Pienoismallit.net

Jari B. Miettinen

MT-437 29.1.2020 19:49 Malli
Puuperäsisissä koneissa oli rungontakaosa tosiaankin tuota "sky" ja täplitys RLM 81/83 sävyä muutamassa yksilössä, asiasta on juttua SIH-lehdessä, en muista vaan numeroa.
Jari B. Miettinen 26.1.2020 18:33 Käyttäjäprofiili
Ok. tää viesti imestyi mulle eilen =) Mutta hyvä että homma on hoidossa.
MT-437 25.1.2020 21:15 Malli
Huomaan että olet fixautunut kannassasi. Enhän väitäkään että kaikki moottripellin aluset jne. olivat olleet maalaamattomat tahi maalatut. Ja korroosienesto maali on kyllä maali ei mikään muu suoja-aine. Suomalaisissa Mersun osissa on selviä merkkejä useammasta maaliväristä siiven sisällä ja takarungossa. Osassa pellit ovat eleksoitua peltiä ilman pohjamaalia. Rungon uudelleen maalaus rungon kyljissä oli jossain koneissa totaalinen ja osassa muutama päälle maalattu läikkä. Suomalaiset huolto-ohjetekstit on maalattu pääsääntöisesti laajemmalle ylimaalatulle alueelle kuin alkuperäinen saksalainen teksti oli.
Jari B. Miettinen 25.1.2020 21:07 Käyttäjäprofiili
Moi Juha, kerro että ottaa yhteyttä [email protected] ja pyytää materiallin suoraan meiltä kerhosta. Kaikki lehdet ovat saatavina pdf-muodossa.

-J-
MT-437 25.1.2020 19:06 Malli
Tutkimus väreistä joka tehtiin tapahtui silloin kuin olin vielä Finnairin palveluksessa. Ikarolin maalien toimituserät on selvittänyt Suomen Ilmailuhistoriallisen Lehden PT ja Raimo Heikkinen. On huomioitavaa että Suomeen tulleiden Bf-109 G-6 koneiden kyljet oli maalattu täällä uusiksi konepellistä pyrstöön. Samoin Suomessa maalattiin yli siipien alapintojen ja yläpinnan palkkiristit. Osassa koneita myös rungon (mahdollisesti) siipien alapinnan radiokoodien tunnuskirjaimet maalattiin yli jo Saksassa, viimeistään täällä kotimaassa. Hyvin harvassa koneessa on havaittavissa valmistusnumero peräsimessä tai suuntavakaajassa. Kuten kuvista myös käy ilmi NSDAP:n tunnus sivuvakkajassa, siis hakaristi, oli maalttu koneissa yli. Referenssikuvasi tyyppistä maalausta en täysin vastaavana ole mistään Suomeen tulleesta koneesta löytänyt, tosin kaikissa koneissa siiven sirpalekaavio on maalattu ilman kumimattoa, siis pehmeäreunaisena. Moottroripellityksen alapuoli ja moottorikannakkeet ovat paljasta maalamatonta metallia. Siiven sisäpinnan ja takarungon korroossienestomaali myös enemmän Interrior Green kuin RLM 02.
MT-437 24.1.2020 17:01 Malli
Lähteenä toimii Augsburgin ja Regensburgin maalausohjeet ja valokuvat sota-ajalta. Totuus tummista läikista saksalaiskoneissa taitaa olla maalausmuistiinpanojen osalta RLM 81/82/83 sarjasta tummimmat värit, joita käytettiin osassa koneita puisten takaohjainalueitten maalauksessa. Teimme ison selvitystyön MT-452 uudelleen maalauksen osalta ja siinä Tikkurilan väritehtään ja muutaman entisöintispesialistin kanssa päädyimme tuohon tulokseen. Valtonen halusi kabiinin raamin tummalla vihreällä ja läikät runkoon RLM 02/74/75 väreillä jolle ei löytynyt mitään tukea. Kabiinin raameja oli Mersuissa, varsinkin Erlan kabiineissa, maalattu RLM66 ja RLM83 sävyillä. Tikkakosken museolla on irtokabiini josta selviää ikkunoitten raameihin asennus. G-5 alatyypissä, joka oli paineistettu nuo kyseiset ikkunapaneelit olivat lasia ei pleksiä ja niissä oli vahvakittaus. Siis juurikin tuon paineen siedon johdosta. Suomessa Mersuihin oli myös rajallinen määrä RLM maaleja ja runko on hyvin pitkälti ylimaalattu Suomessa. Se miksi suomalaiseen Mersuun olisi täällä maalattu RLM 70 läikkiä ei selviä oikein mistään muistiinpanoista ellei Heikkisen Raimo ole saanut asiaa dokumenteista selville. Siiven kainalolevyjen musta oli suomalaiskoneissa pakokaasua, ei maalia.
MT-437 24.1.2020 16:08 Malli
Hyvä tulkinta suomalaisesta Mersusta. RLM 70 läikät kyljissä H. Valtosen mielikuvitusta, samoin kittisaumat kabiinissa. Pleksit paikoillaan kabiinin sisäpuolisilla puulistoilla. Sirpalekaavio maalattu vapaalla kädellä , ei siis kumimatolla ja sota-ajan valokuvissa näkyy palkkiristin ylimaalaus siivessä. Lievää ilkunviilausta mutta kuitenkin =) siis hyvää työtä Markolta.
Lavotškin La-5 5.12.2018 09:45 Malli
Ok, eli sopivuus ongelma kyseessä. Noin yleisesti siivekkeistä oleva fakta on että ne toimivat aina ristiin. Toinen ylhäällä ja toinen alhaalla, näin siis normaali lentokoneissa.
Lavotškin La-5 4.12.2018 19:23 Malli
Hieno lopputulema, pitää kuitenkin kysyä että miksi molemmat siivekkeet roikkuvat ?
B 17G-65-BO 6.9.2018 18:57 Malli
Vastaavan määrän työtunteja rakentamiseen vaatineita malleja myydään 4500€ ja siitä ylöspäin. Pääsääntöisesti ovat laivamalleja varustamoille ja teetetään tilauksesta. Itselläni noin 30 työtunnin mallit liikkuvat 350-1000€ välillä kun asiakas ne lunastaa. Hinta ei sisällä rakennussarjaa, lisäosia eikä tarvikkeita.