Pienoismallit.net

Make Make

Kehityskeskustelu: Profiilit   16.8.2011 12:49
Voisiko tuohon käyttäjäprofiilin etusivulle lisätä kohdan jossa ilmoitettaisiin käyttäjän tekemä viimeisin aktiivinen tapahtuma (esim. keskusteluviesti, mallin lisääminen tms.). (tällainen löytyy esim. rcgroupsista ja youtubesta [youtubessa viimeisin sisäänkirjautuminen])
Linkki

Tässä on kokonainen keskustelu ''Pikku-Lenalta isälle'' sturmovikista.
Löytyykö Thulin D -tietoa?   14.3.2011 16:35
Thulin D ei ole uuden albatrossista pilatukseen kirjan mukaan ensimmäinen suomen ilmavoimien lentänyt kone. Uusien lähteiden mukaan maahamme olisi ensin saapunut NAB Albatross kone, kuten kirjan otsikostakin selviää.
En itse ole aktiivinen mallirakentaja, mutta tässä olisi yksi melko kiinnostava kone jollekkin aktiivisemmalle. Caproni Campini N.1
Mk I Spitfiren maalaus   6.2.2011 10:19
Olethan huomioinut että nämä Guillow'sit ovat lennokkeja eivätkä muovimalleja ja ne on oikeasti tarkoitettu lentämään. Niissä ei sen takia ole kaikista pieninpiä detaileja ja muita sellaisia. Jos koneesta haluat edes jotenkin lentävän, niin ei noilla revelleillä kannata maalata. Ne ovat ihan valtavan painavia. Tietenkin niillä voi sitten maalata jos kone menee hyllylle koristeeksi, mutta omapahan on valintasi. Jos nuo muoviosat ovat srtyroksia tai depronia, niin niitä ei voi maalata revellin emaleilla, koska niistä tulee ''puuroa''.
Tietääkö joku minkä näköisiä (ja värisiä) olivat tuon suomalaisen Heinkel He 115:n (HE-115) ohjaamo, etu- ja taka-ampumo.
Suomen ilmavoimien historia 15 - meritoimintakoneet -kirjan mukaan ilmavoimien käytössä ollut HE-115 lennettiin 27.8.1941 Tampereelle, missä se muunnettiin kuljetuskoneeksi. Ohjaamoon varmasti on täytynyt lisätä tilaa 12-14 miehelle varusteineen. Myös jonnekkin muualle koneeseen on luultavasti lisätty rahtitilaa. Kysymys siis kuuluu mitä ja missäpäin koneessa on muutettu.
Uusia Suomi-malleja tulossa   26.5.2010 15:32
En tiedä onko joku jo tämän tänne laittanut, mutta Revelliltä on tullut 1:72 Fokker D.VII.
Palkkiristit 1:23 Klemm Kl 35   12.5.2010 14:35
Terve! Pitäisi hankkia jostain 1:23 saksalaisen Klemm Kl 35 -koneen tunnukset siirtokuvina. Tietäisikö joku paikan josta tilattua saisi laadukkaita siirtokuvia tiettyyn koneyksilöön kohtuu hintaan.
Olisi myös hyvä jos tilaus saapuisi alle kahdessa viikossa.

Koneyksilö, jonka sunnittelin tekeväni

Ylä - ja Alapuolen palkkiristit
Nieuport 10   29.4.2010 14:30
Kiitos paljon vastauksista! Jos joku saa tähän asiaan vielä tarkennusta niin laittakoon tänne. Olen joutunut lukemaan kokeisiin ja mallailu, sekä netin katsominen on jäänyt vähemmälle. Kesäloma on onneksi jo kuukauden päässä ja pääsen keskittymään silloin tähän mainioon harrastukseen enemmän. Minulla on melkoinen rakennusurakka edessäni, kun yritän rakentaa Klemm 35 sähkömoottorilennokkini vähän yli 10:ssä tunnissa valmiiksi, jotta pääsisin asentamaan siihen elektroniikkaa.
Nieuport 10   25.4.2010 09:34
Hankin Model Exposta HR-Modelsin Nieuport 10 resiinisarjan. Thulinista Hornetiin kirjassa mainitaan, että koneyksilö D.63/18 olisi pudottanut jonkinlaisia pommeja tiedustelulentojen yhteydessä. Tietäisikö joku minkänäköisiä nuo pommit olivat ja missä niitä pidettiin lennon aikana? Tietäisikö joku myös minkälainen oli tuon koneen naamiomaalaus?