Pienoismallit.net

Otso Valkeeniemi

T-34/85 "k230" 6.1.2013 16:21 Malli
Kiitokset jälleen!

Toi Dragonin 6266-sarja on pidempään ollut toivehankinta nro.1, ihmettelen että Dragon on ainoa joka on älynnyt tehdä mallin tästä loistavasta aiheesta. Tosin tähän kys. vaunuun sarja ei ole paras vaihtoehto, koska siinä on vääränmalliset telapyörät. Sattumalta Afv:n sarjassa on oikeanlaiset umpinaiset pyörät, huomasin asian vasta kun tarkastelin k230 otettuja kuvia projektin jo ollessa käynissä. Muuten tuo Dragon tosiaan vaikuttaa erittäin pätevältä.
Osaatko sanoa mistä löytyisi kuvia näistä muista hetekasotkista? Löysin googlettamalla 2 kuvaa tästä vaunusta ja yhden kuvan jostain muusta vaunusta, jos oikein muistan niin k235.

Petri, malli on nyt saanut hiukan lisää mutaa, pölyä ja öljyä ym. likaa niskaansa, nyt näyttää jo paremmalta. Aloin jopa väsäämään tälle pientä alustaa, helpottaa mallin siirtelyä olennaisesti, kun nuo hetekat on kuitenkin helposti irtoilevaa sorttia. ;)
Voin laittaa jonkun kuvan sitten kun "re-weathering" ja alusta valmistuu.

Ja seuraava malli on kyllä jotain muuta kun vihreä, nyt alkaa olla se kiintiö täynnä! :D
Ykkös klimi 1942 5.1.2013 21:29 Malli
Todella harmoninen lopputulos!
Lähikuvat ovat aina pieni "riski" mutta tässä ne tuovat vain mehukkaat yksityiskohdat paremmin esiin. Edellä mainittujen parannusten lisäksi en keksi muuta kuin, että telat eivät ihan täysin synkkaa muun vaunun kanssa, mutta tämä menee jo makuasioiksi.
Ihan mielenkiinnosta, mitä sävyjä käytit tuossa vihreässä?
T-34/85 "k230" 5.1.2013 20:06 Malli
Kiitokset kaikille kommentoimisesta, juuri tällaista rakentavaa palutetta arvostan suuresti!
Luettuani kommentit otin mallin uudelleen työpöydälle lähempään tarkasteluun ja kyllähän se niin on että vähän jäi turhan puhtoiseksi. Ehkä syynä on se, että en halunnut peittää omaan silmääni onnistuneita chippejä ja valumia. Tiedä häntä…
No, tämä on onneksi helposti korjattavissa, kaivelin jo säistämis mömmöt ja litkut uudestaan esiin, näin niinkun "yleisön pyynöstä" ;)

Tuosta telojen metallipinnoista olen Raimo nyt hiukan eri mieltä, nimittäin kuvissa näkyvät metallit ovat tarkoituksella esiin raaputeltua telojen kulutuspintaa kuvaavaa metallinkiiltoa. Saman voisi tehdä myös maalaamalla, mutta Friuleissa helpoiten pääsee viilaamalla alkuperäisen metallin esiin.
Telapyörissä olet ihan oikeassa, unohtui kumien hionnat ja pölytykset täysin, myönnän kaiken. :D

Pin-washit jäivät tosiaan hiukan laihoiksi, olis pitänyt käyttää rohkeesti tummempaa öljyvärilitkua.

Tuo kamera virheiden paljastajana on tullut Petri välillä harmittavan tutuksi. Tuo on kyllä totta että pitäis jaksaa ottaa niitä "virheidenpaljastuskuvia" jo projektin aikana.

AJ, varmaksi en mene vannomaan, mutta vahvasti oletan että Dragonin vastaavat sotka-sarjat ovat huomattavasti laadukkaampia kuin tämä. Tässä oli kuitenkin sovitusongelmia joissakin kohdissa ja em. ejektorin jälkiä enemmän kuin laki sallii. Vastaavia ongelmia en ole kokoamissani Dragonin sarjoissa juuri kohdannut, joten oletan myös sotka-sarjojen olevan parempia kuin tämä.
Täysin vertailukelpoinen tämä tosin ei Dragonien kanssa ole, koska tämä on kuitenkin (tietääkseni) ainoa sisätiloilla varustettu sotkan rakennussarja.

Vakaa tarkoitus olisi tämä tuoda Jyväskylän näyttelyyn muutaman muun tekeleen kanssa. En ole kuitenkaan vielä varma pääsenkö paikalle ollenkaan, mutta jos pääsen niin silloin tämäkin tulee mukana. :)
M24 Chaffee 28.12.2012 16:12 Malli
Kaikki plussat ja miinukset taitaa olla jo mainittu, mutta nostan nyt näistä tuon TODELLA nätin värisävyn esiin. Vastaa täysin ainakin omaa mielikuvaa "siitä oikeasta" Olive Drab-sävystä.
Pikku miinuksina pölyn puuttuminen rungon päältä ja litkutusten puute. Pieniä asioita, jotka periaatteessa voi edelleen korjata.
Nätti kokonaisuus! :)
M21 12.12.2012 18:50 Malli
Kyllähän noista kuvista nyt mallin tunnistaa! ;) Hyvännäköinen, värimaailma mukavan tasapainoinen ja vanhennukset pysyneet hyvin lapasessa. 50-kalinen on vähän tönkön ja yksinkertaistetun oloinen, mut se menee vanhan sarjan piikkiin. Onnistunut viikonloppumalli!
KV-1 m.42 12.12.2012 18:44 Malli
Lisäsin kokonaan uudet kuvat mallista, nyt on väritasapaino sellanen kun oikeassa mallissa(tai niin lähellä kun voi), kiitos uuden kameran. ;)
KV-1 m.42 11.12.2012 20:32 Malli
Kiitos Mikko!
Juurikin tällaista kevään/lopputalven reissussa rähjääntynyttä ulkoasua hain, kuten sanoit. Kunnolla kurassa möyrinyttä! :)
KV-1 m.42 10.12.2012 17:32 Malli
Kiitokset kommenteista ja tähdistä, myös tuosta yksittäisestä kakkosesta! ;)
Telat jäi tosiaan melko vähälle huomiolle säistämisen loppupuolella, runkoon kyllä lisäilin eri kuran sävyjä melko onnistuneesti, mut eihän se telojen takaa mihinkään näy. Täytyy tuo metalliväri sipaista teloihin lyikkärillä jossain kohtaa, tuskin enää kuraa lisäilen tähän, mutta seuraavaan sitten..

Timo, tuota lumijuttua olen kans miettinyt, näissä talvimalleissa kura ja lumi on vaan melkeimpä toisensa poissulkevat vaihtoehdot ja näistä kura tuntuu olevan vaan se "mediaseksikkäämpi" vaihtoehto. Mutta on kyllä totta että talvimalleissa voisi sitä luntakin joskus näkyä. :D
SdKfz 234/3 27.11.2012 18:37 Malli
SS kirjoitti:
Tiimarissa 50 senttiä maksanut taustapahvi oli hyvä sijoitus, mallin kuvaaminen oli paljon mukavampaa, suosittelen!
Kiitos tästä vinkistä, kävin paikallisessa Tiimarissa tänään ja ostaa pläjäytin samantien 5 eriväristä kun oli tarjouksessa. :)
SdKfz 234/3 24.11.2012 18:34 Malli
Ylivoimaisesti paras mallisi tähän asti!
Todella tasapainoinen lopputulos, dunkelgelb on just sen värinen kun "pitääkin olla" ja kurat sun muut liat päällä toimii hyvin, AKn tuotteet on kyllä ihan loistavia näissä.
Punainen sisätilojen väri ei tosin ole paras valinta avokattoiselle laitteelle, kuuluisi olla keltainen.
Tällaisena herättäisi liiaksi vihollisen lentäjien huomion, siis negatiivisessa mielessä sakemannien kannalta. ;)