Pienoismallit.net

Jaakko Luoma

Beechcraft Bonanza V-35 15.3.2013 00:41 Malli
Hienoa nähdä yleisilmailukoneitakin. Hieno alusta antaa mallille aidontuntuisen fiiliksen. Valmiit mallit ilmanmuuta tänne.
Avro RJ85 3.2.2013 18:26 Malli
Menee juuri kuten wade sanoi: flyfan.fte2.org/hel/OH-SAP%20-%20Avro%20RJ85%20Blue1%20-%20HEL%2006-06-08.jpg

Minusta tälläiset huomiot eivät ole ainankaan mitään nipottamista. Saa ja pitääkin sanoa. Osa puhtaasti jäänyt huomiotta(liian vähän tutkittu refrenssin yksityiskohtia). Joskus onneksi harvemmin mallarin laiskuuden vuoksi. ;)

Mallista vielä, että lasiosia oli näinkin pieneksi malliksi kiitettävästi: purjehdusvalot, moottoreiden välissä laskuvalonheittimet (?), siipien tyvissä valonheittimet (?) ja tietenkin ohjaamon ikkunat.
Avro RJ85 3.2.2013 16:46 Malli
Tämän siitä saa kun yön tunneille asti näitä väsää. taisi olla niin, että arkilla oli muutamat tunnukset kokonaisina ja osaan piti itse vaihtaa kirjaimia ja tämä on jäänyt tekemättä. Kiitoksia tiedosta pitää korjata.
Avro RJ85 3.2.2013 02:00 Malli
Muistikuvien mukaan tämä todella meni näppärästi kasaan ilman suurempia murheita. Toisin kuin esimerkiksi Revellin surullisen kuuluisa b747-400. Siitä aina ajattelin, että eihän se niin paha voi olla. Ei se oli pahempi.
Titanic 29.1.2013 20:28 Malli
Paavo Virolainen kirjoitti:
Tämä oli juurikin se sarja missä tuli palapelikin mukana. Eipä tuo nyt pahasti silmille hyppää tuo savupiippujen ero.
Mikä oli sarjasi numero? Itselläni oli 846. Käsittääkseni tämän piti olla 5000kpl painos. Itse jo tuon yhden lyhyemmän piipun kanssa vietin unettomia öitä. Rinnakkain kun ovat maalauksessa ero on melkoinen. Kansien korkeudet hieman tasapainottavat tätä valmiissa mallissa.
Titanic 29.1.2013 18:12 Malli
Upea malli! Oliko tämä limited edition numeroidusta paketista, jossa tulee palapeliä ja muuta oheistavaraa mukana? Itselläni kyseinen ollut työn alla ja kannet valmiina, mutta jäänyt pölyttymään kun en ole saanut valaistuksen toteutusta mietittyä.

Jos nyt muutaman sanan hienon mallin väreistä sanoisi. Savupiiput eivät olleet noin värikkäät/oranssit. Täysin oikeata väriähän ei kukaan tiedä. Ilmastointihormit käsittääkseni tulisi osoittaa kaikki taaksepäin. Academyn ohjeet saattavat väittää toista. Ikkunoiden kehyksien tulisi olla tummemman puun värisiä lukuunottamatta cafe parisienia.

Itse Academyn pahimmat virheet on yksi liian lyhyt savupiippu taisi olla numero 1. Kaikkien kolmen savupiipun pitäisi olla samankorkuisia ja myös neljännen ilmanvaihtokanavan. Etu ja takakansien "suorat" seinät. Tietenkin jotkut ikkunat väärässä paikassa tai väärä lukumäärä, joka menee jo aika hifistelyksi.
Boeing 737-800 29.1.2013 10:57 Malli
xxx
Douglas DC-8-71 27.1.2013 11:12 Malli
Kiitoksia!

Tässä mallissa hieman solakkuutta tuhoavat nykyaikaisemmat moottorit.

Perän logo todellakin näyttää olevan väärässä paikassa. Tästä nyt taas oppii, että missään vaiheessa ei mallin omiin ohjeisiin ole luottamista. Ja minä kun oikein muistan kuinka laskin saranoita. En tätä tarkistanut oikeasta refrenssistä vaan epäilin box artin olevan taiteilijan näkemys ja ohjeissa olevan oikeaksi sijainniksi. No siinähän nyt sitten ovat ja pysyvät jatkossa pitää tarkistaa paremmin.

Malliin nyt myös lisätty antennit ja muut härpäkkeet.
Douglas DC-8-71 23.1.2013 20:47 Malli
Uudempia kuvia odotellessa lisätty kuva pyrstöstä. Jos on vinossa niin ainankin yhtäpaljon kuin toisellakin puolella. Tämän pystyy kohtisuoraan katsomalla edesta ja takaa silmällä toteamaan. Alcladilla saisi vielä varmasti paljon hienompaakin jälkeä aikaiseksi, jos jaksaisi hioa pohjan kiiltomustan viimeisenpäälle. Kiiltomustassa huono ominaisuus vain on todella pitkä kuivumisaika, joka voi olla parikin päivää. Kyllähän tuokin pinta jo "peilaa", mutta ei aivan niin tarkkana kuin oikea peili/lentokone alumiini tekisi.

Kuvat otettu galaxy sII:lla, jossa linssissä vielä roska keskivaiheilla. Tuntuu ettei paljon parempia saisi parinvuoden takaisella ixuksellakaan ja järkkäriä ei vielä ole tullut ostettua. Ja samalla kertaa otin 12 muustakin mallista kuvat.
Boeing VC-137C (707-320) 22.1.2013 16:09 Malli
wade kirjoitti:
Onko tuo tummempi sininen kokonaan siirtokuvaa vai joutuiko myös maalaamaan?
Tummempi sininen on kokonaan siirtokuvaa. Pyrston antennista piti tulla metallinen, kun luulin ettei sitä kuulu malliin lainkaan. Juuri kun olin valurunkoja heittämässä roskiin huomasin kyseisen osan ja ajattelin sen ainankin toistaiseksi ottaa käyttöön.