Pienoismallit.net

olpi

Kynäruiskun ostaminen   4.11.2008 10:17
Mulla on bilteman ruisku ja kompura. Periaatteessa ihan hyvä yhdistelmä ja suhteellisen halpakin vielä. Onhan se äänekäs mutta koska maalausaika on yleensä suhteellisen lyhty, sillä ole mitään väliä. Kyllä aina autonrenkaan voittaa.
Naisfiguurit?   31.10.2008 08:40
Axel Andersin kirjoitti:
http://www.modellversium.de/kit/artikel.php?id=3008&origin=sparte
Se on 1/6 figu.
Oooh, suttura. Tuollaisen voisi yrittää maalata. Meikäläisen maalaustaidot huomioon ottaen tytöstä tulisi varmaankin enemmänkin örkin kuin ihmisen näköinen.
Mallarin vastuu?   29.10.2008 10:35
Jos jotain museoarvo ja vastaava höttö kiinnostaa, niin lukekaa tosi Valtosen kirja tikkakosken mersujen museoarvosta. Kirja on kuitenkin lopputyö tyyppinen tutkielma ja ehkä vähän tylsää luettavaa niinkusta viihdelukemisena mutta ainakin mun kohdalla teos oli silmiäavaava teos.

Itse vastustan suuresti sitä että museovekottimia kunnostetaan yli tietyn pisteen. Just joku venäjän suosta nostetun 109:n kunnostaminen lentokontoon vaikka kone on erittäin hyvässä kunnossa sellaisena kuin se on. Samoin jotkut ideat siitä, että tikkakoskella oleva brewster kunnostettaisiin lentokuntoon ovat mun mielestä naurettavia. Tai no, onhan se kiva kunnostaa lentokuntoon ja tehdä sitten kaputti jossain lentonäytöksessä kuten 109:llä tuntuu olevan tapana. Kuitenkin kyseessä on alasammuttuja koneita. Tikkakosken mersu ja utin mersu on siitä syystä erilaisia, että esim. tikkakosken kone on poistettu käytöstä ihan ok-kunnossa eikä vedetty suosta. Lentokuntoon laitto on muutenkin aika kyseenalaista koska harva mersu lensi yli 100 tuntia eikä sitä alunperinkään tarkoitettu että sillä lennettäisiin satoja tunteja. Sitten kun ne kunnostetaan lentokuntoon, niillä äkkiä lennetään yli alunperin tarkoitetun rajan ja sitten tai sitä ennen täytyy tehdä rakenteellisia muutoksia jotka mahdollistavat lentämisen. Millainen on museoarvo sen jälkeen kun kone on kunnostettu. Ja moottoritkin mersuissa oli niin epäluotettavia että nykyään sellaisilla ei saisi edes lentää…

jepjep
Hävittäjälentolaivue 26   24.10.2008 09:56
Jyrki, laitapa se osoite tänne. Vai voinko antaa sinulle jo nyt ennakkotilauksen että saan kirjan ASAP kun se tulee?
Hävittäjälentolaivue 26   24.10.2008 09:37
Tämä on pakko-ostos. Nyt vaan tuntuu, että lähes jokainen ww2 ja suomen rintamaa koskevat kirjat ovat pakko-ostoksia. Nyt odottaa about 10 kirjaa lukemista tuossa telkun päällä. No, onneksi televisio tarjoaa nykyään niin vähän katselemisen arvoista ohjelmaa joten aikaa lukemiselle ja muulle harrastelulle jää.

Mistä kirjan voi tilata itselleen? Vai saapiko tuota tuolta kirjakaupoistakin.
Uskomaton pienoismalli   22.10.2008 09:32
J Pokin linkin takana oleva vekotin on kyllä nätti. Toisaalta vähän kyseenalaista detaljoida jotain ohjaamoa kun sinne sisälle näkee toooodella huonosti, yleensä siis. Tietenkin, onhan se kiva väkertää.
Lääkeruiskut   21.10.2008 09:45
J Pokki kirjoitti:
Niinpä, Suomi, tuo pieni pohjolan maa, jossa muistellaan markkoja varmaan vielä vuonna 2050 ja kerrotaan kuuden kertotaululla ;-)
Sitten kun suurin osa ihmisistä ei tunnu tajuavan inflaatio-sanan varsinaista merkitystä, voi 5,9543 kertointa käyttää ja verrata nykyiseen eurohintaan. Tässä kuitenkin 7 vuotta mennyt euroon siirtymisestä.
Lääkeruiskut   20.10.2008 10:49
Ruisku ja neula ovat varsin kätevä yhdistelmä. Voi vetää samaan ruiskuun helposti useammasta maalitötsästä maalia ilman että tulee maalipurkkiin epäpuhtauksia. Pyyhkäisee vaan riepuun neulan joka purkin jälkeen.
Miun eka koottava varmaan oli isän lentokoneesta ostama Finnairin sen hetkinen lentokone. Taisi olla vuonna 84 tai niitä main. Sen jälkeen sitten kasattu jonkun verran vekottimia joista lähes kaikki sitä samaa höttöä mitä nykyään kasaa eli WW2 lentokonetta ja tankkia. Jäljellä on enää saksalainen panssariauto joka on kunnostuksen alaisena, Ju-88 1/72 skaalassa ja hurricaani mk2 1/72 skaalassa.
JU-88 suomi decaalit   17.10.2008 23:09
Mistä saisin JU-88:n A-4 versioon suomidecaalit helposti ja vaivattomasti? Malli on muuten valmis mutta pitäisi päättää että tekeekö suomalaisen vai saksalaisen ja se riippuu siitä, löytyykö suomidecaaleja mistään.