Pienoismallit.net

OH

IDF Shot Kal Gimel 16.6.2020 20:24 Malli
Moitteeton rakennusjälki yhdistettynä erinomaiseen maalaukseen ja säistykseen takaa loistavan lopputuloksen. Vaunu näyttää siltä kuin oikeassa elämässä kuvittelisin olevan. Tykkään…
ITPSV90 9.9.2017 11:19 Arvostelu
Moro!

Leopard Clubin konversio näyttää ihan ok setiltä. Harmi vaan, että setti ei kuitenkaan korjaa tornin osien virheitä.

Liukaste-esteiden kanssa kannattaa olla tarkkana. Leopard alustat ovat yksilöitä ja niiden liukaste-estepinnoitus vaihtelee.

Itse odottelen Perfect Scale Modellbaun tuotteiden julkistamista ja teen lisä-/korjausosien hankintapäätöksen vasta sen jälkeen.
ITPSV90 8.9.2017 22:23 Arvostelu
Kiitos kaikille. Toivottavasti arvioinnista on apua mallin rakentamisessa.
Niko Asposalo kirjoitti:
ONpas kattava arvostelu, kiitos! Ehdit varmaan huomata jo tämän:
www.facebook.com/LeopardFibel/
Tiesin, että Leopard Fibel on aikeissa tuottaa myös jotain, mutta mitään kuvaa en ollut ennen linkkiäsi nähnyt.
Ville H kirjoitti:
Tornin yläetuosan panssarointi, 6.kuva tässä, itse tein tulkinnan että alaosan yläreunaa kannattaisi siirtää sisäänpäin, jolloin puuttuva kynnys muodostuu; tämä perustuu tuon yläpanssarin asemaan tykkipodien reunalevyihin, eli jos tuohon liimaisi riittävän paksun levyn, tulisi se liian "ulos" (toivottavasti hiffaatte mitä ajan takaa)
Mikäli alaosan yläreunaa siirtää sisäänpäin muodostuu panssarilevyn yläosan kulma vääräksi, ja kaiken lisäksi alaosaan pitää vielä joka tapauksessa lisätä levyä, että alaosaan muodostuu oikea "kynnys". En ole vielä itse pähkäillyt asiaa sen enempää, mutta jotain sille pitää tehdä.
Ville H kirjoitti:
Noihin voimakoneen ritilöihin; oliko sinulla Olli niiden mittoja; itse yritin interpoloida valokuvista mittoja ja tulin tulokseen, että niiden koko itse asiassa olisi aika lähellä todellisuutta; muotopoikkeamat toki huomasin 8)
Mitat taitavat olla melko lailla kohdillaan, pl. oikean takakulman ylempi ritilä. Muodot tosiaan ovat hiukan sinne päin. Mittoja minulla ei valitettavasti ole hallussani.
Ville H kirjoitti:
Olisiko tuon tutkan mitta- ja detaljipoikkeamien syynä alkuperäinen Marksman-prototyyppi?
En tiedä. Jotain muutoksia tutkaan tehtiin ennen sarjatuotannon aloittamista. Epäilen kuitenkin, että todellinen syy on mallivalmistajan huonot/puutteelliset referenssit.
Ville H kirjoitti:
Vielä yksi juttu. Takana olevat ison laatikot: Vaikuttaisi, että alkuaikoina vain ylempi olisi ollut kiinnitetty, ja tämä alempi olisi jotakin uudempaa perua, oliko tulkintani oikea. Ajatukseni kun olisi tehdä (sattuneista syistä) tämä alkuperäisasuisena 90-luvun alussa.
Takalaatikoiden kokoonpano on vaihdellut vaunujen palvelushistorian aikana. Alkuperäisessä kokoonpanossa ylempi takalaatikko on tainnut olla erilainen (kuvaa ei valitettavasti ole saatavilla).

cdn-live.warthunder.com…/uploads/8e/9f5963714449ab3536cec0509fd2a9b9c9f629/&
forum.valka.cz/topic/view/29014/FIN-Itpsv-90-Marksman

Mikäli aiot tehdä 90-luvun vaunun kannattaa yksilöiden kanssa olla tarkkana. Ensimmäisen erän torneissa oli tornin oikeassa etukulmassa oleva antenniteline erilainen kuin muissa. Nykyisellään kaikki antennitelineet taitavat olla samanlaisia.

ylilauta.org/sota/68384763
35 (t) 8.8.2017 22:53 Malli
Siisti kuin sika pienenä 😀. Peruslaadukasta tuotantoa Jarmon linjastolta. En ole yhtään CMK:n mallia rakentanut…en ole uskaltanut. Onko yhtään työvaihekuvaa saatavilla? Näkisi miten paljon tuohon on tehty parannuksia. Koska aina on jotain parannettavaa, niin heitän muutaman kehitysehdotuksen: Niitit suorastaan huutavat pinwashia luoksensa. Ei liian tummaa eikä ehkä liian vaaleaa, vaan juuri sopivan ruskeanharmaata, että ne nousevat sopivasti esiin. Lisäisin myös kuraa telapyörien väleihin. 👍🏻
T-55: Valmis 29.4.2017 09:34 Rakennusblogi
Moro!

Malleissa on tapahtunut kymmenessä vuodessa melko lailla kehitystä. Tamiyan malli on edelleen hyvä, mutta siinä on myös omat haasteensa. Suurimpana ja työllistävämpänä haasteena on mielestäni ulkoisten polttoaineputkien puuttuminen (löytyvät ainakin Takomin T-55 malleista).

Tamiyan mallin kanssa käyttäisin itse Aberin etsejä ja tykin putkea, JS-modelsin korjaussarjaa ja Friulin teloja.
SdKfz 184 Elefant 23.2.2017 22:41 Malli
Moro Jarmo!

Kiitos kommentistasi. Malli on tosiaan rakennettu suoraan laatikosta ja en käyttänyt läheskään kaikkia mukana tulleita syövyteosia. Detaljoinnin ja etsien lisäämisen halusin pitää minimaalisena ja keskittyä maalaamiseen ja vanhentamiseen. Kokemuksesta olen huomannut, että pitkälle detaljoidut mallit seisovat keskeneräisinä hyllyssä todella pitkään. No kesti tämänkin mallin valmistuminen yli kaksi vuotta 😁.

DS-telat ovat detaljoinniltaan ihan ok, mutta jos on valinnan varaa, niin henkilökohtaisesti valitsen jonkun muun materiaalin. Tämän mallin DS-telat reagoivat jostain syystä levittämääni kuraseokseen ja löystyivät ja menettivät muotonsa. Pienen taistelun jälkeen sain ne edes jotenkin pakotettua paikoilleen. Havaintosi vasemman puolen telan laskeutumisesta on siis täysin oikea.

Tämä on toinen valmistamani alusta, joten samassa veneessä ollaan.
T-62 19.5.2016 22:02 Malli
Ajovalojen suojakehikot etuviistopanssarissa ovat melko vahvaa tavaraa ja kaipaisivat viimeistelyä. Muuten hieno malli ja todella tasapainoinen ja taidokas maalaus sekä viimeistely.
MT-LB 20.4.2016 22:21 Malli
Old school…tykkään. Skifin mallin valmiiksi saattamisesta pitäisi saada mitali. Värisävyt miellyttää silmää ja säistys on realistisen näköinen. Tää pitää nähdä livenä. Miten muuten Akanin maalit toimivat ruiskussa ja pensselillä?
Panther G 27.1.2016 18:29 Malli
Moro Rolf

Minä en ainakaan löytänyt noita sabloonoita Suomesta. Omani taisin hankkia juuri nimenomaan eBaystä. Melko hintavia ovat, mutta toki kestävät myös käyttöä.