Pienoismallit.net

olpi

Pitääkö vanhentaa?   3.12.2008 10:27
Tomi Eloranta kirjoitti:
MikkoHeikkinen kirjoitti:
Se on vain taidon puutetta jos alkaa väittään ettei malliin tarvi tehdä mtn kun se on suoraan tehtaalta tai vaikka näyttelystä.
Tähän voisi myös kommentoida että taidon puutetta voi myös peittää kovalla kuraamisella ;-)
Itse katselen mieluummin liian vähän säistettyä maalia kuin liikaa säistettyä. Överiksi voi vetää todella helposti.

Tietenkin alusta vaikuttaa. Dioramassa täytyy olla käytön jälkiä mutta jossain yksittäisessä vekottimessa perus puualustalla voi olla kevyesti litkutettu.
Pitääkö vanhentaa?   3.12.2008 09:00
Olen vähän huomannut, että lentokoneisiin harvemmin rakentaja on alkanut tekemään vauriokorjauksia eli kun kone on ottanut hittiä ja sitten niitä on paikkailtu. Jonkun IL-2:n voi tältä osin maalata melko laikulliseksi jos haluaa koska kyseinen koneen siivistä on paikkailtu neliömetrin kokoisia reikiä joten väkisinkin se paikka on erivärinen kuin se ympäröivä osa.
Itse käytän Paypalia melko paljon kun tilaan ulkomailta tavaroita ja Ebaytäkin käytän melko paljon. Mitään ongelmia ei ole ollut. Tietenkin jos käyttäjätunnukset vuotaa ulkopuolisille, niin sitten ei voi syyttää palvelua.
Ruiskun suihku epätasainen   24.11.2008 12:53
Neulan kärki taipuu melko helposti. Varovainen saa olla kun purkaa ja kasaa ja se oikaisu on sitten aika tuuri peliä että saako sitä koskaan niin suoraksi. Mulla yksi taipui ja vaikka sen silmämääräisesti sai suoraksi niin maalisuihku kuitenkin puolsi.
Ruiskun suihku epätasainen   24.11.2008 12:34
Eikä tinneristä ja tärpätistä ole mitään hyötyä jos kyseessä on vesiliukoinen maali. Sen sijaan asetoni poistaa lähes kaiken, kuivuneenkin maalin. Itse olen akryylimaalaamisen jälkeen käyttänyt vain vettä eli paineella ruiskun läpi sen minuutin ja sitten tukkii sormella ulostulos ja takaisinpäin.
Ruiskun suihku epätasainen   24.11.2008 09:39
Koska olen äärimmäisen laiska, olen puhdistanut ruiskun aina käytön jälkeen ruiskuttamalla aluksi tärpättiä ja sen jälkeen asetonia sellaiseen 2 litran limsapulloon jossa on sellainen filtterihässäkkä kyljessä. En kyllä suosittele kellekään jos tila ei ole todella hyvin tuuletettu. Muuten saattaa huomata naureskelevansa itsekseen.
Antti Lappalainen kirjoitti:
Tässä kuvassa kone näyttää jo huomattavasti vaaleammalta.
No tuota, koko kuva näyttää huomattavasti vaaleammalta kuin edelliset kuvat joten johtopäätöksiä on aika hankala tehdä. Vaikka kyseessä olisi värikuva, olisi värin määritteleminen tarkasti melko vaikeaa koska filmille jäänyt väri riippuu sen kymmenestä eri tekijästä ja vain yksi niistä on lentokone itse.
Suomi-Hurricane   13.11.2008 11:55
Mixa Aho kirjoitti:
- Eivät olleet jäätymisenestopaprut, vaan suojasivat roskilta ja niistä näki hyvin, lennolta palatessa, jos joku pyssy ei toiminut. Olivat yhtä palaa.
Olen jostain lukenut, että hurrikaneissa oli korkealla lennettäessä se ongelma, että aseet saattuivat jäätyä kosteuden kertyessä aseisiin joka aiheutti toimintaongelmia. Osaksi tästä syystä laput niissä oli. Jäätymisongelmahan ratkaistiin sitten kehitysversioissa niin että jäähdytysnesteitä kierrätettiin konekivääreiden ohi. En sitten tiedä onko suomessa ollut tällaista ongelmaa mutta ainakin englannin saaden ilman ala on sellainen, että kuivaa hetkeä ei näe ja ilmankosteus on enemmän tai vähemmän märkä koko ajan. Kuitenkin, vaikka ongelma oli ratkaistu lämmittämällä, taisi ne laput olla niiden aseiden edessä siitä huolimatta. Englannissa se paperi oli punaista kangasta eikä paperia.

Näin muistan jostain lukeneeni. Voin tosin olla väärässä. Pööp.
Suositelkaa kirjoja   4.11.2008 21:40
Olen tässä nyt vuoden tai kaksi lukenut ww2:n ilmasodan tapahtumista yksipuolisesti suomalaisten ja saksalaisten näkökulmasta. Nyt olisi tarkoitus lähteä laajentamaan harrastusta itäänpäin. Ajattelin, että jos joku on lukenu jonkin hyvän neuvostolentäjän elämänkerran, muistelmat tai vastaavan historiallisen teoksen joka on omasta mielestään lukemisen arvoinen, niin laittaisi kirjan nimen tänne.
Uskomaton pienoismalli   4.11.2008 11:42
Yksinkertaistettu maalaus voi tuoda paremmin esille mallin yksityiskohdat. Jos alettaisiin hirmuisesti varjostelemaan ja säistämään, voisi vaivalla tehdyt yksityiskohdat tavallaan "hävitä". Uskomattoman taidokkaasti nysvätty vekotin.