Pienoismallit.net

Jaakko Luoma

Finnair Airbus A321 17.12.2012 00:22 Malli
Hieno malli pieniä yksityiskohtia myöden. Timo Rissasen säistämis kommenttiin oma mielipide. Omat mallini miellän ennemmän valmistajan insinöörityön/juuri valmistuneen yksilön kuvajaisiksi, kuin oikean lentokoneen. Säistämisen pois jättäminen on tietoinen valinta. Kuten täälä monesti aiemminkin tullut esiin usein liikennekoneita pidetään äärimmäisen siistissä kunnossa. Totta että pakokaasu, kerosiini yms tahrojakin osassa silmiinnähtäviksi asti esiintyy. Valintojen maailma. Voisi kyllä joskus tuota säistämistäkin yrittää vaarana vain taitaa olla verenpaineen nouseminen harjoitellessa.
Atr-42 5.12.2012 18:19 Malli
Pilkkua aina toki saa ja ehkä pitääkin viilata. ;). Alustahan on noin A4 paperin kokoinen. Ledit ovat toki "järkyttävän" suuret mittakaavaan nähden. Pienimmät mitä kaupasta löysin. Toki olisi voinut rakentaa pienistä ledeistä kolvin kanssa tai vielä parempaa tehdä valokuidusta. Lahjan saaja tuskin tätä epäkohtaa edes huomaa. Tuota koneen etunojaa voisikin hieman tutkiskella enemmän, olisi suhteellisen helpolla korjattavissa.
Nokan muoto nyt saa olla se mitä mallissa oli. Haastavin vaihe oli potkurin kokoaminen. Jokainen lapa oli erikseen liimattava ja mielestäni suht hyvin onnistuin kulman kanssa siinä kyllä varmasti olisi hieromista vieläkin. Materiaalin ohuuden/pehmeyden vuoksi en kauheasti uskaltanut niitä hioa, joten niissä on pieniä epätasaisuuksia.
Titanic 1912 4.11.2012 19:30 Malli
Jäi noita "davideja" jonkin verran yli, joten laitoin yhden osissa havainnollistamaan, että kaikki laivassa olevat on noin "monesta" osasta rakennettu.
Airbus A318 22.10.2012 20:16 Malli
Rekisterin kanssa olikin säätöä. Olin valmiiksi etsinyt a318 rekisterin erimoottoreilla olevaan esikuvaan, mutta päätinkin viimehetkellä laittaa nämä moottorit, enkä sitten enää jaksanut etsiä/muokata tarvittavaa rekisteritunnusta. Kuvat harmittavat itseänikin, kun ei vain päivisin kerkeä/jaksa ikinä alkaa kuvaamaan.
Airbus A320 17.8.2012 19:52 Malli
Kiitokset.

Siviilikoneiden äkillisen määrän selittää, että lisäsin yhdeksän malliani samana päivänä.
Concorde 15.8.2012 10:59 Malli
Kiitokset!

Sanotaan, että sarja meni itsessään kasaan minusta keskimääräistä helpommin ja vähemmän hiottavaa/kitattavaa kun siipien kohdalla ei ole pohjassa saumaa. Mallin keulakartio on edelleenkin liikutettavissa ala-asentoon, mutta revellin tuulilasin muoto on kirveellä veistetty suora eikä esikuvansa mukainen niin kartio saa "pysyä" ylä-asennossa. Siirtokuvista hienosti leikkasin peräsimessä olevat ulokkeen kohdat pois (oli siis airfixin kuvissa oikein valkoisena kohdat). Asentaessa kuvia järkytyksekseni nuo ulokkeet ovatkin erikohdassa revellin ja airfixin malleissa. Tämän paikkailu hauraiden siirtokuvien kanssa oli sykettä nostattavaa puuhastelua. Koneesta oli tarkoitus tulla Pariisissa tonttiin tullut F-BTSC. Mutta en viitsinyt alkaa muista sarjoista varastetuilla vääränvärisillä rekistereillä kikkailemaan.
Tecnam 2002 JF 14.8.2012 19:40 Malli
Laitanpa vielä kuvan myöhemmin lisää. Itseasiassa referenssissä näkyviä pyörien muotosuojia ei enää ole paikallaan, jotta polttoainetta saa tankattua enemmän. Eli renkaat ovat esikuvan mukaiset.
Rovaniemen Shell 1941 18.3.2011 21:16 Malli
Maa/asfaltti nayttaa mielestani hieman liian tasalaatuiselta/puhtoiselta, mutta renkaidenjaljet parantavat asiaa. Muuten sanoisiko aivan fantastinen diorama.
Titanic 1912 18.3.2011 16:09 Malli
Academy ja Minicraft olivat alkuun sama, mutta 99-vuonna tulleet parannukset vain Minicraftissa. Academy suunnitteli oman 1/400 mallin yritysten erkaannuttua. Revell saattanut kayttaa samaa ennen muokkauksia. Vanhasta mm. puuttuu keula-ankkuri ja paljon enemman epatarkkuuksia. 2008 Minicraft muutti tuotantotehdastaan ja valun laadun pitaisi olla huomattavasti parempi uudemmissa. Minicraftia pidetaan edelleenkin parhaana mahdollisena mallina, tosin Academyn ei siita kauaksi jaa.

Kaytin Tomin ja GMW etsiosia alkuperaisten lisaksi.

titanic-model.com on sivusto mista loytyy oikeastaan kaikki tarvittava ja enemmankin mallin tekemiseen, myos suppeahko ohjeistus valokaapeleihin. Toki minulta voi asiasta kysella ja mielellani autan mita voin.

Ensimmaiseksi malliksi olen tyytyvainen tyonlaatuun, mutta kuten sanottu niin jalkikateen voisi lahes kaiken tehda paremmin. Tosin mallia tehdessa tavoitteetkin olivat kokoajan korkealla ja tarkoitus saada olohuoneeseen koriste-esine, jota kehtaa siela pitaakin.
Titanic 1912 17.3.2011 07:41 Malli
Totta tuo raskas maalipinta kyljissa, tosin tuskin esikuvassaankaan hirvean silea jalki on. Tata tehdessa en viela ollut keksinyt ohentamisen taikaa, ja tuo valkoinen saada peittavaksi mustaan oli monen kerroksen takana.
Varsinkin etsiosien maalaus oli yhta tuskaa.