Pienoismallit.net

Tomi Helttula

Panzer IV / J suomessa   11.4.2007 15:52
Esko Koskinen kirjoitti:
Muistatko näin äkkiseltään missä vaiheessa Nelosten alakonekiväärit vaihdettiin, ts MG34:t korvattiin Emmoilla?
Kk-aseistus vaihdettiin lokakuusta -51 lähtien
Dragonin uusin sturmi on hankintalistan kärjes ja hyvänä kakkosena tulee saman valmistajan 10.5cm K18 auf Panzer Selbstfahrlafette IVa "Dickermax"
oma paita   6.4.2007 12:07
Värivaihtoehtoja saisi olla myös tarjolla yllä oleviin tuotteisiin esim. punainen, musta, sininen ja vaikka kevään kunniaksi vielä keltainen. Kuitenkin poislukien tuo nalle.
oma paita   6.4.2007 11:54
Kaffekupille/kupeille löytyis käyttöä.
Interior green?   5.4.2007 19:07
Ite käytän Leonardin, italerin ja tamiyan lattapensseleitä. Tieto-nikkarista kannattaa kysellä. Olen ollut tyytyväinen em. valmistajien pensseleihin.
Armeijamuistoja...   24.3.2007 21:28
Oma armeija-aika meni Heikkilän lepokodissa Turussa vuonna 2000. Eli olen tykkimies ja tarkemmin asettaja. Työkaluna oli 23mm "Sergei".

Ei ehkä mukavin muisto, mutta kertomisen arvoinen. Oltiin Lohtajalla ammuntaleirillä marraskuussa 2000 ja pakkasta oli mukavat -25 astetta ja tuulennopeus 25 m/s. Mukavat oli olot. Toimin koko leirin ajan meidän tykin ammusmiehenä vaikka olenkin asettaja.
Samalla leirillä sattui ja tapahtui yht sun toista. Yöpäivystäjä antoi keskellä yötä asetelineestä tuntemattomalle varusmiehelle kiväärin joka oli kuulemma hänen.
Muutaman kerran Learjet kävi hihaamassa maalisukkaa ja siinä ohessa meinasi tulla koko Learjet alas. Tykin suuntaaja tähtäili kaikes rauhas LJ:tä ja ensimmäinen ammuttu sarja kiiti kohti LJ:tä, mutta hehtaari tolkulla onneksi ohi. Arvata saattaa että siittä meteli syntyi.
Suuntaajana toiminut selvisi päivän ammuntakiellolla ja puhuttelulla.

Sekin tuli testattua "Sergeillä" miten sillä ammutaan kartusseja ilman vyökannuja. Ensimmäisten laukauksien jälkeen kummatkin aseet menivät epäkuntoon. Tämän testin takana oli TV:stä tuttu luutnantti Pötrönen.

Eli tällaisia muistoja armeijasta.
Mistä suomisiirtokuvia?   19.3.2007 15:56
Kannattaa kysellä Kuivalaisen putiikista. www.kolumbus.fi/martti.kuivalainen/finindex.html
Tere!

Tuli tänään aloitettua em. malli ja ilokseni sain huomata lukuisia ejektorin jälkiä alarungossa. Pikaisesti laskettuna n. 20 kpl.

Onko minulle osunut ns. maanantai kappale vai onko muilla ollut samanlaisia kittaustalkoita alarungon kanssa??
Historex Agents   3.3.2007 13:24
Figuureista puheen ollen…

Tomi, saitko sinä Dragonilta "joululahjaksi" DAK:in figuurin?