Pienoismallit.net

Jarno Rajakallio

Maalien ja liiman hajut   26.2.2009 11:48
Tämän keskusteluketjun herättämänä ostin myös tuon 3M:n maskin ja olen ollut tyytyväinen hankintaan. En aiemmin ollut käryjä pitänyt mitenkään erityisen häiritsevinä, mutta kyllä maskin kanssa on mukavampi väkertää pidempiäkin sessioita… varmassa vara parempi!
Harrastajana Turussa   25.2.2009 22:05
Vai löytyy Myllystä tuollaisia aarteita…

Kiitos vinkistä, nyt tiedän minne mennään viikonloppuna ostoksille
Harrastajana Turussa   24.2.2009 22:41
Onko todella, että pienoismalleilla ei ole enää kysyntää ja sitä myötä myös maalien yms. myynti vähenee kaiken aikaa?!?!

Eikö nuoresta polvesta löydy harrastajia… Ei silmään kyllä ole sattunutkaan mitään nuorille tarkoitettuja pienoismallikerhoja, jollaisessa omaakin harrastusta pääsi aloittamaan.
Liman tekeminen   24.2.2009 15:52
Erikeeperillä onnistuu varmasti…
Harrastajana Turussa   24.2.2009 14:22
Olin juuri viettämässä pitkää viikonloppua Helsingissä, enkä voinut kuin kateellisena vierailla alan liikkeissä.

Turussa ei ainakaan minun tietääkseni ole yhtäkään liikettä, jota voisi kutsua pienoismallikaupaksi. Maaleja, liimoja ja kittiä saa etsiä marketeista, joissa vaihtoehtona on Revell tai Revell… ja valikoimat kutistuvat koko ajan… Ennen Citymarketissa oli iso valikoima maaleja, mutta viime käynnilläni sain huomata, että puolet hyllystä oli viety pois. Jäljellä olevakin tynkä ammotti tyhjyyttään. Tympäsee todella ajella pitkin kaupunkia, etsimässä jotain perus mustaa maalia.

Kittiä meinasin käydä ostamassa Fantasiapeleistä, joiden nettisivulla löysin Squadronin White puttyä. Innosta soikeana suuntasin liikkeeseen ja kuinkas ollakaan, ei kuulu heidän valikoimaansa. Ei muuta kuin nöyrästi markettikierrokselle Rvellin kitin perässä…

Tietysti tuotteita voi tilata netistä, jolloin valittavana on koko tuotteiden kirjo, mutta olen tyyppiä joka haluaa haahuilla kaupassa ja hypistellä tuotteita. Onko turkulaisille tiedossa mitään helpotusta, vai täytyykö ostokset jatkossakin ajoittaa vierailuihin muissa kaupungeissa…

Olenko tämän taakan kanssa yksin, vai onko Turuilla ja toreilla kohtalotovereita?
kokeilemalla se selviää…
se on pitkä ja kivinen tie onneen…
U-47 / Revell   8.12.2007 12:18
Kyllä tuollakin sivulla kävin. Kuvia löytyy kyllä aika reilustikin ulkoapäin, mutta kuvat sisätiloista tuntuvat olevan kortilla.
Joitakin kuvia kyllä löysin, mutta en juuri tämän tyypin aluksesta.
Serkkuni pelaa tietokoneella sukellusvenepelejä ja häntä pyysin ottamaan kuvia tämän tyypin paatin sisätiloista.
Pidin kuvia kuvia kuitenkin jonkinverran arveluttavina todenperäisyytensä suhteen…
U-47 / Revell   8.12.2007 11:37
Tervehdys!

Löytyykö keneltäkään kokemuksia Revellin mallista German U-Boat U-47, with interior (1/125)

Itse aloitin kyseisen mallin väsäämisen pari päivää sitten. En ole oikein vakuuttunut mallin laadusta. Ejektorinjälkiä ja kaikenlaisia purseita löytyy kohtuullisen runsaasti. Kitattavaa ja hiottavaa tuntuu riittävän.

Myöskään detaljointi paatissa ei ole mitenkään mieltä ylentävää. Haettuani netistä muutaman kuvan valmiista mallista, hylkäsin ajatuksen suoraan laatikosta kokoamisesta. Kovan etsinnän tuloksenaakaan en pystynyt löytämään kunnon kuvia kyseisen mallisen sukellusveneen sisuskaluista, joten päätin ottaa avukseni mielikuvituksen.

Nyt detaljoin siis mallia oman mieleni ja mieltymysteni mukaan. Tästä paatista ei siis missään nimessä tule historiallista tarkastelua kestävää. Tavallaan on virkistävää tehdä mallia ainoastaan periaatteella, että siitä tulee mahdollisimman hieno ja kiinnostava. Vapauttavaa jättää faktoihin perustuva tarkastelu sivuun ja antaa mennä vaan "perstuntumalta"

Joitakin "puritanisteja" tämä saattaa kismittää, mutta mielstäni tällainen "terapiamalli" on mukavaa ajanvietettä niiden vakavampien projektien väliin.

Mitä olette mieltä? …ja löytyisikö joltakin kuitenkin kuvia tyypin VII B sukellusveneen sisuksista…?
Paikkausaineet   29.11.2007 10:49
Löytyykö täältä muita Revellin Plaston käyttäjiä? Mitä olette mieltä tavarasta?
Itselläni meni eilen illalla hermot sen kanssa. Käsittelyaika on lyhyt ja mielestäni lopputulos on aika epäsiisti.
Vaikka käytän hiomiseen todella hienoa hiekkapaperia, tahtoo kitattuun saumaan tulla pieniä kuoppia ja lohkeamia.
Onko kyseessä käyttäjästä johtuva vika, vai onko aine todella vähän heikkoa??

Olisiko Milliputty parempaa tai paremmin minulle sopivaa tavaraa? Käyttäjäkokemulsia?