Pienoismallit.net

Opa Laitinen

Tarkoitin nimen omaan sitä että nämä tuomareiden arviointi perusteet ja kenties arvokkaat havainnot eivät välittyneet mallareiden korville saakka. Kuten Antti asian edellä ilmaisi.
Kuopion tapahtumassa tuomareita oli 2-3 per luokka silloin kun tuomarointia harrastettiin. Mukana oli samoja kaverita kuten esim. Model Expossa.Lisäksi mukana oli n.s visuaalinen tuomari joka ei ollut välttämättä itse mallari vaan arvioi töitä esim. valokuvauksen ja maalauksen harrastajan/ammattilaisen silmin. Näin arviointeihin pyrittiin samaan hiukan erilaista ja laajempaa näkemystä. Arvioita ei siis tehty pelkästään omalla porukalla vaikka tuomareiden haaliminen kokoon kävi vaikeaksi yleisen porun ja herjojen vuoksi. Nyt on menty pari vuotta ilman tumareita ja muita ja ihan o.k. on pärjätty. Jokainen järjestäjä tekee itse omat ratkaisunsa.
Morjens Nina. Tässäpä muutama sananen Kuopion tapahtumasta koska se poikkeaa konseptiltaan hiukan muista vastaavista. Kuopion tapahtuma alkoi pelkkänä näyttelynä ja on nyt palannut takaisin pelkään näyttely "modeen"
Tapahtumassa yleisö saa valita suosikkinsa (Best of Show) mutta se ei suinkaan tarkoita sitä että yleisön suosikki olisi jotenkin näyttelyn paras. Yleisö ei siis arvostele vaan kertoo mistä se tykkää emmekä näin ollen käytä(Best of Show) näyttelyn paras termiä vaan Yleisön suosikki.Tämän myötä keräämme myös tietoa näyttelyssä kävijöistä, ikä, paikkakunta mistä kuulit tapahtumasta jne…
Kaikki osallistuvat junnu mallarit pyrimme huomioimaan palautteella,mallilla ja muisto pystillä. Ukkoonutumis ilmiö uhkaa joten junnu työ on harrastuksen kannalta elin tärkeää.
Tuosta tuomaroinnista ja pyttyjen jaosta luovuimme Kuopiossa koe mielessä jo pari vuotta sitten. Ammattitaitoisia tuomareita ja tuomarointia kyllä löytyy Suomesta kuten Jari B. kirjoitti. Ongelmaksi olen kokenut sen ettei tuomareiden perusteellista ja mallereiden kannalta usein hyvin arvokastakin työtä ei pääse seuraamaan vaan se tuppaa menemään harakoille. Näistä arvioinneista koskien muidenkin malleja olisi varmaan hyöty omiin puuhasteluihin. Nyt tahtoo käydä niin että konklaavi kokoontuu ja hetken kuluttua valkea savu nousee piipusta. Pöydillä on useita erilaisia pyttyjä ja "missikisat" ovat ohi. En halua kuitenkaan tällä vuodatuksella millään muotoa tuomita tai pois sulkea skaboja. Yleisen kehityksen vuoksi olisi vaan hyvää jos tuomarointi olisi avoimempaa.
Näitä tapahtumia ja kilpailuja toki mahtuu maahamme kunhan vaan uusia malleja valmistuisi.
Onnea ja menestystä projektille Nina.
Terv.Opa L. Pohjois-Savon pienoismalliharrastajat RY
Kiitokset herroille vastauksista.
Onkos tietoa.
Olivatkohan Suomalaisten Do-17 ja Blenheim koneiden kamerat sijoitettu pommikuiluihin vaiko mihinkä??Do-17-z koneissa käytettiin sakemannien Zeissen Rb 50/30 kameroita Blenheimissakaan ei tainut olla digipokkareita mukana ??
Onko näistä 1:72 mallatuja komoponetteja tai muuta vastaava malluilun sopivaa tavaraa tarjolla.
Ainut joka näyttää "siltä"ovat Dragonin 1:72 Arado AR -234B kamerat… siis 1:72 mitta kaavassa.Tuskin lienevät oikean malliset
Tietoa odotellen Opa L.
Tiedoksi .Kooste edellis päivän alueuutisista aina seuraavana arkipäivänä klo10.00 alkaen aina etelästä pohjoiseen Saamenkielisiin uutimiin. La päivä poikkeus taitaa alkaa vasta klo 11.00.
Hienoa että tämä "aihe Suomi 100 v. " on noussut myös ryhmiksen pohjaksi. Pohjois-Savon P.M.Harrastajat. RY valitsi tämän aihepiirin jo muutama vuosi sitten v.2017 teemaksi samoin kuin Ilmailu/Ilma voimat 100v.vuodelle 2018.
Toivottavasti mahd. moni tämän sivuston mallari pääsisi myös osallistumaan Kuopion näyttelyyn loka /marraskuun vaihteessa 2017 ja 2018 Ilmavoimien 100v. juhlavuotena. Aikoinaanhan Suomen ilmapuolustuksen selkäranka eli Mig-21 koneiden päätukikohta sijaitsi Siilinjärvellä Rissalan AFB:ssa/Kuopiossa.
Mainittakoon , että Suomi 100 v. teeman puitteissa emme järjestä mallikilpailua vaan kaikki Suomi mallit ovat tällä kertaa voittajia.
Henk.Koht. Kannatan noita Antti Eevan perusteluja ryhmiksen pohjiksi .Ne ovat laajat ja kattavat monin tavoin elämänkirjoa täällä Suomessa, ainakin meikäläisen mielestä.
Terv.Opa L
Opa L. ja Pohjois-Savon P.M. Harrastajat on ilmaissut myös kiinnostuksensa.
Palataan asiaan.
Tämän hetken tarkin lista on seuraava:Tmi Pekripe ja Hobby Paint N` Stuff. Paikallisessa Partasen liikkeessä on myös näyttely viikonlopun ajan erikoistarjouksia.Oldies Goldies kirppari kauppiaita on tulossa 2 kpl.
Hyvää päivää/iltaa mallarit kautta Suomen niemen ja vähän kauempanakin.
Pohjois-Savon mallareiden järjestämä Maalla ,merellä ja ilmassa No: VII P.M näyttely lähestyy. Tapahtuma toimii myös vuoden 2016 epävirallisena mallailu kauden yhteen vetona ja päätöksenä(Mallailu toki jatkuu ympäri vuoden).Joten kaikki sankoin joukoin mukaan!!!
Tämän vuoden teemana on Messerchmitt BF-109 eli Aussburgin Kotka Saksassa ja muualla maailmaa.
Ilmoitathan mallisi/mallit ennakkoon P.M:netin tapahtumat osion kautta.Paikan päällä jälki ilmoittautuneilta perimme 5€ sisään pääsy maksun. Muuten mallinsa esille tuoville sisäänpääsy on maksuton molempina päivinä.
Tapahtuma on siis kaksi päiväinen(la-Su) mutta jos et voi olla paikalla molempina päivinä ilmoita asiasta järjestäjille ja tämäkin järjestyy.
Mukana myös Puffetti ja kauppiaita m.m Pekripe ja Hobby Paint N Stuff sekä tietenkin mie- lenkiintoiset kirppari myyjät eri puolilta Suomea.Lisä tietoja löytyy tämän sivuston tapahtumat palstalta ja allekirjoittaneelta suoraan vaikka y.v:n kautta
TERVETULOA KUOPIOON Isäinpäivä viikon loppuna
Terv:OPa L.
Morjensta vaan kaikki mallarit.Onko tietoa mikä mahtaa olla Vickers Super VC 10/K3 tankkeri koneen "mahan" väri Hemp kaaviossa. Kyseessä on Rodenin sarja 1:144 mittakaavassa joka esittää Tyyppi 1164 ilmatankkaus konetta ZH-149 alkuvuodesta 1990 .Rodenin ohje ilmoittaa Hemp kaaviossa alapuolen väriksi Sky Bluen.Liekö tämä oikea sävy???Epäilyttää…
Kuvien perustella Hemp kaaviossa olevat RAF:n koneet olivat alapuoleltaan lähinä Sky gray tai light aircraft gray väritykseesä.Vai onko kyseessä jokin operaatio Granbyn erikois väritys ensimmäisen Persianlahden sodan ajalta.