Pienoismallit.net

Antti Kotiranta

Tom Edvardsson 20.2.2019 21:22 Käyttäjäprofiili
Kas kun osuin jälleen merkkipäivänäsi kulmille:)

Hyvää syntymäpäivää!

T: Antti K.
Phantom FG Mk 1 25.9.2017 22:53 Malli
Moi AJ!

Tuolle Wikipediassakin esiintyvälle kaunottarelle ei ole tarroja suoraan; useammalta arkilta pitäisi yhdistellä. Olen vielä kahden vaiheilla, koska en tiedä oliko 153792:ssa AN/ALE-29 soihdunheittimet perärungossa (värkkäsin ne malliin) ja olivatko istuimet varhaisempaa "vitos-mallia". Minulla on mainiot resinipenkit, tosin MB seiskat. Enkä tiedä sitäkään, veikö VMFA-334 koneen Vietnamiin. Jenkki Phantomien konekohtaisten historioiden selvittely on lähes mahdotonta, vaikka minulla on kontakti, joka pääsee käsiksi alkuperäisiin "Movement Cardeihin". Kirjanpito on ollut vähän sellaista vasurilla vedettyä; välistä voi puuttua 10 vuotta.

Tässä käy vielä tavallistakin pedantimmaksi tehtyään lähes kaikki koneen pinnoilla näkyvät niittaukset malliin (niittejä on noin miljoona). Ei haluaisi tyriä jonkin noin näkyvän detaljin kanssa.

Itse ajattelen, että jatkossa kannattaa käyttää vain tuota ZM:n mallia. Sain McDonnellilta Phantomin Loft Diagrammin ja se perärunko tosiaan pistää silmään. Moottorien yläpinnan pitäisi pyöristyä tasaisemmin ja aikaisemmin, kuin mallissa. Mutta siitä selviää Milliputilla ja hionnalla. Muilta osin ZM päihittää kilpailijat.

Terveisin,
Antti
Phantom FG Mk 1 24.9.2017 12:03 Malli
Kiitos AJ:)

Ison Phantomin "Work in Progress" on Britmodellerilla; joskin hautautuneena. En ole alun jälkeen päivittänyt ketjua. Halvatun Photobucket kun muutti ehtojaan siten, että heille taltioituja kuvia ei voi linkittää edelleen, ellei maksa todella rasvaista hintaa. Britmodellerin ylläpitäjät eivät halua käyttää täältä tuttua kuvien lataustapaa. Kunhan korvaava kuvapankki löytyy, päivitän juttua.

Puhumme samasta kirjasta. VMFA-334:n maalauskaavio on yksinkertaisuudessaan tyylikäs ja houkutteleva. Hankin aiemmin AoA -Decalsin tarrat myös "Taproom 102":lle, mutta tällä hetkellä ostoslistalla on samaisen valmistajan siirtokuvat VMFA-334 koneelle 155565. Tosin itseäni houkuttelee enemmän laivueelle jo 1967 tullut koneyksilö 153972 ilman AN/APQ-51 -varustuksen patteja. Yksi vaihtoehto on myös "What If" RAF:n väreissä. Äärimmäisen houkutteleva sekin.

Odotan innolla näkeväni kokemuksiasi Zoukei-Muran Phantomista. Mallin perärungon muoto on herättänyt jonkin verran keskustelua, mutta nähdäkseni virhe on helppo korjata.

Terveisin,
Antti
Phantom FG Mk 1 8.9.2017 00:05 Malli
Kiitokset Kalle:)

Työn alla Phantom; tälläkin hetkellä. Tosin Tamiyan 1/32 skaalan F-4J. Ja kovasti odotellaan Airfixin tulevaa FG.1:stä. Ja tietysti HK Modelsin 1/32 Britti-Phantomia.
Lueskelen parhaillaan USMC:n pilotin Rick O'Connorin Vietnam -muisteloita VMFA-334:n riveissä F-4J:n pilottina. Tällaiset henkilökohtaiset kontaktit antavat kyllä aina paljon syvällisemmän katsauksen.

Terveisin,
Antti
Saab 91D Safir 2.6.2017 22:25 Malli
Mikäli muistini ei aivan petä, niin ainakin jotkut suomalaiset "Sähvät" oli maalattu alumiinin värisiksi. Paljasta metallia ei siis ollut näkyvissä.
Hieno malli ja tuo muistoja "omanlaisestaan" koneesta, jolla olen lentänyt itse.

Rakentelin itse Taranguksen J-32E Lansenin ja kyllä sen pitäisi vielä olla täällä. Nyt alkoi tämä Safir syyhyyttää…
Saab J32B Lansen 15.7.2016 17:21 Malli
Terve Mika!

Ainakin allekirjoittaneen Taranguksen sarjasta rakennettu J32E on täällä näytillä…
Mitsubishi J2M3 Raiden 2.3.2016 21:21 Malli
Terve Jussi!

Tämä on hieno! Olet toteuttanut maalin kulumisen taidolla; riittävästi Japanilaiseen koneeseen, muttei kuitenkaan liikaa kuten monesti näkee. Japanilaiset eivät juuri pohjamaaleja käyttäneet ja suojavärit rapisivat pois melko helposti isoina "paloina". Litkutus on minun silmääni sopivan maltillinen.
Aihevalinta on sekin mukava; Raiden ei ihan yleisimpiä mallailun kohteita ole.
VL Tuisku 28.2.2016 13:19 Referenssi
Loistavaa Tuomo! Toivottavasti sait kuvata myös muita koneita. Yritin pari vuotta sitten kuvata Storchia, mutta hallin pimeys teki tepposet; ei tullut montaakaan julkaisukelpoista otosta:(
Tom Edvardsson 20.2.2016 21:59 Käyttäjäprofiili
Syntymäpäiväonnittelut Tomppa!

Kiitos hienosta Phenom -kuvasta:)
Terveisin,
Antti K.
Fokker Dr. I FR454/17 19.2.2016 19:50 Malli
Useimmissa konetyypeissä kaartosiivekkeet roikkuvat hieman jättöreunan alapuolella, kun ohjausauva on keskellä ja ohjaimet on viritetty oikein. Tässä ne roikkuvat liikaa, että asian voisi perustella ym. selityksellä.

Poikkeutettuna ylös nouseva siiveke nousee eenemmän ylös, kuin alas laskeva painuu. Tätä kutsutaan siivekedifferentiaaliksi. Kokonaan oma lukunsa ovat koneet, joissa siivekeohjaus on hydraulinen.

Malli on joka tapauksessa onnistunut! Värit on valittu hyvin ja pinnan sileys hivelee silmää. Hyvän näköinen nurmialusta tuo reilusti lisää plussaa.