Pienoismallit.net

Topi Pajunen

Hyvät pensselit?   7.3.2009 17:46
Ainakin akryyleillä maalattaessa on hyvä muistaa "Pienoismallirakentajan käsikirjasta" oppimani kikka, eli ennen kuin sivellin kastetaan maaliin, se kastetaan ohentimeen. (vesi, ikkunanpesuaine yms.) Sivellin kestää kauemmin, kun nopeasti kuivuva akryylimaali ei kuivetu heti siihen.
Täytyy sanoa että molemmat puolet ovat varsin kiehtovat. Sotakaluston ja figuurien väsäämisessä pidän eniten omien yksityiskohtien ynnä muiden detaljien lisäämisestä. Maalaaminen ja säistäminen kuitenkin taitavat viedä täpärän voiton. Ehkäpä tuollainen visuaalinen puoli on muutenkin enempi se kiinnostava puoli.
Parhaat WWII-aiheiset PC-pelit   22.2.2009 12:56
Call of Dutyt ovat olleet mun mieleen ekasta osasta lähtien. Tietokoneella olevat siis. Il2:sta tuli joskus lennettyä paljonkin, mutta nyt olen siirtynyt moderniin Lock Oniin. Mutta Il2 on myös ollut aivan loistava, vaikka ei ihan normaali tietokonepeli ehkä olekaan.
Iloisten tapahtumien ketju   13.2.2009 22:45
Vanhojentanssit ovat onnellisesti ohi. Virheitä ei tullut kuin muutama pieni. Ja sieltä mentiin ravintolaan syömään kavereiden kanssa ja nyt on vatsa täynnä. Ja lomakin alkoi! Nyt on asiat kohdallaan!
Miksi nimet englanniksi   5.2.2009 21:50
Mulle taas suomenkielinen nimi dioramalla kuulostaa jollain tasolla hölmöltä, ellei kyse sitten ole juuri suomalaisesta aiheesta. Johtuneeko siitä, että ennen tämän sivun löytämistä käytin paljon erästä "kansainvälistä" enkunkielistä sivua jossa tapana oli laittaa töille nimet enkuksi.

Pienet tekijät vaikuttavat musta paljon tekeleiden lopputulokseen ja vaikuttavuuteen ja nimi, esillepano ja kieli ovat juuri niitä pieniä tekijöitä. Näihinkin kannattaa panostaa.

Komppaan nimen annossa suht. helppojen ja ymmärrettävien sanojen käyttöä, mutta kannattaa ehkä varoa ylikuluneita letkautuksia. "Achtung!" tai "Fire!" yms.

Hyvä Ketju! Täytyy ruveta pohtimaan nimiä..
Chippaus   3.2.2009 21:03
akryylejä käytettäessä, yksi tapa tehdä naarmuja on ensin maalata pohjaväri EMALEILLA (akryylejä käytettäessä?). Sitten maalataan oikea väri akryyleilla. Sen kuivuttua kostutetaan tai liotetaan osaa vedessä niin että akryylimaali vesiliukoisena pehmenee ja siihen on helpompi naarmuttaa. Emali taas tärpänttiiniliukoisena pysyy kovana. Näin naarmut on helpompi tehdä ilman suurempia pelkoja, että "viilto" menee liian syvälle paljastaen muovin.
Saksalaisten asepuvuista   26.1.2009 21:14
Mulle täysin uusi tapaus. Tuskin oli kaikkialla käytössä
Kuulostaa mukavalta. Mutta äänestettäisiinkö aina yksi malli kerrallaan, vai erikseen maakalusto, lentokoneet tai laivat yms? Ja millaista aikarajaa näihin meinattaisiin? päivä, viikko, vuosi?!?
Nuohan ovat juuri ne himoitsemani paketit joiden luulin vielä olevan tekeillä! Ja rahaa palaa!