Pienoismallit.net

Otso Valkeeniemi

Panzerkampfwagen BT 742(r) 1.3.2013 21:26 Malli
Kiitti Petri. Jotain tuontyypistä "juttua" ehkä kaipais mitä mainitsit, ehkä vaan voimakkaampi m-sanan käyttö auttaisi. Livenä pinnassa on kyllä hiukan enemmän sävyeroa, pölyä jne. jotka ei kuvissa näy(epätoivoisia selityksiä jälleen) ;)
Panzerkampfwagen BT 742(r) 28.2.2013 20:35 Malli
Kiitti AJ. Joo toi sivusto on aika inspiroiva, en arvannut että kaapatuista neukkuvaunuista löytyisi noin paljon hyviä kuvia yhdestä ainoasta paikasta.
Panzerkampfwagen BT 742(r) 27.2.2013 11:38 Malli
Kiitokset kaikille kommenteista!
Tomi, tuo musta tuntuu kyllä vähän rajulta kuivasiveltäväksi, meikäläisellä ainakin se tuntuu menevän aina överkiksi, vaikka kuinka varovaisesti vetäisi. Olet kyllä oikeassa siinä että jotain tuohon pintaan olisi pitänyt vielä saada.

Teloihin voisi kyllä jonkun verran vielä sipaista metallinkiiltoa. No se on onneksi helppoa ja äkkiä tehty..

Tommi, tässä oli ihan normaali kokomuovinen runko, olen ymmärtänyt että ne metalliset rungot ovat nimenomaan 1/48 sarjoissa tuomassa sitä luonnollista painoa malliin. Sinänsä vähän erikoinen ratkaisu Tamiyalta.
Heinkel He 162A-2 Salamander 1.2.2013 15:43 Malli
Tais olla juurikin tämä kone mitä Jyväskylässä ihailin.
Puhtoinen ulkoasu sopii kyllä tälle hyvin, lentotuntien puolesta(ainakin näin olettaisin) ja ihan noiden kirkkaiden värien takiakin. Moottori on todella nätti yksityiskohta, tuo mallille huomatavasti lisäuskottavuutta!
KimmoR 26.1.2013 21:31 Käyttäjäprofiili
Paljon onnea vanhukselle!! ;D
Bt-7 m1935 21.1.2013 15:26 Malli
Onnistunut malli! Pinta on eläväinen ja mehukkaita yksityiskohtia riittää nähtäväksi paljon. Kuvat tosin näyttävät lievästi ylivaloittuneilta mallin vihreän pinnan osalta, mutta tämä ei häiritse mitenkään ainakaan meikäläistä.

Eikös tässä mallissa ole jonkinlainen säätömahdollisuus johtopyörän kanssa? Muistelisin omassani olleen mahdollisuus säätää "tappia", johon johtopyörä kiinnitetään, pyörittämällä sitä sille tarkoitetussa kolossa. Tässä kohtaa siitä pyörittelystä ei enää ole mitään apua, mutta rakennusvaiheessa sillä voi saada sen muutaman tarpeellisen millin lisää(tai pois), jos telat meinaavat jäädä väärän mittaisiksi.
Saakohan tästä selityksestä taas mitään selvää? :D

Mutta kuten edellä jo todettu, paras mallisi!
Panther G 20.1.2013 20:39 Malli
Erittäin nätti ja tasapainoinen malli. Sävymaailma näyttää hyvältä ja on mukavassa kontrastissa alarungon tumman mutakerroksen kanssa. Telapyörien likaaminen on kyllä onnistunut ihan nappiin. Myös zimmeritin lohkeilut näyttää onnistuneen hyvin, niiden kanssa pelaaminen on kuitenkin aina vähän riskaabelia. Hervantaan keskiviikkona näytille?
T-26 B mittakaavassa 1:6… 9.1.2013 14:24 Rakennusblogi
Todella pätevää jälkeä! Maalipinta näyttää hyvältä ja tasaiselta, vaikka näin isossa skaalassa pieni epätasaisuus enää paljoa näy tai haittaakaan.
Noista pigmenteistä, onko ne levitetty ihan vain pintaan ilman mitään "kiinnittämistä" tärpätillä ym. litkulla? Jos on, ne saattavat varista pois suhteellisen nopeasti varsinkin jos tällä ulkosalla ajelee..
T-34/85 "k230" 9.1.2013 14:19 Malli
Kiitos Seppo!
Olet muuten ihan oikeessa, pakoputket on melko tuhtia tavaraa skaalaan nähden! Eipä tullut tuollainen pieneen mieleen projektin aikana, vaikka noidenkin kanssa näpräsin pariin otteeseen. Näin niistä kuvista löytyy epäkohtia joita ei itse huomaa ollenkaan, eikä tämä ole mitenkään negatiivvinen asia, päinvastoin.
Kuraa on vaunussa nyt jo huomattavsti enemmän ja lisää tulee vielä jonkin verran, kuva/kuvia tulee sitten kun homma valmistuu.
T-34/85 "k230" 6.1.2013 20:13 Malli
Suuret kiitokset kuvista, erittäin kiinnostavia! Näistä 4 oli ennestään tuttuja, mutta jos esim. kuvan nro.3 olisin nähnyt projektin aikana siitä olisi saanut huomattavasti lisää informaatiota vaunuyksilön suhteen. No, pieni taiteilijavapaus sallittakoon näissä aina..
Tuo kuvan nro.4 vaunu herätti mielenkiintoa, siinä voiskin olla tulevaisuuden mahdolliseen sotaprojektiin hyvä kohde, mielenkiintoiset "vähän" erlaiset lisäpanssaroinnit ja ukkoa ja tavaraa kyydissä reippaanpuoleisesti…

Onneksi Eduard on sentään tajunnut tehdä suht hyvän etsisetin hetekoista. Ilman sitä hetekasotkia voiskin olla vähän haastavampi tehdä, varsinkin jos tuo Dragonin sarja on heikommin saatavissa.