Pienoismallit.net

Matti Piilola

Tykkisluuppi… eilen 09:12 Malli
Jälleen kerran huippusuoritus. Kaikki adjektiivit tulleet jo sanotuiksi, joten en ala niitä enää toistamaan. Varsin tuottelias on Sulkavan telakka, ja noita uusia näkemättömiä malleja soisin tänne ilmaantuvan paljon.

Tuon liian isojen kuvien ongelman kanssa minäkin aikanaan voimistelin, kunnes latasin verkosta ilmaisen pienennysohjelman. Niitähän siellä on pilvin pimein. Eniten tykkään ohjelmista joilla voi yhdellä kertaa pienentää ison joukon kuvia. Ei tarvitse jokaista erikseen pienentää. Eräs tällainen löytyy tuolta mutta muitakin on. Yhden ohjelman kun opettelee niin sillä pärjää hyvin: www.photoscape.org/ps/main/index.php
Sotakorvauskuunari Vega 15.2.2020 22:25 Malli
Hieno on, olen tätä joskus aiemminkin ihaillut. Olisko ollut Facebookin puolella. Lisäkuvat yksityiskohdista olisivat erittäin tervetulleita. Ja hienoa olis kuulla vähän lisää tekemisestäkin, esim. noista metalliheloista, pylpyröistä ja vanttiruuveista. Lienevät toimiviakin?
Mayflower: Kylki lankkuja 31.1.2020 15:07 Rakennusblogi
Tuo täytepalasten käyttö rungon etuosassa on hyvä kikka. Silloin kylkilankut taipuvat oikeaan muotoon eivätkä pyri "oikaisemaan" liiaksi kaarien välillä. Ja niinkuin kollegat sanoivat, näyttävät kylkilankut suhteellisen leveiltä. Niiden sovittaminen keulaan ja perään vaatinee suhteellisen paljon kaventamista että istuisivat kauniisti.
Tuolla liitteessä on muutama videopätkä alan gurulta, missä hän näyttää oman menetelmänsä taivuttaa ja asentaa kylkilankkuja. MSW:n sivuilla on paljon muitakin tutoriaaleja tästä ja muista aiheista.

modelshipworld.com/topic/22975-chuck-passaros-planking-videos-where-are-they/
Tykkibarkassi: Tykkej… 26.1.2020 09:27 Rakennusblogi
Hieno päivitys. Hauska on lukea yksityiskohtaista rakennusselostusta sekä kuvausta tykin käsittelystä. Mistä lienet ammentanut noin tarkat tiedot toiminnoista?
Ja malli edistynyt upeasti. Hienoa että kaikki yksityiskohdat ovat mietittyjä toiminnan kautta, eikä vaan "suurin piirtein noin" , niin kuin meidän tavallisten tallaajien on tapana tehdä.
Roar Ege: Valmis 19.1.2020 15:44 Rakennusblogi
Hieno lopputulos. Tuo tervalla käsittely antaa kyllä paatille luonnollisen ulkonäön. Miten teit nuo puunaulaukset, näyttävät ihan aidoilta?
Kaljaasi ASTRIG 17.1.2020 17:42 Malli
Erittäin upea malli. Olisko mahdollista saada detaljikuvia sekä lyhyt kuvaus paatista kuten mittakaava, mistä materiaaleista tehty jne.
Roar Ege: Tervaa pintaan 10.1.2020 11:53 Rakennusblogi
Hyvältä näyttää. Itsekin oon joskus aatellut käyttää tervaa näiden tuotosten värjäämiseen, mutta perheessä asuu "hajuallergikko" joka ei voi sietää mitään erikoisempia hajuja. Tuo tervattu runko taikka köysistö saattaa tuoksahtaa tervalle monen vuoden ajan.

Miten muuten teit nuo tynnyrit? Ajatuksena myös tehdä tynnyreitä lastiksi seuraavaan projektiin.
La Belle, 1684: Alkutilanne 9.1.2020 09:23 Rakennusblogi
Hyvähyvä, lisää puulaivaprojekteja. Ja näitä Plank-on-Frame malleja ei ole Suomessa vielä kovin montaa näkynytkään. Itse en ole vielä uskaltanut moisiin koskeakaan.
höyrylaiva Kuru 4.1.2020 22:31 Malli
Kari Kuhmonen kirjoitti:
Seuraava projektini olisi myös jokin sisävesi höyrylaiva, mielellään joku josta ei ole vielä paljon tehtyjä versioita.Ongelmahan on siinä että laivojen rakenteista ei ole saatavilla tietoa ja valokuvia.Jos jollakulla on antaa vinkki niin otan vastaan mielellään joko näille sivustoille tai sähköpostitse.
Mites olis tuo höyrykuunari Salama: fi.m.wikipedia.org/wiki/S/S_Salama_(h%C3%B6yrykuunari) Sehän sijaitsee entisöitynä Savonlinnan satamassa, pääsee tutkimaan ja ottamaan valokuvia. Sekä löytyy historiatietoa melko paljon. Ajattelin ottaa työn alle, mutta taitaa jäädä tekemättä.
höyrylaiva Kuru 3.1.2020 22:08 Malli
Hienot laivat olet tehnyt. Ymmärsin että rungot niihin on tehty lasikuidusta laminoimalla samaan muottiin. Entäpä kansirakenteet, mitä materiaalia ovat? Noiden painojen kanssa täytyy tosiaan olla tarkkana. Mistä materiaalista muuten teit tuon 2-kantisen yläkannen? Onko tarpeeksi kevyt?
Itse kun aikanaan tein tuon Maaninka mallin, niin siihen tuli tehtyä liian painava yläkansi. Se tekee paatista yllättävän kiikkerän, ja aiheuttikin koko paatin kaatumisen kun tuuli sai otteen melko korkeasta sivuprofiilista. Viime aikoina on ajatuksissa ollut korvata se balsarimoista tehdyllä kannella.