Pienoismallit.net

Niko Lindström

Douglas DC-3… 4.2.2019 23:58 Malli
Vaikka en lentokonemalleista paljoa ymmärräkään, niin tämä on erittäin hienosti tehty! Toki esikuvakin on hieno, ja sitä on monta kertaa Malmin kentällä päässyt ihailemaan, pari kertaa jopa ihan lähietäisyydeltä. Itse en pysty keksimään tästä mitään pahaa sanottavaa, erittäin hienoa jälkeä kaikinpuolin. Hieman matampi hopeapinta ei pienoismallissa mun mielestä edes häiritse.

Tästä taas sai hieman mielenkiintoa kaapissa majailevan DC-3:n rakentamiseen, vaikka mun sarja onkin se Ilmavoimien decaleilla oleva versio.
Chevrolet Impala '61 21.1.2019 22:33 Malli
Hienosti tehty malli legendaarisesta autosta! Esikuvahan on erittäin harvinainen laite, koska tätä moottoriahan asennettiin vuonna 1961 vain 142 Chevroletin keulalle, ja tuohon lukeutuu kaikki korimallit. Avo-Impaloiden osuus tuosta on todennäköisesti ihan muutama kappale. Autosta löytyy hyvä esittely Mobilisti 3/2006 numerosta.

Varsin esikuvanmukainen malli siitä tuli vaikka referenssimateriaalia ei liikaa ollut tarjolla. Isoimmat erot oikeaan autoon taitaa olla se että 1:1 versiossa pellin alla on Offenhauserin rivoitetut venakopat ja ilmanputsarina on "Dual Snorkel"-malli. Eli eipä mitään kovin kriittistä. Hienosti tehty Impala kaikinpuolin. Maalipinta ja listojen foilaus on onnistunut hienosti. Jopa Lindbergin hieman yksinkertainen moottori näyttää erittäin hyvältä huolellisesti rakennettuna.
'59 Chevrolet El Camino 5.1.2019 18:44 Malli
Kiitos Jouni! Se on harmi kun osa noista listoista oli senverran heikosti valettu koriin, että maalauksen jälkeen niitä ei pahemmin enää näkynyt (vaikka sitä maalia ja lakkaa nyt ei ihan hirveästi korissa ole). Harmittavan moni vanhempaa perua oleva sarja kärsii samasta ongelmasta, ja niitähän tuolta varastosta löytyy odottelemassa rakentajaa :D.
'59 Chevrolet El Camino 1.1.2019 21:08 Malli
Kiitos Juha ja Mikko!

Juha, motti on tosiaan suhteellisen raju katucruisailuun, jonkin verran vääntöähän netistä löytyykin aiheesta, että pystyykö tuollaisella ruiskulla olevalla laitteella kadulla ajamaankaan. :D Mutta on noita katukäytössä kuitenkin käytetty, vaikka ihan helpoimpia säädettäviä ne ei taida katuajoa ajatellen ollakaan.

Mikko, shifteri on tosiaan sarjan osa minkä olisi voinut korvata paremmalla. Eipä tullut mieleen sisustaa niputtaessa. Foilauksessa olet ihan oikeassa, se on kaukana virheettömästä monessakin paikassa. Etenkin noi takasiipien listat oli niin "ohkaiset" jo ennen maalausta, että niistä ei paljoa näkynyt maali ja lakkakerrosten jälkeen, vaikka maalia ei ihan hirveän paksusti tässäkään korissa ole. Ja toki noi pitkät kylkilistat aiheuttaa aina ongelmia. :D Ei tuosta foilauksesta sellainen tullut, että siihen voisi ihan tyytyväinen olla, mut olen mä onneksi huonompiakin tehnyt. :D

Korissa oli kieltämättä jonkinverran siistittävää ennen maalausta. Ovien saumojen alueella sai kyllä hioa aika paljon tuen kanssa, kun muun korin ja oven "pintapellit" ei olleet kaikista kohdin ihan samassa tasossa. Mutta missään tapauksessa en tuon takia pelkäisi sarjan hankkimista ja rakentamista, muutenhan tämä on ihan hieno sarja vaikka ikää toki sillä alkaa ollakin. Osien sopivuuden kanssa en muista olleen mitään ongelmia oikeastaan missään kohdassa.
ford thunderbird 1962 24.12.2018 23:20 Malli
Hieno T-Bird, näissä korimalleissa on potentiaalia monenlaiseen Customiin. Maalipinta on tosiaan hienosti onnistunut, mutta hienoa jälkeä muutenkin. Tosiaan näiden sun mallien taso nousee aina malli mallin perään entistä paremmaksi, joten ei muuta kuin uutta rakennelmaa pöydälle vaan.

Kenen valmistama toi helmiäislakka on? Sopisi täydellisesti johonkin '70 luvun tyyliin rakennettuun "Suomicustomiin", missä noita mirra-flake maalauksia monesti näkyi.
Fiat 600 12.12.2018 00:17 Malli
Hienosti tehty Fiiatti ja mukava nähdä näitä Kusiaisiakin pienoismallina. Hyvä maalipinta ja todella siistiä rakennusjälkeä muutenkin. Eipä tuosta valittamista keksi, hieno malli.
Buick Skylark 1970 27.11.2018 18:24 Malli
Hienoa nähdä tällainen GSX rakennettuna. Erittäin siistiä jälkeä niin maalipinnan kuin konehuoneen detaljoinninkin kanssa, niinkuin edellisissäkin sun tekeleissä.

Noi etulamppujen kehyksethän oli GSX mallissa jo tehtaalta tullessaan korinväriset, kun taas GS ja Skylarkissa ne oli kromatut.
Volvo 240 V8 18.10.2018 13:38 Malli
Joo, kaveri teki tuon kyseisen 740 Farkun, ei se kuulemma kovin hyvä ajettava ollut Volvon vakiolla etujousituksella ja kapeilla Frontrunnereilla, mutta hyvin sillä ojien välissä pysyi. :D Takakumithan siinä oli aikalailla kulutustavaraa… Videonpätkä kyseisestä laitteesta. Volvo tosiaan meni purkuun, mutta sama kaveri rakentaa toista erittäin mielenkiintoista laitetta parhaillaan… ;)

Ja jottei olis ihan pelkkää offtopicia, niin mallihan on hienosti tehty! Enpä tuosta keksi oikeastaan mitään valittamista, todella siististi tehty Volvo alta ja päältä.
'64 Ford Thunderbolt S/S 8.4.2018 13:00 Malli
Kiitos Mikko!
Maalipintaan täytyy olla ihan tyytyväinen, etenkin kun tällainen korimalli on aika hankala kiillotettava kyljen listoineen ja pokkauksineen.

Hyviä huomioita, bensaputki on tosiaan aika paksua tuolla pohjassa, mutta ajattelin silti käyttää tuota, kun toinen vaihtoehto olisi ollut sitten selkeästi liian ohut. Onhan noissa kilpureissa monesti tietysti vähän paksumpaa tavaraa noi bensalinjat, mutta ei ne ihan noin paksua taida olla. Ovipahvien maalauksen kanssa olikin vähän ongelmia, kun kumpikaan maali ei oikein meinannut peittää ja Revellin mattavalkoinen ei lukeudu helpoimpiin maalattaviin muutenkaan. Pientä rosoa sinne taisi jäädä joita ei enää jaksanut alkaa paikkailemaan :D.
Chevrolet Impala '62 21.2.2018 23:17 Malli
Onpas hienosti tehty Kuuskakkonen! Vanhoja Super Stock kilpureita ei näy liikaa rakennettavan, eli iso plussa jo aihevalinnasta.

Mulla pisti myös silmään decalit mitkä näyttäisi olevan aikalailla virheettömästi paikoillaan. Itse saman sarjan rakentaneena ei voi kun nostaa hattua, sain nimittäin tapella aika pitkään noiden isojen decalien kanssa ja silti ei voinut ihan tyytyväinen olla lopputulokseen. Sun mallissa noi näyttäisi asettuneen paikalleen tosi hienosti.

Muutenkin erittäin siistiä jälkeä, ei löydy valitettavaa. Tai ehkä se, että konehuoneesta olisin mielelläni nähnyt kuvan, Letukan vanha isolohko on aina hienoa katseltavaa. :D