Pienoismallit.net

Topi Pajunen

Ketutusketju   14.11.2008 16:22
hpkl kirjoitti:
No koko päivän ketutus alkoi koulumatkasta: Lähdin anivarhain bussilla kouluun, no eipäs sillä päässy pitkälle, kun se meni jo rikki. No eipä muuta, kun ravaamaan seuraavaan bussiin joka menee jo vierellä. Onneksi kerkesin siihen, mutta eipä tuokaan kovina auttanut, kun autosta puhkesi kumi. No taas ravaamaan 3. bussiin ja sillä pääsi onneksi kouluun:D. Mutta päivän "oikea" ketutus on se, kun oli ököjuhlat. Ei niissä juhlissa sinäsä mitään, mutta juhlan lopussa naamat tuhrittiin huulipunalla ja muilla tököteillä joille olin näköjään allerginen…
Heh.. hyvä päivä!!
Zimmerit kysymys   12.11.2008 19:09
Jepu.. hyviä vastauksia tyhmään ksymykseen :)
Zimmerit kysymys   12.11.2008 18:22
Riku Toppi kirjoitti:
Nii ja Elefantteja ei massattu kokonaan, vain puoliväliin kylkeä.
Tulikin mieleen, että miksi näin?
Zimmerit kysymys   11.11.2008 21:31
Esko Koskinen kirjoitti:
Omassa kokoelmassani on muutama lastu aitoa zimmeritiä ja siinä on selvästi havaittavissa punaista pohjamaalia.
Vai niin.. hyvä tietää :)
Zimmerit kysymys   11.11.2008 18:03
Jos teet itse, niin ennen massan kuivumista revit vaan halutun näköiset palat irti.. kai.. En ole koskaan tehnyt, mutta tästä lähtisin liikkeelle. :) Maalaus sillä värillä, mitä siellä zimmeritin alla tod. näk. on. Teräs? En tiedä onko sitä punaista ruosteenestomaalia. En kyllä usko että on..
Zimmerit kysymys   11.11.2008 16:12
Onko kyse Jukan esittämistä zimmereistä, vai teetkö ne itse?
Maastopuvun varjostukset   8.11.2008 01:03
"The harsh effect of dry-brushing" on tosiaankin aika "harsh", mutta se häivytetäänkin kerroksilla värihuuhteluja. Filtteri ehkä toimivampi sana. Kirja käsitteleekin maalauksen osalta lähinnä näiden (minusta) erittäin tehokasta yhteistyötä.

kuva55 housut tosiaan taitavat olla maalattu eri tekniikan kanssa. Ruiskun avulla? alhaalta tummaa ja ylhältä vaaleaa? Täytyy kiittää sinua eräänlaisesta silmien avaamisesta, sillä nyt vasta ymmärrän housujen ulkonäön paremmin. Olen ennenkin miettinyt asiaa, mutta oletin niiden olleen maalattu samalla tavalla kuin mitä kirja yleisesti käsittelee. Tarkemman tarkastelun jälkeen, housujen varsinaisesta maalaustekniikasta ei sanota mitään :D Hitto! täytyy tutustua tarkemmin..

Kuten sanoit, mielipidekysymys, mutta tästä keskustelusta tuli imettyä paljon tietoa.

Loppuun täytyy sanoa, että kirja on muullakin tavalla erittäin hyödyllinen. Pelkästään maalaus ei ole pääasia, vaan suuressa osassa on figuurien käsittely pienestä detaljoinnista aina kokonaan oman hahmon luomiseen "puttysta" Suosittelen siis, jos joku tätä keskustelua seuraa

niin ja vielä lopun lopuksi se "kiitos silmien avaamisesta" :D:D
Kärrystä pudonnut..   7.11.2008 23:59
Kommenttini ei ollut tarkoitus olla hyökkäävä. Olisi pitänyt laittaa se kontrastihymiö perään :) Mutta tosiaan tuo tähtijuttu ei ole itsensä pönkitystä, vaan sille on hyvin tärkeä syy. Tilan hallinta. Näistä on puhuttu paljon, ja kaiken pitäisi löytyä sivuston arkistoista.
Kärrystä pudonnut..   7.11.2008 23:09
Raimo Leino kirjoitti:
Tare, käytä järkeäsi.
Lyhyttä ja ytimekästä
Kärrystä pudonnut..   7.11.2008 23:06
Kaikille "rajoitteille" on mielestäni täysin hyvät syyt esitetty. Niistä on keskusteltu, ja asiat perusteltu. Tomin tuhannet työtunnit eivät todellakaan ole menneet hukkaan. Mielestäni on väärin tulla sanomaan pitkän käyttötauon jälkeen järjestelmää huonoksi, jos ei ole ollut mukana keskustelemassa muutoksista eikä vältättä ole tutustunut vielä hyvin koko asiaan. En tiedä oletko. Kunhan vain heitin..