Pienoismallit.net

Otso Valkeeniemi

Char B1 bis osa 2 17.7.2012 20:41 Malli
Kyllä se on sitten ollut ruma vaunu aikanaan, vie siinä sarjassa voiton jopa KV-2:sta. Itse malli taas on oikein hieno, tykkään sun tavasta kurata/pölyttää mallit.
Telat ja nuo takana roikkuvat kettingit näyttävät kuvissa todella hyviltä.
Ainoa mikä nyt äkkiseltään tulee mieleen parannuksista on, että pultteja ym. olisi voinut korostella hiukan voimakkaammilla washeilla
Kaiken kaikkiaan todella nättiä jälkeä! :)
Taisteleva metso 11.7.2012 16:58 Malli
Tunnelmallisempaa dioraamaa on kyllä vaikea kuvitella. Olet saanu luotua todella hienon maaston ja liikkeen tunnun tähän. Ehkä pieni vihreän häivähdys ruohotuppoihin tekisi suomaaston vielä paremman näköiseksi.
Joka tapauksessa täyden vitosen työ.
"Henkisiä lisäpisteitä" tulee roppakaupalla lisää tuosta metsosta, koska linnut on aina ollut lähellä meikäläisen sydäntä ja niitä näkee aivan liian harvoin dioraamoissa.
Lisäksi hullusta metsosta on ihan omakohtainen kokemus, kun pari vuotta sitten kohtasin sellaisen metsässä. Olisi varmasti käynyt päälle jos en olisi puun oksalla yrittänyt hätistellä sitä kauemmaksi. Eipä siinä sitten mitään käynyt kummallekaan… :)
Focke-Wulf Fw-190 F-8 28.6.2012 15:19 Malli
Moi ja kiitos kommentista!
Unohdin mainita tekstissä, että siipien yläpinnan toinen sävy on tuo RLM75. Rungossa on siis kaavio
RLM 81/83/76, siivissä taas 83/75. Myönnetään että kuvat vääristävät ja tummentavat sävyjä jonkin verran, vaikka kuinka yritin valkotasapainoo säätää kamerassa ja korjata oikeaan suuntaan koneella Photoshopilla…

Tulkitsit aivan oikein alapinnan sävyt, ohjeessa annettin ymmärtää, että molempien siipien alapinnalle tulisi ohuehko soiro metallinväriä. Soiron pituus ja leveys jäi hyvin tulkinnanvaraiseksi, koska mustavalkoisista maalausohjeista ei erottanut juuri lainkaan, että siihen ylipäätään tulee mitään metallinväriä. Maalasinkin soiron ottamalla mallia laatikon kansikuvassa näkyvävästä soirosta. :)
Focke-Wulf Fw-190 F-8 26.6.2012 18:58 Malli
Kiitokset Eetu.
Noista raameista, eipä tullut pieneen mieleenkään tää sisäpinnan väri! Hyvä että huomautit, nyt täytyy vaan pitää mielessä tämä seuraavan kerran kun lekoja maalailen. :)
Ainoa ongelma mikä tuossa ulkopuolelta maalattaessa on, että kuomun lasi muuttaa sisäpinnan värin kiiltäväksi sisäpuolelta katsottaessa, mutta tuskinpa se maailmaa kaataa, ainakin väri on silloin oikein.
Focke-Wulf Fw-190 F-8 25.6.2012 21:55 Malli
Kiitti kaikille kommenteista.
Kiva jos sävyt ja maalausjälki miellyttää porukkaa, täytyy pistää sekotusohjeet talteen niitä mahdollisia tulevaisuuden projekteja varten.
Tosiaan, nuo palkkiristit jäivät hieman eripaksuisiksi, sen verran hankalaa hommaa tuo noiden maskaaminen oli, että jokunen maskiteipinpala pääsi lipsahtaan vinoon. No näitä sattuu.. ;)
T-34/85 1.5.2012 13:05 Malli
Sulla nämä mallit paranee koko ajan!

Mielestäni erittäin ehjä ja tasapainoinen kokonaisuus, olet nuo pitemmän käyttöajan jäljet saanut mallinnettua hyvin, mikään ei kuitenkaan hypi silmille liioiteltuna.
Yksi puute tosin löytyy ja se on ruosteen ja nokijälkien puuttuminen pakoputkista. Mutta sekin on helppo lisätä vielä jälkikäteen.

Tuo telaongelma kuulostaa niiiin tutulta. Jos sarja antaa mahdollisuuden liikutella johtopyörää(tai siis sen akselia), kannattaa sen lopullinen asento katsoa vasta kun on Friulit(tai vastaavat) kasannut oikean mittaiseksi. Tällä saa välttettyä lian lyhyet tai pitkät telat.

Heräsi taas mielenkiinto Sotkia kohtaan, pitäisköhän kaivaa oma Afv-clubilainen esiin… :)
Anzio Express 24.4.2012 20:41 Malli
Olen sanaton! Aivan uskomattoman komea toteutus kaikilla dion osa-alueilla!
Menee taas siihen kategoriaan, että pitäisi töllistellä tätä livenä useamman kerran jotta kaikki pienet yksityiskohdat huomaa ja ylipäätään että koko hahmottuisi paremmin.
En rupea kirjoittelemaan tähän nyt plussia ja miinuksia(eli plussia), koska pitäisi tosiaan nähdä tämä livenä ensin ja näidenkin kuvien perusteella plussalistasta tulisi liian pitkä kirjoitettavaksi. ;)
KV-1 14.4.2012 15:19 Malli
mallaaja kirjoitti:
anteeksi uteliaisuuteni,mutta milloin nämä uudistukset mahtavat olla valmiita?????
Sitten joskus tulevaisuudessa, kun jaksamista niiden tekemiseen löytyy tarpeeksi. Tällä hetkellä mielenkiinto keskittyy lähinnä kokoamattomiin malleihin jotka odottelee hyllyssä.
Koitetaan saada tehdyksi ennen kesälomien alkua…
Panzer II ausf D: Chippailua 10.4.2012 21:18 Rakennusblogi
Mukavan maltillista chippailua, ei hypi silmille ollenkaan, vaan tuo vaunun lievää kuluneisuutta just hyvin esiin. Odotan suurella mielenkiinnolla jatkoa ja aikanaan valmistumista…
Dingo mk.Ib 8.4.2012 16:58 Malli
Kiitti Petri, kiva jos miellyttää.
Se laatikko tosiaan tekee kivan optisen harhan tuossa kuvassa, onneks livenä ei näytä ihan noin vinossa olevan tai sitten en osaa vain katsoa oikein. :)

Sain jonkun hirveän innostus puuskan eilen illalla ja aloin värkkämään dion alustaa, jos se kuitenkin vielä lähiaikoina ehkä valmistuisi…