Pienoismallit.net

Sami Vähäsalo

Kotimaiset harrastelehdet   31.1.2018 06:49
Kävi ilmi ettei minulle oltu lähetetty laskua viimmekeväällä lainkaan ,eli lasku oli aiheellinen.
Kotimaiset harrastelehdet   29.1.2018 17:27
Pienoimallilehti lähetti 20e jäähyväismaksun vaikka lehteä ei ole näkynyt poleenvuoteen.Onko muut jääneet "velkaa"lehdelle?
Model Expo 2016 palaute   19.4.2016 09:24
Olin paikanpäällä Pe 15.4 keskipäivällä.Mallien määrä oli pettymys mutta taso hyvä.Valaistus ehkä hämärää lähempää tarkastelua silmälläpitäen.Jos oikein ymmärsin niin malleja tuotiin vielä lisää seuraavanapäivänä,mikä on väärin perjantainakäviöitäkohtaan,koska ymmärtääseni liput maksavat samanverran.
Omistan pari RC sähkölennokkia ja oma suosikki kärkiväli on n100cm mikä on suht vakaa lennättää,helppo kuljettaa ja näyttää vielä ilmassa hyvältä
Mikä olisi kärkiväli ja mille moottorille ajattelit?
Bilteman ruiskut ja kompressori   12.3.2016 21:46
minulla on tuo motonetin kompura, eikä juuri kovempi ääni kun vaimon kuorsaus.En usko että tulee ongelmaa rivitalossa.
Johnson, Pledge, Future jne...   1.3.2016 22:11
Ostin samaa ainetta puuilosta mitä kärkkäinen myy.
Mikä tärkeintä?   1.3.2016 09:01
Olen vasta rakentanut muutaman lentokoneen.Innostukseni niihin sain muutamasta hävittäjälentäjästä kertovasta kirjasta.Olisi mukava, kun saisi kirjoissa esiintyvät lentokoneet pienoismalleina hyllyyn ja niitä katsomalla edes vähän ymmärtämään mitä nämä koneet ja miehet ovat tässä kovassa mailmassa kokeneet.
A ja B omien taitojeni mukaan on minun kulmakivet.
Humbrolin mattalakka   24.1.2016 02:20
Antti Kotiranta kirjoitti:
Tervehdys Sami! Ikävä kuulla, että ongelmat Hurricanen kanssa jatkuvat. Anna mallin kuivua useampi vuorokausi huoneen lämmössä ja kokeile sitten uutta lakkakerrosta esim. siiven alapintaan. Voit myös yrittää hioa pintaa tasaisemmaksi kuivalla, puhtaalla vesihiomapaperilla (karkeus 800-1200) ennen uusintalakkausta. Älä paina hioessasi, ettet riko lakan alla olevia siirtokuvia! Käytännössä vain pidät kiinni hiomapaperin reunasta. Puhdista mallin pinta huolellisesti hiontapölystä puhaltamalla ja/tai pehmeällä siveltimellä ennen uuden lakkakerroksen levittämistä. Täällä pidetään peukkua:)
HC MK II on jäänyt taka-alalle ja MK I on työnalla.Täytyy kokeilla sitä hiontakikkaa joskus kun muut projektit kuivuu.
Humbrolin mattalakka   22.1.2016 08:02
Jukka Luosujärvi kirjoitti:
Voi Humbrol! Kokeileppas vetää sitä "jonssonia" uusi ohut kerros pintaan, pitäisi korjaantua sillä. Emali mattalakan kanssa on käynyt samoin, syynä oli huono sekoitus ja ehkä kosteus kynäruiskun ilmassa.
Kokeilin jo mutta ei auttanut.Viisaampi mallari olisi kokeillut peinemmälle alueelle lakkausta mutta täälä ei asu sellaista.