Pienoismallit.net

Ismo Sillanpää

Plymouth GTX 4.7.2010 10:55 Malli
Veikkaisin, että moottori on aavistuksen liian "korkealla" etureunastaan niin, että se ottaa konepeltiin kiinni.

Muuten onnistuneen näköinen malli, vaikka en näistä nelipyöräisistä juuri mitään ymmärräkään. Moottoritilaa olisi minusta voinut vähän sotkea, koska siellä tietääkseni on lähes aina pölyä, öljyä ym. likaa.
Raimo Leino 29.6.2010 21:06 Käyttäjäprofiili
Synttärionnittelut myös minulta!
Antti Pentikäinen 21.6.2010 23:57 Käyttäjäprofiili
Ehdinpäs vielä ajoissa, ettei tule myöhästyneenä ;) Onnittelut myös minulta!
AV-8B Harrier II 2.6.2010 23:41 Malli
A Lappalainen kirjoitti:
Tähän mittakaavaan nuo kuomun ja lisäilmanottojen avaukset ovat sangen haastavia. Mutta kun näyttää onnistuvan mainiosti, niin mikäs siinä.
Samaa mieltä, jäisi muuten minulta tekemättä…

Komppaan myös täysin Kosanderia.
Marko Teerioja 31.5.2010 19:04 Käyttäjäprofiili
Onnittelut myös täältä!

Ismo
Mitsubishi A6M5 Zero 29.5.2010 15:07 Malli
Komean Zeron olet rakentanut. Vanhennusta olisin ehkä kaivannut vähän enemmän, kun katsoo sodanaikaisia japsikoneiden kuvia, useimmissa näkyy hyvin voimakkaasti hilseillyt maali, joka jättää näkyville alumiinipinnan. Joka tapauksessa rakentaminen on onnistunut hyvin ja maalaus on hyvin kunnossa.

Itse olen onnistunut tekemään ainakin omaa silmääni tyydyttäviä pakokaasuvanoja ihan tavallisella emalimaalilla seuraavalla tekniikalla:

1) otetaan todella reilusti ohennettua emalimaalia, jota sivellään pienellä siveltimellä viiruiksi koneen rungon tai siiven pinnalle, niin että viirut lähtevät pakoputkista

2) heti tämän jalkeen pyyhitään suurin osa maalista pois talouspaperilla niin, että pyyhkäisyt aloitetaan pakoputkista ja vedot vedetään suoraan taaksepäin.

Tarvittaessa tämän voi uusia, jos vanat jäivät liian haaleiksi tai niihin haluaa useampaa värisävyä.

Tiedän kyllä, että jälki ei ole samanlaista kuin ruiskulla maalattuna, mutta (ainakin minusta) ihan tyydyttävää kuitenkin.
RB-36H Peacemaker 16.5.2010 10:31 Malli
Taas kerran loistavaa työtä Raimolta, eipä tuosta parhaalla tahdollaankaan löydä juuri moittimista, vaikka periaatteeni mukaan en tähtiä annakaan.

Minua rupesi arveluttamaan koneen laskutelineiden kestävyys (jos siis joku haluaa jossain mielenhäiriössään tehdä tästä maassa olevan mallin). Lisäksi keulaan saanee mättää aikalailla lisäpainoa, koska tämä lienee myös painoltaan aika vaikuttava malli?
Hylätty Mini 15.4.2010 18:53 Malli
Haluan kuitenkin korostaa, että kyseessä on vain oma mielipiteeni, joka ei millään lailla ole tarkoitettu laskemaan mallisi arvoa. Makuasioista ei voi kiistellä.
Hylätty Mini 15.4.2010 17:41 Malli
"Kaunista" katsottavaa, täytyy sanoa. Vanhennus on minun silmiini onnistunut erinomaisesti ja itse lisäillyt yksityiskohdat tuovat eloa malliin.

Jäin kuitenkin ihmettelemään, miten auton ikkunalasit ovat irronneet noin siististi, ne nimittäin näyttävät pikemminkin irrotetuilta kuin särkyneiltä ja irronneilta. Malliin olisi minusta voinut tehdä ikkunankarmeihin säröjä ja ehkä maahan tai auton sisälle sirpaleita, jolloin ikkunat näyttäisivät enemmän rikotuilta kuin irrotetuilta.
F/A-18C "VFA-82… 3.4.2010 16:17 Malli
Onnittelut perheenlisäyksen johdosta (myös Antille)! Malli näyttää onnistuneen sekin erittäin hyvin (uhkaavasti näyttää siltä, että tässä on taas klassinen tapaus siitä, että miestä ei näy lähimaillakaan kunhan jälkikasvu on syntynyt). Nimim. vielä toistaiseksi poikamies ja täysin tyytyväinen asiantilaan (eli mallailullekin on aikaa kunhan työnteolta ehtisi).