Pienoismallit.net

nniemi

Toyota 88C 19.6.2013 07:41 Malli
Raimo Leino kirjoitti:
Le Mansin 24-tunnin kestävyyskisoissa harvemmin päästään ajamaan asfaltilla poutasäässä koko vuorokauden ajan - jos tuon 24 tunnin aikana ei satu sadetta kohdalle, niin ainakin yöllä ja aamulla asfaltin pinnassa on kosteutta ja kesäyön kastetta ym. epäpuhtauksia.
Varmasti on näinkin. Kommenttini perustui lähinnä muistikuviin 1988 voittaneiden Jaguarien maaliintulokuvista, joissa autot näyttävät lähinnä puhtailta. Eivät ne tietenkään puhtaita ole, mutta yleisfiilis on huomattavasti puhtaampi, kuin mitä tässä mallissa on. Tietenkään kyseessä ei ole sama autokunta, mutta yleisesti ottaen likaantumisasten maaliintulleissa autoissa lienee samaa luokkaa. Kuivalla kelillä suurin osa likaantumisesta johtuu jarrupölystä, pakokaasusta ja renkaista irronneesta kumista, jotka eivät tee auton kyljestä tasaisen mattaa, vaan esimerkiksi vanteet tummuvat, pakoputkien takana on yleensä selkeät vanat ja likaantuminen on tummempaa alareunoissa sekä lokasuojien takareunoissa

-Niko
Toyota 88C 18.6.2013 15:05 Malli
Ihan mukavan näköinen kilpuri. Tosin omaan silmääni juurikin tuo kehuttu säistys tökkii kaikkein eniten. Pölyn määrä ja sävy alkaa viittaamaan hiukan liikaa aavikolla ajettuun kisaan verrattuna todellisuudessa poutasäällä ajettuun asfalttikisaan. Myöskään pölyn tasaisuus ei jotenkin toimi. Eturenkaiden takana ja pakoputken ulostulossa kuvittelisi likaa olevan enemmän kuin muussa kyljessä. Toki täytyy myöntää, että realistisesti säistetyn kilpa-auton tekeminen on varmasti yksi vaikeimpia asioita automallailun osa-alueella.

Mutta joka tapauksessa mallarin taidoissa ei vikaa ole ja hienoa, että joku jaksaa kilpa-autojakin rakentaa.

-Niko
'57 Ferrari Testarossa… 13.2.2013 07:55 Rakennusblogi
Moi, alla olevan linkin kuvissa saattaisi olla jotain vinkkiä detaljointiin. Lohko nyt ainakin on alumiinin värinen.

modell-paradies.de/en/item/gmp0604102/title/6-gmp-ferrari-250-testa-rossa-motor

-Niko
Ferrari F1 87/88C 22.1.2013 20:47 Malli
En käytä ainakaan näissä pikkuformuloissa mitään lakkaa rengasmerkintöjen päällä. Micro Sol ei taida olla tarpeeksi vahvaa tavaraa rengassiirtokuville, Tamiyalaisesta ei ole kokemusta. Tuo Tameon oma tökötti sulattaa siirtokuvat melkein maalin kaltaiseksi ja suorastaan imee ne kiinni kumipintaan.

-Niko
Ferrari F1 87/88C 22.1.2013 20:26 Malli
Cartografin siirtokuvina, ihan normaaleina sellaisina, nuo rengastekstit olivat. Tameon oma Extra strong-pehmennin on parasta ainetta rengassiirtokuvien paikalleen asetteluun. Sen kanssa pitää vaan olla todella varovainen, käytännössä se on melkein siirtokuvanliuotin, eikä pehmennin.

-Niko
Ferrari F1 87/88C 10.12.2012 07:38 Malli
Kiitoksia kommenteista.

Kiillottamiseen käytin ainoastaan sen karkeimman tahnan, osin ajanpuutteen vuoksi ja osaksi koska tuo maali oli vielä hiukan hilkulla, en uskaltanut enempää kaivaa verta nenästäni.

-Niko
Cooper Mk. IX 2.11.2011 08:39 Malli
Kiitoksia kommenteista ja kehuista.

Suurimmat ongelmat tulikin tuossa ylempänä jo mainittua, olen täysin samaa mieltä. Kuskin penkki nyt ehkä ei niin paha ole, mutta varsinkin renkaat vaatis kyllä parannusta. Sopivan kokoisia renkaita vaan ei oikein puissa kasva. Tuulilasin kehys oli kohtuullisen haastava rakennettava ja voisi olla parempikin. Toki täytyy taas puolustella sillä, että malli on pöydällä n. 13cm pitkä, eli ainakin omalla 19" näytöllä kuvissa n. 1,5 kertaa isompi.

-Niko
L'il Coffin 2.4.2011 18:22 Malli
Shapeways on tuttu firma, jotain vanteiden osia kokeilin heillä teettää. Lopputulos oli sarjassa ihan ok. Jos hiukan korkeampi hinta ei haittaa, kannattaa kokeilla finelineprototyping.com -sivustoa. Tarkkuus on mielestäni huimasti parempaa. Tosin vasta kaksi vanteen masteria tehtynä. Jos sen edullisen CNC-pajan jostain löydät niin jaa tieto ihmeessä ainakin minulle :)

-Niko
L'il Coffin 2.4.2011 11:27 Malli
Matti Piilola kirjoitti:
Vähän OT: Tuo CNC mikrojyrsintä, valokuvasyövytys ja lasersintraus kiinnostavat kovasti. Voisitko kertoa näistä lisää vaikka yksityisviestillä?
Samoin. Eniten kiinnostaa onko CNC mikrojyrsintää tarjolla jossain palveluna, jonka hinta olisi pienoismalliharrastajalle edes lähes mielekäs.

-Niko
Ferrari 166MM 2.5.2010 09:38 Malli
Kiitoksia kaikille kommenteista ja kysymyksistä, vaikka osin pakottamalla tulivatkin ;).

Pinnavanteiden rakennustapa selvinnee helpoiten parilla linkillä: Ohjeet, syövyteosat ja sorvatut osat. Ohjeiden linkki ei ole juuri tähän malliin, mutta periaate on sama. Sorvatuista osista ei parempaa kuvaa tähän hätään löytynyt, mutta vasemmalla alhaalla navat ja oikealla ylhäällä kehien osat. Vanteet ovat siis sorvattua alumiinia, mitään pintakäsittelyä en niissä käytä. Vanteet eivät siis ole varsinaisesti vaikeat rakentaa, joskin hiukan työläät. Lopputulos kuitenkin on ainakin omaan silmääni huomattavasti muovista valettuja paremman näköinen. Parhaan saa tietysti tekemällä pinna kerrallaan, mutta yhdessä mallissa kokeilleena en pidä tuota ratkaisua kuitenkaan enää vaivansa veroisena.

Lelumaisuus vanteissa ja renkaissa saattaa kyllä johtua osittain valmistustekniikan aiheuttamasta ongelmasta, eli pinnathan eivät mene syvyyssuunnassa ristiin, kuten oikeissa vanteissa. Varsinkin tällaisissa ulkoreunasta pinnatuilla vanteilla se aiheuttaa hieman enemmän ongelmia, kuin keskeltä pinnatuissa. Myös renkaan "Englebert" -teksti on hiukan liian iso, mutta kumirenkaassa tuollaisen ongelman korjaaminen on lähes tekemätön paikka.

Malli on kuin museoon kiillotettu, koska se on osa tuota minun omaa museotani, jossa tykätään pitää autot puhtaina. Myönnän, että hyvin tehdyt ajon jäljet antavat usein mallille lisää henkeä, mutta kuten T. Rasimus tuossa ylempänä totesi, uskoakseni nämä ovat kisapaikalle tulleet kohtuullisen puhtaana.

-Niko