Pienoismallit.net

Jaska Rissanen

Jaska Rissanen 1.1.2015 16:47 Käyttäjäprofiili
Kiitos AJ. =) Ruumis se vaan vanhenee. Ja nyt on taas pitkästä aikaa mallikin rakennuspöydällä.
San Juan Nepomuceno… 17.4.2013 13:18 Rakennusblogi
Hieman ankaran oloinen metodi tuo "jätä köysistö roikkumaan löysänä ja kiristä myöhemmin". Kuvittelisin että melko suurta varovaisuutta saa noudattaa purjeiden ja muiden asennuksessa, ettei satu noita herra Redsvenin mainitsemia katastrofeja. Hieno malli tulossa kyllä.
ИМЗ M-72 13.4.2013 21:27 Malli
Herran tähen kun on pieni väpytin. Kyllä tuohon mittakaavaan tehtynä näyttää erittäin onnistuneelta omiin silmiin. Tietty tekijä itse tietää mikä olisi voinut paremminkin onnistua, minä yleisön ominaisuudessa en kyllä osaa kuin kehua, siisti, kutkuttavan pikkutarkka kokoonsa nähden. Rukoilee dioraamaa ympärilleen.
J Pokki 1.4.2013 12:47 Käyttäjäprofiili
Synttärionnitelut.
Kauko Suntioinen 3.3.2013 16:30 Käyttäjäprofiili
Onnittelut täältäkin pyöreistä vuosista. T: Jaska
San Juan Nepomuceno: Varustelu… 1.3.2013 10:50 Rakennusblogi
Itse suosin tuota Olli Henttosen liimalla teräväksi-kikkaa hankalissa pujotteluissa. Teräväkärkiset pinsetit, (sekä suorat, että "mutkakärkiset), ovat itselle korvaamaton apu, kun ujuttelee langanpäitä paikallaan oleviin plokeihin ja naakelipenkkeihin. Karvaisia lankoja pyrin välttämään, käytän mahonkivahaa lankojen karvaisuutta vastaan. (Erittäin terävät ja kapeakärkiset sakset tietysti kuuluvat asiaan.) Itse käytän myös sinitarraa ja erilaisia pieniä puristimia kun tarvitsen punnuksia ylläpitämään langassa vetoa. Liimatipalla varmistan tiukan lopputuloksen.
Harkittu takilointi on myös hyvä apuväline, sidon kaikki plokit mitkä vain voin ennen langan paikoilleen vetoa, ja suunnittelen takilointijärjestyksen kaikessa rauhassa ennen aloittamista. Nykyään teen sen seisova takila masto kerrallaan alkaen keulasta, sen jälkeen juokseva takila niin ikään keulasta perään. Kokkapuomin takiloin yleensä varsin aikaisessa vaiheessa, jyskyharusten osalta. Sidon myös fokkamastolle menevät plokit samalla kokkapuomille, mikäli niitä on tulossa.
Huolellinen tutustuminen kulloisenkin aluksen takilointiin, hyvä valaistus, hyvät hermot. Ja aikaa. Mallisi näyttää todella hyvältä jo tässä vaiheessa, joten samaan rataan vaan niin hyvä tulee.
T: Jaska
Panther "221" 19.2.2013 11:33 Malli
Värikaaviot ja muut "oikeellisuudet" jätän asiantuntijoille, ja kommentoin näkemääni. Kolahti minuun tasapainoisella ja siistillä ulkoasullaan. Näyttää ja tuntuu raskaalta masiinalta. Erityismaininta telapyöristä ja noista kylkien härpäkkeistä, todella aidon oloiset. Laatutyötä, tykkään vaikka en juurikaan näistä mitään tiedä.
T: Jaska.
Opel Blitz Schwere Dumper 9.2.2013 10:46 Malli
Komppaan Timo Rissasta. Ehdottomasti kannattaa kuvata avaruustaustalla. Pölytys on huikean hieno. Mallissa on jotain "sarjismaista" ja leffamaista fiilistä. Erittäin hieno.
San Juan Nepomuceno: Mastot… 8.2.2013 11:16 Rakennusblogi
Erittäin komeaa työtä. Pidän erityisesti sekä kylkien että kansiosien tumman ja vaalean puun kontrastista, tuo eloa malliin. Tuon messinkien kiillon olet ratkaissut mielestäni varsin hyvin, ehkä nuo vanttiköysien messinkiketjut kannattaisi myös tummentaa. Hyvää matkaa takiloinnin pariin. =)
R.M.S. Titanic 21.1.2013 19:33 Malli
Hyvä ja kattava inventaario työvälineistä. Vaikuttaa kovasti oman työpöydän sisällöltä. Ja onneksi olkoon, ansaittu "Viikon malli"-plakaatti.