Pienoismallit.net

Ismo Sillanpää

1815 14.8.2011 22:30 Malli
Esa Heikonen kirjoitti:
Vai että palasista :-) Tämänkin tekemisessä meni vuosi.
Ethän sinä ole vielä edes viittäkymmentä! Hyvinhän tässä ehtisi palanen per vuosi tahdilla. ;)
1815 14.8.2011 15:33 Malli
Komeaa jälkeä ja harvinaisesta ja mielenkiintoisesta aihevalinnasta vielä erityinen hatunnosto. Nyt ei sitten muuta kuin alat kasaamaan koko Waterloon kentän 90 * 60 palasista…, olen itsekin katsellut Airfixin lootaa sillä silmällä, mutta minulta ei figujen maalaus luonnistu alkuunkaan, joten on ainakin vielä jäänyt suosiolla hyllyyn. Aihe himottaisi kyllä.
P-39Q Airacobra 7.8.2011 15:23 Malli
Tyylikäs cobrahan tuo on, mitään suurempia moitteita ei tule mieleen. Normaaliin tapaani en anna tähtiä, mutta minusta hyvin onnistunut malli "ei ihan joka päiväisestä" koneesta. Hypistelin itsekin samaa lootaa viimeksi Kuivalaisella käydessäni, mutta jäi hyllyyn ainakin vielä toistaiseksi.

Minä olen ratkonut tasapaino-ongelmia laittamalla mallin keulaan mallista riippuen joko haulikon hauleja tai ongenpainoja. Metodin ainoa ongelma on siinä, että rungonpuolikkaita yhteen liimatessa kaikki pyrstön osat eivät vielä ole paikoillaan, joten rakennusvaiheessa mallista täytyy tehdä vähän nokkapainoinen. Toinen ongelma on sitten tietysti joidenkin mallien huterat laskutelineet.
MikkoHeikkinen 11.7.2011 17:30 Käyttäjäprofiili
Onnea Pirkanmaalta!
Fokker Dr.I 10.7.2011 22:24 Malli
Raimo on kyllä taas pistänyt parastaan. Loistavasti rakennettu ja näyttävä malli koneesta, jonka väritys on "yleensä" niin tylsän punainen. Myös minä olen kasannut saman sarjan (sen tylsän punaisen koneyksilön) joskus 2000 -luvun alkuvuosina, eikä sitä mallia voi verrata tähän samalla viikollakaan. Taas nähtiin, että vanhasta ja heikohkosta sarjastakin syntyy osaavissa käsissä vaikka mitä.

Osaatko muuten kertoa tämän mallin esikuvasta jotakin? Tuo maalaus ei kyllä viittaa ihan rivipilottiin…
Opa Laitinen 10.7.2011 11:01 Käyttäjäprofiili
Onnea syntymäpäiväsi johdosta!
P-47M 9.7.2011 22:28 Malli
Kiitos vinkeistä. En todellakaan ota tästä mallista minkäänlaista stressiä (vaikka saatankin huvikseni kokeilla siirtokuvan muuttamista mustavalkoiseksi, tuo linkittämäsi kuva pienoismallin nokasta on erinomainen. Toimiihan se samalla kuvankäsittelyharjoituksena.), sen Heinkelin kanssa saa kyllä sitten aikanaan stressata ihan tarpeeksi.

Tsemppiä myös sinulle Suezin ryhmärakenteluun!

Ismo
P-47M 9.7.2011 16:18 Malli
Tuokin kuva on kyllä tuttu, mutta itse asiassa tarkoitin tätä:

Linkki

Kuva on alun perin peräisin tältä sivulta:

Linkki (löytyy alaspäin selaamalla).

Tuo linkittämäsi kuva isosta pienoismallista on minulle uusi ja siinä tosiaan näyttää olevan mustavalkoinen kuva Lorenesta. Oli miten oli, en ala terapiamallissa hirveästi asiaan panostamaan (vaikka kyllähän tuon siirtokuvan saisi luultavasti jollakin kuvankäsittelyohjelmalla helpohkosti muokattua mustavalkoiseksi ja sitten vain tulostaa se valkoiselle siirtokuva-arkille. Mitähän tästäkin "terapiamallista" lopulta tulee nyt kun asiaa rupesi pohtimaan…).
P-47M 9.7.2011 13:25 Malli
Kiitos vastauksestasi. Tuosta on paljon apua (on aina helpompi lähteä rakentamaan sarjaa kun joku muu on ensin raportoinut mahdolliset ongelmakohdat). En tosiaan ole vielä itse ottanut edes valurankoja pusseista, joten minulla ei ole vielä mitään kokemusta esim. rungonpuolikkaiden sovituksista, mutta totta kai on selvää, ettei saumaa pidä jättää näkyville, jos realistisen mallin haluaa tehdä. Olen kuitenkin ehkä sikäli uudempaa koulukuntaa (tai laiskempi), että en välitä ejektoritappien jäljistä tms. jos ne eivät jää valmiissa mallissa näkyville.

Kuten jo kerroin, tämä malli on minulle tulossa terapiamalliksi, joten en aio otsa kurtussa miettiä jokaisen mutterin paikkaa. Tarkoitus on palata sikäli juurille, että malli tehdään suoraan boksista ilman mitään ihmeellisiä virityksiä lievää vanhentamista lukuun ottamatta. Edellinen Stormovik projekti oli paikka paikoin hirveää taistelua ja seuraava MPM:n He 177 -projektikaan tuskin on mikään aloittelijan homma. Tässä välissä on siis tarkoitus tehdä helppo välipalamalli suoraan boksista ja nauttia elämän helppoudesta ennen haastavampia projekteja.

P.S. Siitä olemme ilmeisesti yhtä mieltä, että esikuvanmukainen siirtokuva moottoripellityksiin on nimenomaan tuo keltapuseroinen nainen. Löysin nimittäin netistä kuvan, jota Kyler on käyttänyt mallina maalatessaan vaimonsa kuvaa koneeseensa, eikä siitä kuvasta kyllä mitenkään tule mieleen sinistä puseroa. Joissakin referensseissä kuitenkin ilmeisesti tarjotaan nimenomaan sinipuseoista naista…
P-47M 9.7.2011 01:44 Malli
Kappas vain kun tämäkin malli jo galleriasta löytyi, ei ole aikaisemmin tullut vastaan. Minulla on tämä hankittuna terapiamalliksi heti kun saadaan pöytää raivattua vanhoista projekteista. Kaunista jälkeä olet saanut aikaan, ilmeisesti vanhan kansan viisaus "minkä nuorena oppii sen vanhana taitaa" pitää edelleen paikkansa.

Ainoa seikka mitä ihmettelin kertomuksessasi on, että tätä mallia on useissa arvosteluissa kehuttu helpoksi ja vaivattomaksi rakentaa, enkä minäkään valurankoja hypistellessäni ole valupurseita juuri todennut. Osien yhteensopivuudesta ei vielä ole omakohtaista kokemusta, mutta siinäkään ei arvostelujen perusteella pitäisi juuri olla ongelmia. Olisiko sinulle sattunut jokin maanantaikappale?

Myös minä olen suunnitellut tekeväni mallistani saman koneyksilön ja siinä suhteessa yksi seikka kiinnitti huomiota: sekä ohjeissa että kaikissa löytämissäni referensseissä tarjotaan sivuperäsimen ja moottoripellitysten etureunan väriksi kirkkaan punaista, kun sinä olet nähdäkseni käyttänyt hyvin ruskehtavaa punaista. Tietäen huikean tietomääräsi on pakko kysyä, oliko sinulla jokin referenssi tuolle punaisen sävylle.