Pienoismallit.net

Jari J Liimatainen

Dragon Magic Tracks   19.7.2008 20:53
Kuten Tomi jo mainitsi, niin onnistuuhan tuo. Vastakkaisista mielipiteistä huolimatta myös Humbrolin nesteliima toimii. Empiiristen kokeiden perusteella ei näytä olevan nöpönnuukaa onko maalia alla vai ei kun liimaa levitellään. Ainakin Vallejon maalit (joita täälläkin usein moititaan) tuntuvat kestävän kaikennäköistä käsittelyä kunhan pohjamaali (lue Vallejon oma Primer) on vedetty alle. Ääh, paree olisi jättää tämä viesti lähettämättä kun puolustelen yleisesti tuomittuja tarvikkeitta :)

halvattu ja edittiä… Humbrollin nesteliimassa on tosiaan se vika että originaalisuti on tarkoitettu johonkin muuhun kuin liiman levitykseen… itse käytän 00-penzeliä tuon sijasta…
Dragon Magic Tracks   8.7.2008 10:13
Moro Kessu,
Itse pidän näistä irtoteloista (ovat ne sitten taikaa tai ei).

Kasaan yleensä nämä irtotelat neljässä pätkässä.
1) Liimailen puurimaa jiginä käyttäen 15-20 telankappaletta nesteliimalla yhteen ja pyöräytän ne vetopyörän ympärille kuivumaan. Vetopyörän laitan paikoilleen ja sovitan telojen päät telapyörän ja paluupyörän(?) päälle jotta saan tämän eka pätkän oikeaan asentoon.
2)Tämän jälkeen alapuolen suorapätkä vetopyörästä takimmaiseen telapyörään ja taas paikoilleen kuivumaan (siis liitän tuon ekan pätkän ja tämän yhteen ilman liimaa).
3) Seuraavaksi pätkä joka nousee telapyöristä idlerin ylitse ja taas paikoilleen kuivumaan.
4) Viimeisenä yläpuolinen osuus jossa voi yleensä hieman stemmata tuota ketjun pituutta (ts. jättää telan löysälle).

Vetopyörän jätän liimaamatta ja toisinaan myös idlerin.

5) Sitten kun tuo paketti on kuivanut kunnolla, puran sen varovasti takaisin neljään osaan ja usein myös vahvistan liitoksia nesteliimalla
6) Tämän jälkeen maalaan telat valmiiksi (ilman pölytyksiä).
7) Maalauksen jälkeen sovittelen romut takaisin kohdalleen ja kun olen tyytyväinen telojen asentoon ujutan nesteliimaa tuonne vetopyörän ja idlerin liimapintaan.

Itse tykkään tästä tyylistä mutta jokaisella taitaa olla omat jipponsa näiden kanssa :). Mulle tässä on hankalinta saada sovitettua tuo telan pituus siten että yläpuolinen osa ketjua kulkee luontevasti.
Mitä työn alla?   26.6.2008 16:40
jaaha, minä kanssa. Tristarin 1/35 Storch. Siipiä vaille kasassa, pitää vielä keksiä joku hieman poikkeava "what-if"-aavikkokaavio pintaan.