Pienoismallit.net

Niko Lindström

Ongelmia spraymaalin kanssa   5.9.2019 21:55
Joo, se kyllä vaikuttaa asiaan, joitain pikkuosia olen joskus suihkinut spraylla ilman pohjamaalia, mutta ne ei paljoa käsittelyä kestä vaan helposti lohkeaa maali jostain kulmasta. Sen takia nykyään kaikki mitä spraylla maalaan, niin tulee suihkittua pohjamaalillakin.
Ongelmia spraymaalin kanssa   5.9.2019 16:31
Mä olen tehnyt korien pohjatyöt yleensä niin, että hionta vähän tapauksesta riippuen 400 tai 600 paperilla, viimeistely ennen pohjamaalia 1000 karkeudella. Kuivana tai veden kanssa, molemmat toimii.
Aloituskarkeus riippuu hionnan määrästä, jos korissa ei ole muuta kuin valusaumoja/valujätettä joka pitää hioa pois, 600 riittää varsin hyvin. Jos koriin on tarvinnut tehdä joitakin muutoksia tai kittailla valukuoppia tai muuta vastaavia piiloon, niin sitten olen aloittanut yleensä 400 paperilla.

Sitten pesu ja pohjamaalia pintaan, itsekin olen todennut Mastonin harmaan toimivaksi. Pintamaaleina olen käyttänyt pääosin Mastonin spraymaaleja tai Tamiyan TS-sarjan spraymaaleja ja päälle saman valmistajan lakka.

Koskaan en ole saanut maalia lohkeamaan koria venyttäessä alustalle, jollei itse ole sählännyt mitään.
FCMA Foorumi?   8.7.2019 21:23
Kiitos!
Toivottavasti joku joka osaa, saa foorumin takaisin pystyyn. Muuten täytyy tulevaisuudessa kaikki rakenteluketjut keskittää johonkin ulkomaisille foorumeille ja muutenkin paljon hyvää tietoa häviää…
FCMA Foorumi?   7.7.2019 20:49
Mikähän mahtaa olla tilanne FCMA Foorumin kanssa, ollut nyt jo jonkin aikaa poissa pelistä, valittaa vain että sivua ei löydy. Toivottavasti ei ole kuopattu koko foorumia, siellä kuitenkin on paljon hyvää tietoa harrastukseen liittyen ja monia mielenkiintoisia projekteja…
Aloittelevat vs. Konkarit   2.1.2019 13:03
Aika vähänlaisesti mitään palautetta täällä kyllä tulee, sinänsä harmi kun tarkoitus olisi kuitenkin yrittää kehittyä niin että saisi joskus tehtyä oikeasti hienoja mallejakin.

Jollain Jenkkifoorumilla, jonka nimeä en tähän hätään muista, oli joskus tuollainen "Junior Modelers" osasto erikseen, se oli kyllä kertakaikkisen surkea keksintö. Jonkin verran juniorit sinne omia mallejaan laittoi, mutta monet kokeneemmat mallarit ei käyneet koskaan katsomassa, saatika sitten kommentoimassa noita ketjuja. Eli en kannata tuota ajatusta missään tapauksessa…
Aika useinhan noista gallerian malleista näkee heti, onko kyseessä aloittelijan vai kokeneemman kaverin tekemä malli. Mä olen ainakin käynyt käyttäjän profiilista tarkastamassa asian, ja sieltä se vastaus aika usein löytyykin. Sitten se palautekin on helppo suhteuttaa sen mukaan.

Toki automalleja tänne lisätään senverran vähemmän kuin lentokone/sotakalustoa, että kovin usein ei noita aloittelevien tekeleitä näy. Muista kun automalleista en taas oikein tiedä mitään, niin niihin ei osaa oikein mitään kommentoida eikä pisteyttää vaikka niitäkin tulee välillä katseltua.
Tukholman kaupat   24.10.2018 11:59
Harambee Hobby on tosiaan sulkenut liikkeensä, harmi juttu, kun sieltä tuli useampia malleja ostettua. Hinnat oli jopa kohtalaisen edullisia, ja käteisostaja sai vielä alennusta loppusummasta.

Wentzels Hobbystä ei ole moneen vuoteen tullut enää ostettua mitään, kun hinnat on olleet senverran korkeita. Valikoimaa siellä ei ole yhtäpaljoa kuin Harambeessa oli (siis automalleja, en mä muita ole katsellut) mutta toki harmi jos liike sulkeutuu heilläkin.
Kartano-Volvosta mallia?   25.4.2018 22:20
Eipä taida 1/24 tai 1/25 koossa löytyä KartanoVolvoa. Toki nyt kun Beemax julkaisi tuon kaksnelikantin sarjan, niin siinähän olisi tietysti hyvä lähtökohta muutokselle. Joitain Farkkuosia voisi saada hyödynnettyä ehkä Tamiyan 850 Farmarista, vaikka noi sarjat ei ihan yleisiä tai halpoja enää olekaan.

Tai jos mittakaavasta voi vähän joustaa, niin olikos ne Ståhlbergin valmistamia ne Suomalaiset muoviset leluautot… Niissähän oli aika hyvä valikoima eri Volvon ja Saabin malleja. Toki suhteellisen yksinkertaisiahan ne on, ja olisko mittakaavakin hieman eri, ulkomuistista veikkaisin että voisko 1/20 olla aika lähellä? Jokatapauksessa tuosta valikoimasta löytyy myös 240 Farmari, sellainen mullakin oli pikkupoikana leluautona ahkerassa käytössä… Voisihan sellaisenkin tietysti rakentaa mieleisekseen, vaikka tietysti hankala siihen on mitään extraosia löytää tuon mittakaavan takia. Mutta alkuperäisenä jos haluaa säilyttää, niin tää on varmaan helpoin vaihtoehto, jos siis ei "Full Detail" mallia ole pakko saada ja jos mittakaavasta voi hieman luistaa.
Onko mitään arvoo?   17.3.2018 20:07
Ei noilla valitettavasti ole juuri rahallista arvoa kun ovat rakennettuja. Etenkin, kun molempia noista sarjoista löytyy vieläkin kohtuullisen helposti myytävänä, kun niitä on uusintajulkaistu moneen kertaan. Monogramin sarjoja näyttää molemmat olevan.

Sanoisin, että 5-10€/kpl hinnalla noi menee kaupaksi, tuosta kovemmalla hinnalla voi olla haastavaa saada myytyä. Kyllähän noista vielä rakentelee vaikka mitä, eli jos ei itsellä ole käyttöä niin myyntiin vaan, eiköhän niille joku ottaja löydy. Itsellä on noita Monogramin viiskutosia jo yli omien tarpeiden…
Mitä työn alla?   12.1.2018 00:17
Tervo Salminen kirjoitti:
Niko Lindström kirjoitti:
Pellin alle tulee tietysti 409 kuudella kaksikurkkuisella kaasarilla, niin eiköhän noilla eväillä kone saa bensaakin riittävästi…
Jep, jep. Ikiaikainen ongelma, kun tehtaat käyttää nuukuuksissaan liian pieniä poranteriä suuttimia poratessaan :)
Joo, ja kun kaasareita alkaa olla "tarpeeksi", niin onnea sille joka alkaa noita säätämään kohdilleen… :)
Mitä työn alla?   11.1.2018 00:38
Pitkästä aikaa mä laitan myös jotain tähän ketjuun esille, AMT:n '59 El Caminoa olen koittanut rakennella '60 luvun alkupuolen tyyliin. Viisysille tunnusomaiset "kulmakarvat" maskin yläpuolelta on poistettu ja maski on korvattu '60 Mercuryn maskilla. Pellin alle tulee tietysti 409 kuudella kaksikurkkuisella kaasarilla, niin eiköhän noilla eväillä kone saa bensaakin riittävästi…

himages59.fotki.com/v1653/photos/4/1674554/14556250/P1101624-vi.jpg