Pienoismallit.net

Otso Valkeeniemi

Aerosan NKL- 26/II 24.11.2012 12:38 Malli
Toi on kyllä sellanen vehje, joka olisi kiva "koeajaa" jossain isolla jäisellä järvenselällä. ;)
Hyvin onnistunut malli, tosin mallipinnassa voisi olla enemmän eloa chippien, valumien etc. muodossa. No, nämä ovat taas näitä makuasioita. Täyttää tehtävänsä tällaisenakin hyvin.
KV-1E 7.11.2012 16:15 Malli
Kiitokset!
Chippaukset on toteutettu ihan vaahtomuovin palalla töpöttelemällä. On kyllä semmoista hommaa, että en taida hetkeen sitä harrastaa. Riski lohkeemien liialliseen "paisumiseen" on melko suuri, kun vähän innostuu tökkimään liikaa, tosin onnistuessa jälki on kyllä ainakin omaan silmään hyvin realistista.

Ja matkia saa kyllä, tulipa itsekin tämän kanssa aika surutta kopioitua suoraan "isojen ulkomaisten poikien" pintakäsittelytekniikoita. :)
KV-1E 6.11.2012 16:18 Malli
Kiitokset näistä muutamista kommenteista!

Perussävy mallissa oli Olive- ja Nato-Greenin(XF-58 ja XF-67) sekoitus vaalennettuna valkoisella ja tipalla dark yellow:a (XF-2 ja XF-60). Tätä sekoitusta sitten vaalensin valkoisella ja keltaisella(XF-2 ja XF-3) ja tummensin tipalla mustaa ja sinistä(XF-1 ja XF-17).
Sekoitussuhteita en muista, mut kun sävy miellyttää silmää niin antaa palaa vaan. Tämä on itellä ainakin jo monen mallin kohdalla toiminut. :)
IS-2 28.10.2012 18:21 Malli
Sulta tämä pikkuskaalan rakentelu todella sujuu! Oikein nättiä jälkee, mikään ei pomppaa silmille muuta kun positiivisessa mielessä. Onko telat mallia pala vai letku? Istuu nimittäin erittäin luonnollisen näköisesti.
Otso Valkeeniemi 27.9.2012 15:21 Käyttäjäprofiili
Kiitokset onnitteluista! Ajokorttia joudun odottelemaan vielä muutaman kuukauden, mutta onneks se ei ole se ainut uusi laillinen asia. ;)
Sturmgeschütz III Ausf.G 13.9.2012 20:22 Malli
Keltainen pinta on hiukan monotoninen tuollaisena ja kulumat pyöreän oloisia. Hiukan "terävämmäksi" ne niin toimii aivan loistavasti. Valumat ovat sensijaan oikein onnistunet ja yleisilme on hyvä. Pölyä voisi ehkä olla enemmän alarungossa, mutta se on puhdas makuasia. Nätti malli! :)
JSU-152 31.7.2012 10:52 Malli
Telojen kulutuspintaa enemmän näkyviin, kk:n piippu auki ja rohkeammin washeja pulttien ym. ympärille. Nämä nyt parannusina tulivat mieleen. Muuten malli näyttää oikeen tasapainoiselta, kovia kokeneet lokarit ja kuraus ovat kyllä vaikuttavan näköiset. :)
sd.kfz.251/9 25.7.2012 21:38 Malli
Kiitos kommentoimisesta Mika, Pasi ja Veli-Matti.
Revellin telapyörästösä oli jotain hiukan hämärää, uloimmaiset telapöyrät eivät oikeen tahtoneet istua paikoilleen, enkä viitsinyt väkivalloin niitä sulloa. Yläjuoksu on tosiaan jäänyt leijumaan tuohon, no se on onneksi helppo korjata.
Veli-Matti, kokeile ihmeessä, nämä pikkumallit on väliin ihan hauskaa vaihtelua "isoveljien" rakentelun lomassa. :)
N-mittakaavan pienoisrautatie… 22.7.2012 16:55 Rakennusblogi
Alkaa näyttää todella hyvältä, mielenkiinnolla seuraan jatkoa… :)
Horch kfz.15 19.7.2012 22:22 Malli
Kiitokset kommenteista!

Tuo pölyinen ikkunalasi oli melko raastava yksityiskohta projektissa. Kun malli oli perusmaalissa ja lasissa pölyefekti maalattuna, lasi pisti silmään kokonaisuudesta niin selvästi, että meinasi usko mennä että se koskaan sulautuisi kokonaisuuteen. No onneks näin sitten kävi ainakin jossain määrin..

Mikko, yritin kurauksessa roiskia kerroksittain eri värisiä kuramömmöjä, alkaen vaaleista ja päättyen tummiin. Ilmeisesti ne eri väriset AKn kuramömmöt jotenkin sulautuivat yhdeksi tasaisenväriseksi kerrokseksi mallin pinnassa, varmaan liian lyhyen kuivumisajan takia.
Pirhana kun pitäis vaan opetella kärsivällisemmäksi näiden kanssa, mut sitä vaan aina kurauksessa innostuu mättään uusia kerroksia ennen kun vanhat on kunnolla kuivuneet. :D