Pienoismallit.net

Ismo Sillanpää

Ismo Sillanpää 9.11.2010 21:07 Käyttäjäprofiili
Eipä kestä, sitä vartenhan tämä foorumi on olemassa.
Heinkel He 111 H-6 7.11.2010 11:52 Malli
Ensimmäiseksi malliksi varsin hyvä esitys. Erityinen hatunnosto lasitusten raamien maalaamisesta. Muutamaan seikkaan kuitenkin kiinnitin huomiota.

Ensinnäkin maalia kannattaa ohentaa ja maalikerroksia kannattaa vetää useampi, tällöin mallin pinta näyttää siistimmältä koska "paakkuja" ei jää ja pinnasta tulee peittävämpi. Lisäksi värien rajat ovat paikoin suttuiset: huolellisella maalauksella niistä saa paremman näköiset. Edelleen renkaissa näyttää olevan valkoisia pilkkuja, jotka ovat ilmeisesti jääneet moottoripellitysten maalauksen yhteydessä. Taas: huolellisuus parantaa tulosta huomattavasti. Neljänneksi sisäosat näyttävät jääneen maalaamatta. Ja viimeisenä siirtokuvatyöskentely on siistiä, mutta jotkut siirtokuvat hopeoivat pahasti (siipien yläpintojen palkkiristit esimerkiksi). Siirtokuvien alle kannattaa laittaa kerros kirkasta lakkaa ja siirtokuvien päälle sitten vielä viimeistelylakka (lentokoneissa yleensä matta tai puolikiiltävä).

Muista, että mallailu ei ole nopeuslaji, kärsivällisyys palkitaan. Tästä on hyvä jatkaa, uutta vain putkeen!
Tunturi Maxi -75 7.11.2010 10:16 Malli
Leuka meni sijoiltaan täälläkin. Periaatteeni mukaan en anna tähtiä, mutta yhdyn kyllä edellisiin puhujiin!

Pitääkin lähteä niksauttamaan leukaa takaisin paikoilleen…
Nieuport 17 1.11.2010 17:00 Malli
Hyvin onnistunut malli kaikin puolin, varsinkin ikäsi huomioiden. Edellä tulikin jo korjausehdotuksia joten ei niistä sen enempää.

Itse kokeilin viimeisimmässä mallissani ensimmäistä kertaa antennilangan tekemistä elastaanilangasta ja taisin jäädä sille tielleni. Lankaa voi kiristää raakasti vetämällä ilman, että tarvitsee sählätä tulitikkujen, hiustenkuivaajien tms. lämmönlähteiden kanssa ja lankaa sai ihan Cittarista. Toiminee samalla tavoin myös kangaspuissa vaikka Mikko onkin sen aikakauden koneiden ekspertti.
Lasiosa YM. liima 10.10.2010 20:36 Arvostelu
Lupaavalta tosiaan kuulostaa, pitääkin seuraavalla markettireissulla vilkaista.
Kohoniitit siirtokuvina 7.10.2010 18:04 Artikkeli
Minua kiinnostaisi myös, voisitko postata linkin kyseisen puljun verkkosivulle.
Ismo Sillanpää 15.8.2010 16:28 Käyttäjäprofiili
Kiitokset onnitteluista!
Heinkel HE-111 H-6 11.8.2010 23:17 Malli
Melko pitkälti komppaan Kallea, mutta pari huomiota vielä edellisten lisäksi: minusta näyttää, että siipien yläpintojen palkkiristit hopeoivat aika lailla, suosittelen seuraavaan malliin kiiltävää lakkaa ennen siirtokuvia. Toiseksi maalipinta on tosiaan paksu, mutta muuten maalausjälki on minusta siisti vaikka värirajat ovatkin paikoin hieman epätasaiset, kuomun raamien maalaamisesta (ja vielä siististi) vielä erityinen hatunnosto.
P-61 Black Widow 12.7.2010 19:29 Malli
Kyllähän tätä Heikin työjälkeä katsoessa jää kertakaikkiaan sanattomaksi… kaksi peräkkäistä viikon mallia samalle henkilölle kertoo aika paljon ja taitaa olla jonkinlainen ennätys (tai ainakaan minulle ei ole aiemmin sattunut vastaan).
MikkoHeikkinen 11.7.2010 09:48 Käyttäjäprofiili
Onnittelut!