä. Laskutelineet ovat "venäläis" tyyppiset, eivätkä kyllä kaikkein vahvimmat mitä voisi olla, kaikkine mutkineen ja taitoksineen. Mallin voi myös rakentaa siivet taitettuina, mutta tämä tosin edellyttää sahan käyttöä. Siirtokuvat löytyvät 3-eri koneelle.
Kaikkinensa mielenkiintoinen malli mielenkiintoisesta koneesta. Hyvä Hobby Boss!
A-10A Thunderbolt II 7.11.2011 22:09 Malli
Hyvä malli hienosta konesta, ohjukset on näköjään hävinny siipien alta ''kummasti'' talouslaman ja Obaman kauden aikana…
c-47 skytrain 2.5.2011 20:29 Malli
Olisi kiva jos tuohon kuvaukseesi saisi välit ja isot kirjaimet paikoilleen. Se helpottaisi lukemista, ja puhekieliset sanat (esim. ongelmii) kannattaa vaihtaa kirjakielisiksi (esim. ongelmia). Näillä muutoksilla saisit kuvauksesta selkeämmän, ja esimerkiksi muualta suomesta tulevien on helpompi lukea tekstiä, kun siellä ei ole esim. Stadin slangilla kirjoitettuja sanoja.
Sitten varmaan samat asiat kuin Kallekin mainitsi. En itse ainakaan keksi enempää huomautettavaa.
RF-8-GAZ-98 AEROSAN 9.3.2011 11:59 Malli
Tällaisia samanlaisia moottorirekiähän käytettiin jossain vaiheessa I.V.L.:n henkilöstonkuljetuksiin. (Valtion lentokonetehtaan historia I)
HMS Belfast 4.6.2010 15:08 Referenssi
Joo, kyllä me Imperial War Museumissa käytiin. On kyllä hieno paikka. Sain sieltäkin vain pari kuvaa kun akku ehti loppumaan kamerasta. Ensikerralle pitää hankkia vara-akku!
HMS Belfast 3.6.2010 15:56 Referenssi
Itse olisin halunnut mennäkkin, mutta muuta perhettä kiinnosti enemmän Towerin linnan jalokivet, joten emme ehtineet käydä siellä laivassa.
F-117A Nighthawk 5.5.2010 14:17 Malli
On kyllä hieno malli! Hyvin maalattu ja vanhnnettu. Hauska tuo tarina Venäläisestä Dimitristä.
Nieuport 17C 26.4.2010 14:32 Malli
Ihan hienon Nieuportin olet kasannut. Hyvin maalattu, mutta vähän enemmän olisi mielestäni voinut säistää.
Minua kiinnostaisi se miten olet tehnyt tuo puupotkurin.
Junkers F.13 16.4.2010 15:17 Malli
Nuo postiliput ovat ohjeen mukaan ihan oikein.
Minulla on nyt työn alla montakin projektia, suurin varmaan RC Klemm Kl.35.

Kiitos kommenteista!