Pienoismallit.net

Topi Pajunen

Iloisten tapahtumien ketju   25.8.2009 20:00
Onnistuneen inssin jälkeen ajolupa taskussa! Vielä kuorma-auton tutkinto, ja se on siinä!
Ketutusketju   18.8.2009 09:52
Ensimmäinen inssi hylätty.. Kirottua tuo hermostuminen!
Shermannin perän suojakehikko   15.8.2009 14:33
Noniin, pienellä johdatuksella taisin päästä jyvälle malleista.
Shermannin perän suojakehikko   15.8.2009 14:30
Aivan aivan. Kyseessä on ihan perus M4. Se jonka etuosan kulma on 60'
Shermannin perän suojakehikko   15.8.2009 14:02
Moi!

Mulla on työn alla Tamiyan vanha Sherman M4 jonka olen jo rakentanut joskus junnuna, mutta nyt olen ottanut sen uusiokäyttöön, hionut maaleja ja detaljoinut lisää.

Kysymykseni liittyy Shermannin perässä roikkuneeseen pakoputkien suojakehikkoon.
www.pienoismallit.net/media/kuvat/05/70/82/057082.jpg

Jostain syystä en ole malliini sitä aikoinaan liimannut, enkä muista oliko moista osaa ollenkaan mukana koko paketissa. Oli tai ei, enää se ei ainakaan tallessa ole.

Eli, oliko tämä härveli kaikissa shermanneissa? Löysin yhden kuvan, jossa sitä ei ole, eikä sille ole edes mitään kiinnikkeitä kyseisessä yksilössä. Kiinnikkeitä ei ole myöskään omassa mallissani.

Jos kaikkiin höökivaunuihin näitä ei asennettu, kuinka yleistä se oli, ja oliko näitä yksiköitä mahdollisesti Normandiassa maihinnousun aikaan? Vai rupeanko skrätsinä vääntämään?

Topi
Isäni ja hänen veljensä rakentelivat pikkupoikina kuulemma melko paljonkin pienoismalleja ja kävivät muutamissa pienissä näyttelyissäkin näitä esittelemässä. Setäni jatkoikin harrastusta aikuisiälle asti ja siirtyi vähitellen rautatiemallien pariin. Nykyään hänen innostuksensa on lopahtanut, mutta uhoaa koko ajan, että pitäis tehdä loppuun se vanha rautatie, jolle hän on varannut kokonaisen piharakennuksen :)

Oma kipinäni harrastukseen on tietysti tullut isältäni, jolta muistaakseni sain ensimmäisen mallini. Mutta ehkä enemmän vaikutusta on ollut sedälläni, jolta olen saanut ekat mallauskirjanikin ja vanhoja pienoismallilehtiä. Edelleenkin hän saattaa muistaa minua jouluna esim. uudella askarteluveitsellä. Kiitos heille hienon harrastuksen opettamisesta!

Omia muksuja ei vielä ole, eikä vähään aikaan tule olemaankaan, mutta yhteen hyvään ystävääni olen saanut pientä mallailukipinää tartutettua. Hän kun joutuu seuraamaan hyvinkin läheltä omia touhujani.
Venytetty valuranka   6.8.2009 20:26
kokeile ja tutki. Jos et onnistu heti, niin eikun vaan uutta putkeen. Niin se tyyli ja "tatsi" löytyy.
Iloisten tapahtumien ketju   7.7.2009 22:48
Mukavan näköinen heppu! Onneksi olkoon! Koirat on kivoja
Iloisten tapahtumien ketju   9.6.2009 14:00
18vee maaginen ikä saavutettu! Jei!!
Iloisten tapahtumien ketju   2.6.2009 23:12
Huh! Pantherin telapyörien mustat reunukset on viimeinkin maalattu. Osaa sitten olla rasittavaa puuhaa, kun täytyy koko ajan olla tarkkana ettei tule liikaa jälkeenpäin korjattavaa. Mutta nyt se on ohi, ja voin siirtyä mukavimpiin hommiin.