Pienoismallit.net

vanttmi

It-alus Niobe 1944   31.3.2020 22:44
Niobeen liittyen parit tapahtumat. Kaverini isä oli Mussalon raskaalla it:llä ja kun 20-30 metrissä tulleet 4 Bostonia hyökkäsivät lännestä. Mussalo ei voinut ampua koneita, koska kranaatit olisivat voineet osua koneiden taustalla olleisiin asumuksiin Hovinsaarella ja Hietasessa.
Toisaalta Kotkaa lähestyi matkustajajuna, joka joutui hyökkäyksen vuoksi jäämään Hovinsaaren Paimenportin seisakkeelle ja matkustajat komennettiin ulos suojaan. Matkustajissa oli pieni poika ja äiti menossa kaupunkiin elokuviin. Tuolloin nuo Bostonit lensivät matalalla hieman juna eteläpuolelta. Tuo pieni poika näki kuinka yksi Bostoneista oli saanut osuman ja pitkät liekit nuolivat koneen runkoa kunnes kone hetken päästä syöksyi Hietasen edustan tukkilaaneille.
Tuon Bostonin pudotti Uuraasta pakkolunastettu Ahtaja vene. Veneen keulatäkille oli asennettu 20mm Madsen-konetykki ja sen pitkä sarja, liekö koko lippaallinen, osui suoraan koneen siipityveen, jossa sijaitsi myös polttoainesäiliöitä.

Itse tuosta hyökkäyksestä löytyy verkossa venäläisen tiedustelun ja kuvauskoneen valokuvia.
Tuossa olisi yksi Hurricane -linkki, jonka Phillip Lawton antoi toissa syksynä Kymissä käydessään:
www.hurricaneteam.co.uk
Hei,

Karhulan Ilmailukerhon lentomuseolla on kolme lasivitriiniä, johon mielellään otamme vastaan lahjoituksina "kymimalleja" sekä tietty muitakin suomimalleja vieraiden ihailtavaksi.

Parhaiten homma tietty onnistuu jos on asiaa Kotkan suuntaan ja siten lentomuseolle.
Allekirjoittaneen yhteystiedot löytyvät täältä.

Terv. Mikko
Jussi Mänttäri kirjoitti:
Mie olin nyt kesällä Utissa upseerikerholla yhdessä tilaisuudessa. Siihen kuului pieni esittelykierros ja eräässä vitriinissä oli useita malleja Suomen ilmavoimien koneista eri aikakausina (myös muutama neukkukone). Harmi vaan että lasin takana niistä ei saanut kovin hyviä valokuvia mutta voisin malliksi muutaman laittaa…

Olisikin hienoa jos voisi antaa omia johonkin tuommoiseen paikkaan.
Viggen taas taivaalla   29.5.2012 22:19
Kalle Rantanen kirjoitti:
MiG-21:lläkin on käsittääkseni Suomessa käyty päälle 20 kilometrissä. Paino sanalla käyty.
Näin on, tuon keikan on ainakin heittänyt Jaukkasen Jyrki - mielenkiintoista kerrottavaa miehellä kaikkinensa - tuostakin sessiosta. Muutoin, kerätkääpä bussilastillinen "jettiporukkaa" ja tulkaa vierailulle Karhulan Ilmailukerhon lentomuseoon. Eritoten kun on vannoutuneista pienoismallareista kyse, on Jyrkin saaminen helpompi vastaanottamaan tällainen "ammattilasryhmä" ja kertomaan enämpi myös MiG-21:stä ja muusta lentomuseomme konekirjosta.

Terv. Mikko
Viggen taas taivaalla   29.5.2012 21:28
Kalle Rantanen kirjoitti:
Mitkä onnettomuudet? Protojen onnettomuuksien syyt ovat ainakin ihan hyvin tiedossa eikä niillä ole puvun kanssa mitään tekemistä.
Menee hiemat OT:ksi, mutta:

Muistatteko muutaman vuoden takaa uutisoidun Gripen onnettomuuden sotaharjoituksissa Pohjois-Ruotsissa. Gripen jo oli finaalissa ja aivan kiitoradan päässä pilotti lähti heittoistuimella koneestansa kuin "entinen kulkutauti Töölöstä". Pelastusmiehistö löysi pilotin nopeasti. Pilotin ensimmäiset sanat kuuluivat: "En mä sitä itse laukaissut" . Myöhemmin tässä yhteydessä todettiin painepuvulla olleen jotain tekemistä ko. "itselaukaisun" kanssa, liittyikö jotenkin vielä puvun säärien seudulle ja heittoistuimen kytkimeen ??.
Jan Stenbäck kirjoitti:
… lentokoneet, ja kaikki aika suuressa mittakaavassa. Laivoissa pienin järkevä mittakaava on 1/72-1/100, autoissa lähdetään varmaan 1/24:stä ja tankeissa ja lentokoneissa tätä isommista…
Tekniikka on mennyt pieneksi, tuollaisiakin on nykyisin saatavilla, joista ei vielä joitain vuosia sitten voinut osannut ;) kärkiväliä/siipipintaa vähän kasvatetaan lento-ominaisuuksien parantamiseksi ja siten skaalamaisuuden kärsiessä.

- mikko -
Siirtokuvien tekeminen   8.4.2012 09:34
J Pokki kirjoitti:
…Siellä on sellainen täppä kuin "scale with image" tai muuta vastaavaa. Sen jälkeen viivan paksuus skaalautuu venytettäessä riippumatta siitä mikä on alkuarvo.
Oliko tästä nyt kyse / apua?
Huomenta ja tattista,
Niinhän tuolla viivatyökalun valikoissa tuo täppä oli. En peijakas illalla sitä enään löytänyt/huomannut, meinasin jotta hävinnyt koko kilkkeestä. Niin, ja noiden "laatikoiden" kanssa olikin valittuna täppä "ei viivaan" joten virhettä ei syntynytkään. Nyt taas rulettaa - kiva kun oppii joka päivä jotain lisää :).
Siirtokuvien tekeminen   7.4.2012 23:25
Iltoja,

Missähän mättää - Corel Draw työkaluna. Teen Fougaan siirtokuvia ensin 1:1 ja sitten skaalaan.Ohjaamon kuomujen aukaisun kaavio menee pyllylleen kun alan tuotosta suhteuttamaan. Eli virhe syntyy kun viivat eivät skaalaudukaan vaan niiden viivan paksuus pitäisi erikseen tai "all objects" valinnalla erikseen/yhdessä muuttaa. Kuvittelin, että valitsen kaikki ja skaalaan vain koko "höskän" niin ei onnistunutkaan. Oheinen kuva kertokoon ongelman. Kun tein "laatikoista" objekteja leveys*korkeus niin ne skaalaantuivat automaattisesti- viivan kanssa siis ongelmat

- mikko -

www.pienoismallit.net/media/kuvat/09/24/57/092457.jpg

Ja näin skaalaantuivat OK, niissä en kuitenkaan käyttänyt pelkästään viivaa vaan ovat ns. "täytteisiä" objekteja tai sitten kuvia - esim. tuo "Fouga CM170 43" -teksti on kuvasta käsitelty ja siten autenttisen kulunut kuin esikuvassaan, kuten laivuetunnus "G". Jaahas, jostain syystä tuo alempi kuvan on epäterävä - jota ei luonnossaan kuitenkaan ole.
www.pienoismallit.net/media/kuvat/09/24/58/092458.jpg
Mitä työn alla?   2.4.2012 22:43
Iltoja,

Tuossa Fouga -projektissani mennään turhan hitaasti. Peräsinsiirtokuvat, FM-43 konetunnukset sekä G -kirjaintunnus ynnä kabiinin etuosan alle molemmin puolin runkoa tulevat Fouga CM 170 43 -tarrat ynnä muuta pientä sälää valmiit. Kaikki ovat autenttisen kuluneita - muutoin säistys tuskin onnistuu tai en edes yritäkään tässä vaiheessa.

Mutta, tuon oheisen kuvan mukaan testasin vielä irralliseen peräsimeen siirtokuvaa ja kuvatekstistä huomaatte onnistumisen tason. Vaan kun tuo hopea kuultaa siirtokuvan alta NIIN, onko olemassa (helposti kotimaasta saatavilla) joitain ns. maalitusseja (piirtoleveys jotain 1-1,5 mm.). Tällaisella kikkaskonstilla saisi vaivattomasti(??) tuon "päivänloiste" punaisen alle tarkasti valkoista maalia. Toimisi tuo värisävy paremmin.

Niin, ja Kymin MG-78 tunnus on sitten myös valmiina, testialustana on tuo Airfixin MiG … ennen Revellin sarjaa.

- mikko - www.pienoismallit.net/media/kuvat/09/22/49/092249.jpg
Lasiosia Phantomiin?   22.3.2012 19:42
Jep, laita vain Revellille postia. Itselleni tuli tässä tammikuussa Airfixiltä (Hornby) puolessatoista viikossa retroMiGin lasiosat postilaatikkoon ilmaiseksi - vaikka itse tupeksin osan pilalle.