Pienoismallit.net

Jari J Liimatainen

Viimeisin mallailuhankinta   12.2.2010 22:59
… kuinkahan moni nykyinen AC-DC:n fani on tietoinen, että Brian Johnson oli tuon edellä mainitun Geordien laulusolisti ennen liittymistään Australian paalujunttabändiin nimeltä AC-DC?
[/quote]

25-vuotta vanhalle AC-DC - fanille tämä oli uutinen ;)… (siis 15-vuotiaana aloin niinku diggaan :)
Viimeisin mallailuhankinta   9.2.2010 20:02
Vasta tyhjensin hyllyistä nipun malleja Sahalahteen. Koska tyhjä tila vaatii täyttämistä hankin tilalle 1/24 Tamiyan Kuplan (tää on vm 66, itselläni oli oikea modattu vm.67 aikoinaan, joten perästä kuuluu) sekä 1/24 Trumpan Me 109 G6:n.
Vallejon primer   7.2.2010 19:24
Army Painterista:
www.pienoismallit.net/keskustelut/332_ketutusketju/?offset=2200#viesti_85504
[/quote]
Kiitos valaisusta. Mun Maston kehut liittyvät nimenomaan tuohon mainitsemaani AUTOmix -sarjaan. Muista Mastoneista paukuista ei ole yhtä hyviä kokemuksia.
Vallejon primer   7.2.2010 18:46
Moro, rikka rokkaan. Maston AUTOmix CarColor primer toimii myös hyvin. Itse olen kokeillut sekä harmaata että ferrexin-punaista. Itse vaihdoin myös Vallejon Primerin aiheuttamien ongelmien takia. GW:tä ja Army Painteria pitää vissiin kokeilla :)
Ketutusketju   23.1.2010 20:46
Voi v… sen kerran kun yritän saada kasattua lentokoneen mallia, alkaa maskiteippi syömään maalia aina muoviin asti, prkl. Mä en kasaa enää yhtään lentokonetta, muutenkin niiden kanssa kynnys aloittaa on ollutsuurempi. Ja sitten sanotaan vielä että tässä on harrastus joka rentouttaa. Taidan siirtyä takaisin Humbroliin ja tärpättiin…
Lahjoittamisen kriteerit   12.1.2010 13:03
Henkilökohtaisesti olen lahjoittamassa mallia (ehkä jopa malleja) vapaaehtoisesti, omasta halustani. Tiukat säännöt ja kriteerit johtavat helposti siihen että lahjoittaminen ei ole enää kivaa ja tällöin se jää tekemättä.

Itselleni tuli yllätyksenä kuinka paljon tämä toiminta herättää keskustelua, varsinkin kriittisiä kommentteja tyyliin "väärin lahjoitettu". Toisaalta meillä jokaisella on oikeus mielipiteeseen ja sen ilmaisuun, joten hyväksyn kritiikin :)

Mielenkiinnolla odotan sääntöjä / kriteerejä, joiden perusteella malleja on mahdollista lahjoittaa tämän sivuston kautta.

rakentavasti,
Jari
Vuoden 2009 saldo   1.1.2010 18:26
Viime vuonna valmistui 6 vaunua, 3 kuorma-autoa ja 2 paattia (LCM-3 ja Pibber), kaikki 1/35 skaalassa. Lisäksi lukematon määrä Warhammer-figuja sekä omaani (orcs&goblins) että poikani (bretonnia&empire) armeijoihin.

Hyllyyn kertyi "muutama" uusi malli (mm. kaksi 1/35 skaalan Elcon moottoritorpedovenettä ja 3 DC-3/C-47 - konetta italeri/revell/airfix paketointeina). Delta-Oscareita on jo muutama valmiinakin mutta lisää pitää silti saada.

Parasta menneessä vuodessa kenties se että 4-vuotias tyttäreni innostui mallailusta. Late-lammas ystävineen pyörii työpöydälläni osittain maalattuna :)

Yllättävää on myös huomata että näin vanhoilla päivilläkin tulee uusia innostuksen aiheita. Hurahdin nimittäin näihin Warhammer figuureihin viime kesänä. Kuvittelin ensin että näitä fantasia - figuja voi rakennella ja maalailla ilman referenssejä ja taustamatskua mutta toisin kävi…
Mitä työn alla?   25.12.2009 21:03
Trumpan Dicker Max maalauksessa. Hemilän 222 tuli viikon malliksi hyvään (tai huonoon) aikaan sillä paineet maalipinnan elävöittämiseen nousivat potenssin kaksi.

GW:n Black Orcs - häijyjä on muutama edelleen kesken.

Mutta sokerina pohjalla: Late lammas kavereineen on myös pyörinyt työpöydällä. Tosin ne ovat 4-vuotiaan tyttäreni bravuuri. Isi vain vähän auttaa…
Viimeisin mallailuhankinta   23.12.2009 17:33
Offtopiccia: Raimo jaksaa löytää näitä vanhoja korkkari / batter britton härpäkkeitä. Muistan lukeneeni pikkujätkänä kun Batler kavereinee siirtyi P-Afrikassa Rapidella paikasta toiseen… ja sakujen mersu kävi kimppuun :)
Rauhallista joulua   23.12.2009 17:19
Tero: Harmillista. Mulle pukki vihjaisi että Warhammerin Empire Brigade ehtii jouluksi. Päällä on kuulemma lappu jossa sanotaan että tämä on isälle ja pojalle :).
Nimim. ps-mallarin harharetket