Pienoismallit.net

Otso Valkeeniemi

Hienoa että Suomi menestyy kansainvälisesti muussakin kuin lätkässä. Onnittelut!
Hope ettei ennen lokakuun alkua, koulu vie kaiken ajan viikonloppuja myöten seuraavat pari viikkoa. :(
World of Tanks   16.9.2012 11:29
Alan kyllä kallistua sinne Pantterin suuntaan, nimenomaan tämän "keskiraskas-pelityylin" takia. Itelle on keskiraskaat tähän mennessä tuottanut kaikkein suurinta iloa ja eiköhän se sama onnistu isommillakin tiereillä. Nämä Kallen mainitsemat KT ja E-vaunut on kyllä sellaisia joita haluais myös päästä kokeileen pian. No jos liian hankalaks menee valinta, ostan vielä sen yhden lisäpaikan talliin, vaikka kalliiks tulee nykyisillä kultavaroilla. :)
World of Tanks   15.9.2012 20:36
Kertokaas asiasta enemmän tietävät että kumpaan suuntaa kannattaisi PzIII/IV:stä lähtee, vk3001(-->Panther) vai vk3601(-->Tiger)? Lähinnä että onko Pantteri Tiikeriä parempi vaunu pelata? Mielelläni hommaisin molemmat talliin, mut tila ei nykyisellään riitä ja en viitsis enää tuhlata kultaa lisäpaikkoihin..
Viimeisin mallailuhankinta   28.7.2012 22:56
K-kaupasta tarttui mukaan Broncon irtotelat Shermaniin ja Pantheriin, Hobbybossin irtotelat kunkkutiikeriin ja Eduardin etsit Sotkaan. Akateemisesta kirjakaupasta taas vähän kirjalisuutta(ylläri ylläri): Panzer IV at war 1939-1945. Eli kaikinpuolin onnistunut ostosreissu Hesaan. :D
Paras kynäruisku?   24.7.2012 13:49
Noin vuosi sitten ostin Badgerin Patriot 105:n ja 360 universalin. Olen käyttänyt pelkkää Patriotia johtuen sen suuremmasta maalikupista. Jos kupin täyttää aivan täyteen(en ole kokeillut), niin varmaan riittää maali 1/35 vaunun tai 1/48 lekon maalaukseen kauttaaltaan. Ruiskun F-neulalla+suuttimella(lienee 0,5mm?) olen ainakin tähän asti saanut kaiken sen maalattua mitä on ruiskulla tarvinnut maalata. Oikealla maalin ohennuksella saa helposti tehtyä noin 1-2mm viivaa ja leveimmillään jäljen saa noin 5 senttiin.
Kun Tamiyan akryylit(mitä pääasiassa käytän ruiskussa) ohentaa T:n omilla ohenteilla, niin vaikea on ruiskua saada tukkoon, itse en ole monesti siinä onnistunut. Vallejokin varmasti menee läpi hyvin omilla ohenteilla ohennettuna..
Hinta-laatu suhteeltaan Patriot on loistava ruisku, hinta pyörii jossain 100-130€ vaiheilla, 360 on sitten lähempänä 200€.
Kiitti Mika. Juu, chippejä ei tule enää ollenkaan, omaan silmään nämäkin chippailut menneet aavistuksen överiksi. Jotain valumia tulee varmaan hiukan lisäiltyä ennen pölytystä&kurausta.
Päädyin kuitenkin poistamaan puolitelasta maalit, ei-niin-putkeen menneen maalauksen takia. Maalaus vol.2 onnistui paljon paremmin ja olen saanut jo säistämisetkin käyntiin:

www.pienoismallit.net/media/kuvat/09/60/17/096017.jpg

Pinnassa olevat öljyvärit saavat nyt kuivua muutaman päivän, jona aikana voin keskittyä enemmän telakoneistoon ja muuhun pienempään sälään…
Puolitela on nyt perusmaalissa. Suhteellisen tuskainen operaatio tuo maalaus oli. Lopputulos ei nyt ole ihan sellaista mitä lähdin hakeen, mutta ei se täysin pöpelikköön mennyt…

www.pienoismallit.net/media/kuvat/09/57/17/095717.jpg
Nyt sitä kuvallista päivitystä siitä, missä vaiheessa omat projektit menossa tällä hetkellä.

www.pienoismallit.net/media/kuvat/09/56/53/095653.jpg

Horch:in maalausvaihe on nyt saatu päätökseen. Päädyin maalaamaan kulahtaneen talvicamon tähän, ihan siitä mielenkiinnosta että miten hyvin hiuslakan avulla saa tässä skaalassa toteutettua hallitun kulhtaneen camon.
Muutenhan tuo onnistui kivasti, mutta en sitten ruiskutellut tarpeeksi paksua kerrosta valkoista. Nyt valkoinen näyttää pikemminkin vaaleanharmaalta panssarinharmaan päällä. :(

www.pienoismallit.net/media/kuvat/09/56/54/095654.jpg

Revellin Stummel on lähtenyt kivasti vauhtiin. Sisätilat eivät detaljeillaan loista, mutta oli ainakin nopeasti kasattu maalauskuntoon. Ja eipä tuosta jää valmiissa mallissa paljoa mitään näkyviin.
Interiööri on suurelta osin jo valmis, jotain pientä viilausta tulee vielä.
Täytyy kyllä sanoa, että upeasti on Revell toteuttanut mittareiden siirtokuvat, todella terävää jälkeä hyvinkin läheltä katsottuna…
Ja ettei syntyisi turhia eäilyjä, niin totean että kyllä, olen maalannut sisätilat tummankeltaisella maalilla, väri on vaan lähes yks-yhteen Revellin beigenvärisen muovin kanssa. ;)