Pienoismallit.net

Otso Valkeeniemi

FAP + T-34/85 2.11.2013 23:42 Malli
Mieletön taideteos, piti kaikki kuvat katsoa useaan kertaan ja muuta ei löydä kun kehuttavaa, upea!!
Tiger 1 2.11.2013 23:38 Malli
Olet näköjään valinnut tähän malliin hiukan helpomman lähestymistavan kuin meikäläinen. ;)
Tuo Hobbybossin sarjahan pursuaa virheitä ja puutteita, mutta hyvällä pintakäsittelyllä ne saa kyllä kivasti taka-alalle, kuten nyt olet saanut!
Talvicamo näyttää mukavan kulahtaneelta ja lisätelat tuovat kivasti lisäväriä vaunuun. Ruoste on haastava mallinettava ja olet kyllä onnistunut hyvin mielestäni tässä tapauksessa. Oletuskuvan johtopyörä näyttää jotenkin alas valahtaneelta, onko irronnut liimauksesta vai vain huonossa asennossa kuvassa?
Pari lisäkuvaa vielä ei olisi ollenkaan pahitteeksi…
King tiger late 2.11.2013 23:26 Malli
Kiitokset!
Ehkei nyt sentään ihan suoraan tehtaalta tullut, sen verran kuitenkin pölyä, öljyläikkää, kulumaa ja kuraa on että hetken jo rähissyt rintamalla.. ;)
King tiger late 30.10.2013 10:43 Malli
Kiitos Jarno!
Jonkinverran telapyöriin lisäilin kuraa ja pölyä, mutta vaalean yleissävynsä vuoksi se hukkuu nyt totaalisesti Dunkelgelb-pintaan. Tummempi kura olisi erottunut selvemmin, mutta halusin välillä lisätä malliin pelkästään jo kuivunutta kuraa ja pölyä.

Toni, eihän järjestelmälliset saksalaiset voi missään oloissa sallia, että heidän vaunuissaan olisi erilaisia vaijereita kyydissä. Ajatuksenakin kauhea. ;)
King tiger late 28.10.2013 21:06 Malli
Kiitosta kommentiesta!

Pirhana kun menin vanhanaikaiseen noiden periskooppien kanssa, no helppo korjata. :)

Vaijereista: kuten Asko jo totesi, vaunussa on jo valmiiksi kahdelaisia vaijereita. Ohuempi vaijeri on Dragonin ylijäämäosa(mittatarkkudesta en tiedä, tod.näk. tarpeeksi hyvä) ja toinen paksummista vaijereista niin ikään Dragonin sarjan metallinen vaijeri. Toisella kyljellä oleva on Tamiyan oma muovinen vaijeri, joka on todenäköisimmin ylisuuri mittakaavaan nähden. Olisi ehkä pitänyt korvata molemmat sarjan muovivaijerit metallisilla eikä vaan toista.

Heikki, hyvä huomio tuo ajovalon johto, jännä että noinkin näkyvä osa päässyt unohtuun. Korjaukseen tämäkin seikka..
Char B1 bis… 22.10.2013 10:37 Malli
Mallin esikuva on kyllä yksi rumimmista vaunuista mitä on kautta aikain tehty!
Itse malli taas on oikein hyvännäköinen. Kylkien valumat, pakoputket ja etenkin telat ansaitsee eritysmaininnan, todella realistista jälkeä!

Ylärunko ja torni sen sijaan ovat ikävästi jääneet vähemmälle huomiolle, lisächippailut, valumat ja rankempi pölytys olisivat varmasti vielä parantaneet mallin ulkonäköä. Nyt ylä- ja alarunko jäävät ikäänkuin irralleen toisistaan.
Harmaa Tiikeri 18.10.2013 21:07 Malli
Maukas malli kaikinpuolin!
Tornin tarvikeboksin kanssa ollaan mielestäni nyt ihan äärirajoilla, että pomppaako jo liiaksi silmille sieltä, mutta menee vielä hyvänä katseenvangitsijana. Harmaa sävyineen ja chippeineen näyttää hyvin eläväiseltä. Kevyt pölytys telakoneistoon voisi ehkä tehdä vielä hyvää, mutta ei kyllä ole mitenkään välttämätöntä.
Otso Valkeeniemi 27.9.2013 11:26 Käyttäjäprofiili
Kiitokset Kimmo! :)
Tiger I Ausf. E middle: Torni 11.5.2013 15:55 Rakennusblogi
Kiitti Petri!
Tiedä nyt siitä edistymisestä, tuntuu välillä että kun saa yhden asian tehtyä, ilmaantuu neljä uutta korjattavaa epäkohtaa. ;)
Yritetään saada edistymään tässä kevään aikana vielä..
Tiger I Ausf. E middle… 27.4.2013 12:20 Rakennusblogi
Mika Haalahti kirjoitti:
Mittakaava huomioiden, niin aika uskomatonta, ettei HB ole reijittänyt telojen ohjainlevyjä.
No, tämä ei todellakaan ole ainoa puute sarjassa. Vertailin muuten ihan huvin vuoksi tätä Dragonin 1/35 sarjaan ja kyllä tämä häviää ihan 10-0 Dragonille detaljien määrässä. No pakkohan sen noin 70€ hinta on jossain näkyä, siis molemmissa malleissa! ;)