Pienoismallit.net

Topi Pajunen

Tarvikkeista (?)   7.11.2008 20:25
Näistä keskustellaan, ja on keskusteltu jo niin paljon, että aina kun tulee uusi keskustelu vanhasta asiasta, niin jollain saattaa mennä vähän hermot. Ymmärrettävää. Ja aina saa huomauttaa, että HAKU on loistava tapa hakea tietoa tältä sivustolta. käytä sitä, kun sellainen on sinua varten tehty :)
Maastopuvun varjostukset   7.11.2008 17:26
Millä tavalla sotkuista? Itse käytän värihuuhtelua + kuivasivelyä hyvinkin paljon, ja ei omasta mielestäni ole sotkuisen näköistä. ainakaan 1/35 mittakaavassa.

Ostin taannoin Ospreyn kirjan Modelling Waffen-SS Figures jossa Calvin Tan (Upea mallari) lähes vääntää rautalangasta 1/35 figuurien detailjoinnin ja maalaamisen taidot. Hän käyttää aika lailla pelkästään Vallejon maaleja, kuten minäkin ja kirjan opetuksien avulla oma maalaustaitoni on lähtenyt hurjaan kehitykseen. Kieltämättä harjoitusta vaatii paljon, ja voi olla että on huomattavasti parempiakin tapoja.

Kysyn vielä mielenkiinnosta uudestaan, että millä tavalla sotkuista? Olen hurahtanut pieniin figuureihin totaalisesti ja kaikki aiheeseen liittyvä kiinnostaa.

inlinethumb60.webshots.com/39867/2585008630048845606S600x600Q85.jpg Calvin Tanin yksi taidonnäyte. Suosikkejani!
Maastopuvun varjostukset   7.11.2008 15:19
Litkutteluja tummilla sävyillä, ja kevyttä kuivaharjausta vaaleammilla. Se nyt ekana tulee mieleen. Itse rupean tekemään varjostuksia jo ihan alkuvaiheessa. Ensin maalaan mustaksi, sen jälkeen kuivahivelen ja litkuttelen. Hyvän näköinen maastopuku muuten.. :)
Ketutusketju   4.11.2008 20:12
^^ Auts! Tuo kuuluu ketutusketjuun! Täytyy pitää mielessä omissa puuhissa
videossa on maskiteippiä pöydällä, johon telat kasataan. lopuksi sivellään ne nestemäisellä liimalla, ja asetetaan muotoon telapyörien ympärille. Liiman kuivuttua kokonaan telat jähmettyvät oikeaan asentoon. Kukin tavallaan. Itse aion kokeilla tuota videon keinoa ensi kerralla. Paitsi että Friulin metallitelat taitaa jyrätä meikäläiesn kohdalla. Kuten sanoin: kukin tavallaan..
Ruosteen väri   3.11.2008 18:57
Aina ei tarvitse pelata vain eri koodien avulla. Itse en ole moniin vuosiin säätänyt niiden kanssa, vaan tutkin kuvista sopivat värit ja sekoitan ne itse. Ja tietyissä tapauksissa ohjeiden antamat koodit voivat olla aika omalaatuiset. Kulje ulkona silmät auki, tutki erilaisia ruostejälkiä, ja sekoita omat värit niiden mukaan. (Tietysti pitää olla jotain mistä sekoittaa..)
Ketutusketju   3.11.2008 14:48
Olis tarkotus ostaa Aztekin maaliruisku, mutta en keksi rahanlähdettä. Ketuttaa… täytyy lotota
Mallarin vastuu?   30.10.2008 17:58
Heikki M Jäntti kirjoitti:
Ilmeisesti herra R.Leino on niin herran pelkoinen mallari että kun joku pyytää laittamaan näytille satumalleja niin hän ei a) osaa kieltäytyä, b) uskalla kieltäytyä, c) satumallien esille laitto hivelee hänen itsetuntoaan niin paljon että ei kykene, eikä halua ilmeisestikkään ajattella maalaisjärjellä. Tai voisiko tästä vetää sen johtopäätöksen että yleensäkin mallarit ovat heikkoluonteisia todella pahasti todellisuuspakoisia puuhastelioita… :) ??
Jotenkin en ymmärrä tätä sinun sävyäsi viesteissä. "Satumallien esille laitto hivelee hänen itsetuntoaan niin paljon että ei kykene, eikä halua ilmeisestikkään ajatella maalaisjärjellä."

Minusta tässä ei ole enää mitään epäselvää. Ainakaan sen perusteella, miten ymmärsin tapahtumien kulun. Museo pyysi --> R.L. kertoi virheistä --> Museo halusi silti --> R.L. antoi = "Mallarin vastuu" siirtyi museolle, koska museolle kerrottiin virheistä. Ja mikä tässä muka on niin järkyttävää, että pitää nostaa tällainen älämölö! Mene ja lahjoita rahaa hyväntekeväisyyteen ja tule siitä onnelliseksi. Älä ota turhia paineita siitä, että suomessa IT-museolla on pienoismalleja, jotka eivät vastaa sen ajan kalustoa. Maailmassa on ikävämpiäkin asioita…
MIG-31:n pilotti   28.10.2008 22:14
Jumantsuide kun on komiat musat! Ja tuon mikkiin puhuvan kaverin kulmakarvat!
Ketutusketju   22.10.2008 15:12
Juu tuollanen on jo melkein ostoslistalla