Pienoismallit.net

Julius Wilkko

Maalinpoisto Fairy Power… 23.2.2015 00:00 Artikkeli
Laitetaan kommentti tähän vanhaan juttuun.

FairyPower spray ja muut vastaavat aineet pohjautuvat Natriumhydroxidiin(NaOH) eli kansanomaisesti sanottuna lipeään. Jos haluaa mennä minimibudjetilla ja samoilla lopputuloksilla, voi FairyPowersprayn jättää kauppaan ja ostaa vaikka Tokmannilta viemärinavausrakeita, jotka ovat puhdasta lipeää. Maalin irroittamiseen rakeista tehdään veteen 20% liuos painon suhteen.

Käytän itsekin FairyPowerSpraytä, koska sen käyttö on tosi helppoa. Sitkeään maaliin ja pidempiin liuotuksiin teen oman natriumhydroksidiliuoksen.
Resiinivalu 24.7.2009 21:48 Artikkeli
Joo, kiitos positiivisista kommenteista ja kiitokset myös tuosta teikäläisen artikkelista.

Jos nyt tälläerää jätetään wanhat artikkelit rauhaan, olen oppinut lisää noitten kirjoittamisen jälkeen. Erilaisia kaksiosaisia muotteja on tullut tehtyä noin 30kpl lähinnä erilaisten ihmisfiguureiden toistamiseen.

Eli tässä vielä meikäläisen resepti kolmiulotteisen kappaleen valamiseen. Tehdään kaksi muottipuoliskoa jutun "Kipsifiguurit" mukaan. Sitten tuo squish-molding molempiin muotinpuoliskoihin erikseen ja muotit yhteen kun hartsi on vielä juoksevaa. Jos hartsia on liikaa, se yksinkertaisesti puristetaan pois muottien välistä. Yhdessä olevia muotteja pyöritellään hetki, jotta hartsi ehtii asettua.

Näin olen itse tehnyt aika monimutkaisia kolmiulotteisia kappaleita. Katsotaan saako kuvan lisättyä. Kuvassa kasa Axsonin hartsista valettuja 1:32 figuureita, muottisilikonina Wacker Elastosil M4440, joka mulla on ainakin toiminut hyvin. Mittatarkkuudesta tai muotin laajenemisesta en tiedä, näissä kappaleissa sillä ei ole merkitystä.

… jahas, kuvia en saanut liitettyä ainakaan [url] ohjauksella, olkoon

T: Julius
Resiinivalu 24.7.2009 20:03 Artikkeli
Teres!

Eksyn tänne ensimmäistä kertaa ja lisään tässä pari samaan aihepiiriin liittyvää linkkiä.

Autorata-auton (1:32) korin valaminen, kirjoitettu 2005

Hartsikori

Kipsifiguureitten valaminen silikonimuotin avulla, kirjoitettu 2006

Kipsifiguurit

T: Julius