Pienoismallit.net

Matti Piilola

Ilmarinen, Suomen ensimmäinen… 9.6.2020 21:40 Rakennusblogi
Mika Kauranen kirjoitti:
Onnea ansaitusta Viikon Mallista!
Kiitos paljon Mika!
Ilmarinen, Suomen ensimmäinen… 9.6.2020 08:05 Rakennusblogi
Juha Savola kirjoitti:
Onnea Viikon Mallista!
Kiitos paljon!
Ilmarinen, Suomen ensimmäinen… 8.6.2020 12:54 Rakennusblogi
Kiitos vaan Kai sekä kaikki muutkin jotka ovat olleet kiinnostuneita projektistani!

Kuten tuolla aikaisemmin kirjoitin, tarkoitus on viedä tämä ja ehkä Lempikin Lahden pienoismallinäyttelyyn syyskuun alussa jos sellainen järjestetään. Silloin ainakin tarjoutuu mahdollisuus nähdä nämä livenä. Ja aina on tietysti mahdollista pistäytyä täällä meilläkin niitä hiplailemassa ja turinoimassa. Kyllä pullakahveetkin tarjotaan. Ja jos joku museo on kiinnostunut esittelemään näitä niin voisin kiikuttaa vaikka sinne täältä pölyä keräämästä.

Tässä välillä tuli hankittua Ruotsista Sjöhistoriska Museet:sta Kai Agerskovin vuonna 1885 piirtämän linjakkaan 32 jalan höyrysluupin piirustus. Suurennutin kuvan 1:8 mittakaavaan niin että siitä saisi 120 cm pitkän paatin tehtyä. Saas nähdä tuleeko tuosta mitään.
Ilmarinen, Suomen ensimmäinen… 1.6.2020 17:05 Rakennusblogi
Kiitos paljon Mika ystävällisistä sanoistasi. Kyllähän se mieltä lämmittää ja antaa motivaatiota jatkaa kun kuulee että kollegat arvostavat puuhastelujani.
Ilmarinen, Suomen ensimmäinen… 28.5.2020 18:59 Rakennusblogi
Kiitos kommenteista Raimo.

Maalaaminen on vastenmielistä sen vuoksi, kun koskaan ei tiedä miten lopputulos onnistuu. Joskus maali ei peitä tarpeeksi, joskus valuu, joskus ei kuiva kuin monen päivän kuluttua jne. Lisäksi hyvät pensselit tönkkööntyy vaikka kuinka yrität niitä pestä. Kynäruiskulla kun tuhertaa, on puoli kämppää maalisumun peitossa vaikka askarteluhuoneessa oleva liesituuletin huutaa täysillä. Vieläkö jatkan?

No onneksi tämän projektin maalaussessio on ohitse. Mitään kauheampaa ei tällä kertaa päässyt tapahtumaan, hieno juttu.

Nuo halot on sopivan paksuisia pajupensaan oksia jotka katkottiin skaalan mukaisiksi n. metrin pölkyiksi. Nämä sitten tössötettiin valkoisella maalilla sieltä täältä niin että alkuperäistä kuorta jäi näkyviin sinne tänne. Lopuksi maalin kuivettua oksanpätkät halkaistiin keskeltä.
Ilmarinen, Suomen ensimmäinen… 28.5.2020 06:31 Rakennusblogi
Kiitoksia paljon ystävät kommenteistanne sekä antamistanne tähdistä. Näyttää onneksi vielä siltä että mielenkiintoa tätä skrätsirakentamista kohtaan löytyy edelleen suomenmaasta. Ja kuten Kai tuossa edellä kirjoitti, mielenkiinnon lisääminen ja aloituskynnyksen madaltaminen on aina ollut eräs tavoitteistani näitä puuhaillessani ja julki tuomisessani.

Markolta saamani hieno vinkki puurakenteiden vanhentamiseen sävytetyllä lakalla oli paras juttu. Sillä näköjään saa erittäin luonnollisen näköistä pintaa aikaiseksi, joten täytyy ehdottomasti "pistää korvan taakse", jos näitä tulee vielä tehtyä. Paljon kiitoksia Markolle!

Tuosta näytteille viemisestä, toivottavasti nämä koronarajoitukset joskus vielä loppuvat ja saamme jälleen nauttia hyvin järjestetyistä pienoismallinäyttelyistä. Kotikaupungissani Lahdessa järjestetään syyskuun alussa näyttely (jos luoja suo), johon ajattelin Ilmarisen viedä näytille. Joten ainakin siellä tarjoutuu tilaisuus nähdä malli livenä. Ja Tonin aikaisemmin esittämä ajatus sen - ja miksei myös muidenkin mallien - viemisestä pysyvästi johonkin museoon on kyllä hyvä ajatus. Onhan tuo minun aikanaan tekemä Sturminkin malli ollut jo vuosia Panssarimuseossa näytillä, ja olen saanut sitä koskevia kyselyitä aina Keski Eurooppaa myöten.

Uusista projekteista ei olla vielä mitään ratkaisuja tehty, joten herkällä korvalla kuuntelen kyllä ehdotuksiakin. Tuli hommattua Ruotsista Sjöhistoriska Museumista 1800 luvun puolivälin tienoilla piirretyn upean avonaisen höyrypinassin piirustukset, joten jos vaikka vielä sellainen…
Mutta katsotaan nyt mihin päädytään. Jotain tekemistä täytyy kyllä saada, muuten käyvät nämä eläkepäivät liian pitkäveteisiksi. Kun ei tuota ruohonleikkuutakaan tarvitse ihan joka päivä tehdä.
Ilmarinen, Suomen ensimmäinen… 20.5.2020 10:30 Rakennusblogi
Kiitos kommenteista Toni. Ajatuksissasi on järkeä kovasti. Olen aina peräänkuuluttanut toivettani saada nuoret innostumaan tästä harrastuksesta, ja mikäpäs sen hienompaa kuin päästä itse kokemaan pienoismallien kiehtovaa maailmaa, vielä jos ne tosiaan olisivat toimivia. Ja tuo esitelmä höyrykoneista ja niiden käyttämisestä uppoaisi varmaan nuorisoon kuin häkä päähän.
Edesmenneessä Model Expo näyttelyssähän oli allas jossa voi mallejansa uittaa, mutta monen muun kiinnostavan jutun myötä se ei tainnut saada oikein katsojia liikkeelle, olivat enemmän kiinnostuneita vauhdikkaammista härpäkkeistä. Mutta joku järvi/meri/laivahommiin erikoistunut museo vois olla parempi kohde näitä esitellä. Pistetäänpäs korvan taakse.
Ilmarinen, Suomen ensimmäinen… 20.5.2020 06:54 Rakennusblogi
Kiitos vinkistä, tuota pitää kokeilla. Mitä maalia oot käyttänyt? Akryyliä vai jotain liuotinpohjaista?
Ilmarinen, Suomen ensimmäinen… 19.5.2020 22:14 Rakennusblogi
No niinpäs puuttuukin, kiitos vinkistä Anne & Marko. Naulanreiät pitää lisätä heti. Ja jos minä nyt kokeilisin tuota mustaksimaalaamista, jos ei jaksa hioa niin jääköön mustaksi koko keksintö.
Ilmarinen, Suomen ensimmäinen… 19.5.2020 18:30 Rakennusblogi
Kiitokset taas kommenteista Kai! Olen tuota vanhennusasiaa kovasti mietiskellyt ja tullut kyllä siihen tulokseen että Ilmarisen ollessa puhtaasti työkäyttöön rakennettu, siinä ei varmaankaan kovin paljoa koristeilla hienosteltu vaan luotettiin ehkä senaikaiseen pintakäsittelyaineeseen tervaan siellä missä suinkin voitiin. Joten jonkinasteinen vanhennuskäsittely lienee kuitenkin tulossa, aika näyttää sitten miten tuossa onnistutaan.
Ajattelin ensin hyödyntää Sulkavan telakan oppeja ja maalata kaiken mustaksi ja sen jälkeen hioa liiat pois sieltä mistä pitää väritystä saada vaalennettua. Minusta tuolla menetelmällä saa aikaan erittäin realistista vanhaa pintaa.
Kuitenkin hetken tuumattuani totesin menetelmän liian työlääksi, koska olen luonteeltani varsin laiska ja pyrin välttämään rankkaa työtä mahdollisimman paljon. Niinpä päätin sitten hyödyntää vanhaa kunnon petsimenettelyä ja tuoda kontrasteja esiin erisävyisillä petseillä sekä tummilla pigmenteillä. Ehkä noillakin saa jotain uskottavaa aikaiseksi. Ja ainakin rungon ulkopuoli tulee sutaistua mustalla värillä, sellaisenahan se kaikissa tunnetuissa maalauksissakin on esitetty.
Muuten tämä maalausvaihe on kyllä minusta mallintekemisessä ehdottomasti se vastenmielisin työvaihe, millään ei oikein saa itseään aukaisemaan noita puoliksi jämähtäneitä maalipurkkeja ja ottamaan käsiinsä vanhuuttaan tönkkööntyneitä siveltimiä (uusia ostetaan vasta viimeisessä hädässä), mutta täytyyhän sekin vaiva nähdä että saisi tämän projektin kunnialla loppuun.

Ja tosiaan pistin noita tuotoksiani tuonne facebookkiin lähinnä sen vuoksi, jos joku aloitteleva mallintekijä olisi avun tarpeessa, niin mielelläni minä heitä neuvoisin jos suinkin osaan.