Pienoismallit.net

Pasi Kiiski

Moderaattori

Mikäs sen suomalaisempaa on kuin tavis verojen rasittama Nissan tai Skoda suomen rekkareissa ;), rohkenen jopa väittää että yhtä suomalainen kuin suomen kansallisuustunnuksilla varustettu Messerschmitt… Ja niin kuin Kalle tuolla totesi suomalaisuus on ilmennyt monella tavalla jo ennen itsenäisyyttä joten historiallisempaa/legendaarisempaa puolta voisi tuoda esiin… vaikka Väinämöisen ajoilta (Enkä nyt välttämättä tarkoita sitä panssarilaivaa).
Huvittavaa tämä rajausinnostus. Ehkä se johtuu meille mallareille ominaisesta pilkun..ssimisesta ;) Joskus on ihan terveellistä ajatella "out of box" vaikka etupäässä rakentaisi "Straight from box"… Olisi hienoa jos Suomi 100-yhteys jäisi osallistujan päätettäväksi ja saataisiin laajalla kirjolla osallistujia sekä paljon erilaisia upeita malleja JUHLAryhmikseen.
Jos "Suomi 100" ryhmis laitetaan niin totta ihmeessä "Siviili"aiheet mukaan. Harrastuksemme leima on jo muutenkin ihan tarpeeksi militääri. Suomalaisuus voi olla yhteinen nimittäjä aika laajalla aihealueella, miksi rajoittaa se sotilasaiheisiin. Suomalaisuus, mitä se sitten onkin, on kuitenkin rakentunut enemmän rauhan, työnteon ja kulttuurin kautta kuin sotatantereilla.
Mattalakka   27.12.2016 17:22
Mulla on sellainen tuntuma että aika useasti nämä ongelmat johtuu siitä että aikaisempi maali/lakkakerros ei ole täysin kuivunut. Ongelma on pahempi sivellin- kuin ruiskukäytössä koska varovainenkin sively vaikuttaa alla olevaan pintaan enemmän kuin ruuttaaminen.
X-Craft valmistui, nyt jotain helppoa ja hyvää.
www.pienoismallit.net/galleria/malli_13469/
"Ruuvipuristin"   21.2.2016 22:38
Juha K kirjoitti:
Tein jalustan romukiilateräksen pätkästä. Vielä kumimattoa pohjaan, ja valmista tuli.
Kiitos, hyvä niksi!
X-Craftin kauhduttaminen ja ruostuutus (=korrodointi) meneillään… ;)

www.pienoismallit.net/media/kuvat/12/59/06/125906.jpg
X-Craft edennyt pohjamaalivaiheeseen,kasaus ja skrätsäys valmis päiväperiskooppia lukuunottamatta, pikaliimaa kului kyllä :)
Nyt mietin pitäisikö maalata 1/72 figuuri mukaan antamaan kuvaa aluksen koosta.

www.pienoismallit.net/media/kuvat/12/57/82/125782.jpg
Ilmoittaudun. 1/72 X-Craft sukellusvene Pavlan hartsisarjasta ollut "vaiheessa" jo pitempään. Josko nyt tulis valmista…