Pienoismallit.net

Mikko Saarela

1C.357: Valmis 13.11.2018 18:42 Rakennusblogi
Töhön Suomen ilmavoimat 100 v. kimppaam on tihkunut mielestäni aika vähän malleja, mutta onneksi on saatu helmiä sekaan. Jussi Teen Hawk, A.Lappalaisen IL-4 ja Olli J:n Do17Z ovat olleet eniten mieleeni. En pidä omaa DFW C. vitostanikaan ollenkaan epäonnistuneena, mutta kyllä tämä Kimmo K.:N Wanha Vokkeri vie voiton kaikista. Ja nyt ei ole kyse mielipiteestö, vaan faktasta! ;-)
They call me Trinity 7.11.2018 17:06 Malli
Ihan loistava. Taas kerran! Tuo preeriakoirien luola on upea oivallus! Mutta, mutta… En muista koskaan löytäneeni sun töistäsi mitään huomautettavaa. Nyt löysin: Opuntia-kaktukset eivät näytä kovin aidoilta. Ne pistävät silmään, kun kaikki muu on niin täydellistä
Sopwith F.1 "Camel" 1.10.2018 18:17 Malli
Heikki Lappalainen kirjoitti:
Figuurit ovat alunperin tarkoitettu auton nokkakoristeiksi. Vintage Aviator oli tutkinut valmistaesaan Sopwith Snipea tuon koristeen alkuperää ja löytänyt vielä yhtiön, joka edelleen valmistaa niitä. Laitoin linkin sivulle, josta löytyy hyvä kuva tuosta koristeesta. Myös saksalaiskoneista löytyy erilaisia figuureja. Itse olen törmännyt sotilasnukkeihin ja muistaakseni kissafiguuriin.

www.fantasyofflight.com/collection/fantasy-of-flight/sopwith-snipe-flies/
Ai peijakas. Olikos Barkerilla piru myös Snipensä nokalla? WnW:n varhainen Snipe ja Pheonin Barker-siirtokuvat löytyvät kaapista, mutta mistäs pirusta minä siihen nokkakoristeen taion? ;-)
Aichi D3A1 Type 99… 1.10.2018 16:32 Malli
Mika Kauranen kirjoitti:
Oikein hieno!

Oisko sitä "chippausta" kuitenkin voinut tehdä vähän enemmän ja vähän kauemmeksi myös paneeliurien läheisyydestä? Erityisesti mottoripellityksen alueella?

Chippausta ikinä tekemättömän kommentti ;) Sorry.

yt.
MK
Lähtikö tukialuskoneistakin maali? Minä olen ymmärtänyt, että atollien korallihiekka pöllysi maakentillä ja sai maalit kulumaan Tyynenmeren näyttämön koneista.
Sopwith F.1 "Camel" 1.10.2018 11:50 Malli
Tapio Huhtelin kirjoitti:
Komia on. Miten tuo pilotin omakuva tuossa oikeanpuoleisen kk:n päällä, käytitkö syövyteosan vain miten sait noin kolmiulotteisen näköisen mallin aikaiseksi? Oikeasti se lienee ollut 3-ulotteinen.
Barker oli vissiin brittien versio Hanssin Jukasta: Piru istuu aisan päällä! Sudin etsiosaan vaan reilusti punaista Humbrollia suoraan purkista, niin sain sen paisumaan jossain määrin kolmiulotteiseksi.
"Mikä sotamiestä noin… 30.9.2018 19:04 Malli
Todellinen hyvän tuulen dioraama!
Fokker D.VII (OAW) 1.9.2018 10:26 Malli
Kalle Korkala kirjoitti:
Pitkä sepustus kaikista pienistä yksityiskohdista, jotka eivät sitten kuvissa näy juuri lainkaan.
Kieltämättä muutama läjikuva moottoriosastosta olisi ollut paikallaan. Kovan urakan ole kuitenkin suorittanut ja se on näistä kuvista päätellen kannattanut. Rodenillahan on alkupään tuotannon OAW ihan suoraan laatikostakin. Rodenin sarjoissa on kommervenkkinsä - rakennan sellaista parhaillaan! - mutta olisit kuitenkin ehkä säästynyt nokan osalta monesta vaivasta.
Roomalainen sotilas 23.8.2018 11:14 Malli
Pikkasen hyvä! Hieno pelon ja raivon sekainen ilme äijällä. Silmät on aika isot, mutta tokihan ne kunnon adrenaliiniryöpyn jälkeen ovatkin selällään!

t. Mikko
Bleriot XI-2 13.8.2018 18:34 Malli
Hieno! Yksi Choroszy per vuosi on varmasti sekä haastava että houkutteleva tavoite. Monet kerrat olen selaillut kyseisin resiinivalmistajan katalookia ja kuolannut monien hienojen konetyyppien perään, joita minkään muun valmistajan listoilta ei löydy!

t. Mikko
Hans Goerth 22.7.2018 11:25 Malli
Pysti on ollut Dragonin, ei Eduardin 1/48 Fokker E.V:n mukana. Pysti on hyvin maalattu, mutta tuo ilmeisesti
Revellin 1/28 Dr.I:stä peräisin oleva propelli on suoraan sanottuna kehno. Otapa se vielä irti ja maalaa uudestaan. Krogiuksen Vikin maalaama Axial-potkuri käy hyvin referenssistä:

Linkki

t. Mikko