Pienoismallit.net

Pekka Muikku

67 Dodge Charger 426 hemi 8.8.2008 23:21 Malli
Olet malttanut maalata mukavasti yksityiskohtiakin esim. moottoriin. Hyvin rakennettu, sämi. Tämä on mielestäni paras mallisi tähän mennessä:)
Keskeneräiset mallit… 8.8.2008 18:25 Tiedote
Tarrat paikoilleen ja kuvia galleriaan.
Junkers Ju-87 D-1… 8.8.2008 12:57 Malli
Pientä hopeointia esiintyy siirtokuvissa(niiden kanssa kannattaa olla jatkossa tarkkana), mutta tykkään tämän mallin yleisilmeestä paljon, varsinkin maalipinnan sävystä. Hyvää työtä!
Fireball 6.8.2008 17:11 Malli
Siististi rakennettu apinakiikku..;)
Keskeneräiset mallit… 5.8.2008 18:33 Tiedote
Seppo Valjakka kirjoitti:
Ei pidä tietenkään antaa väärää palautetta, vaan jos omat tiedot riittävät, niin esimerkiksi kertoa, mihin pitäisi jatkossa kiinnittää huomiota. Pääasia mielestäni on, ettei tyrmättäisi aloittelijaa ns. lyttyyn.
En minä mitään väärää palautetta tarkoittanutkaan, voi malli olla ihan hieno puutteistaan ja virheistään huolimatta, vaan että pitäisikö aloittelevalle poimia vain rusinat pullastaan ja jättää viat kokonaan mainitsematta?

Itsekseni olen tässä miettinyt tuota kommentoinnin ongelmallisuutta. Kokeneempien rakentajien näyttäville malleille on paljon helpompaa antaa kritiikkiä, kuin aloittelevan rakentajan mallille. Mitä kokeneempi mallari, sitä pienemmästä virheestä voi mainita ja normaalilla itsetunnolla varustettu mallari ottaa asian kehittävänä palautteena, kuten on tarkoituskin.
Joidenkin mielestä hienon mallin yksityiskohtia ei pitäisi enää kommentoida kriittisesti, mutta juuri niissä yksityiskohdissa asuu se mörkö, joka erottaa hienot mallit huippumalleista.
Kuinka sitten kommentoida mallia, jossa pitäisi lähes kaikki tehdä erilailla kuin on tehty;)? Pitäisikö kommentti olla tyyliin;Hyvää tässä on, että olet sentään maalannut tämän. Maalia kannattaa kuitenkin ohentaa, ettei jää noin paksuksi. Nuo siivet kannattaa laittaa toisinpäin(renkaat kuuluvat siiven alapuolelle). Ihan hyvä malli. ja jättää suurin osa kämmeistä ilman huomiota, vaikka saumat irvistävät, liimaa on enemmän näkyvissä kuin piilossa, maalauskaavio on kuin "mietteitäni Woodstockissa" ja siirtokuvien paikat on arpomalla valittu? Vai kertoa kertoa rehellisesti, mihin kaikkeen pitäisi jatkossa kiinnittää huomiota? Mielestäni riittää, kun mainitsee suurimmista mokista, ainakin jos kyseessä on selvästi aloitteleva junnumallari.
Keskeneräiset mallit… 4.8.2008 17:29 Tiedote
Seppo Valjakka kirjoitti:
Joopa joo, näkyy se suoritustehokkuus yltäneen tännekin, harrastesivulle?! Säälittää nuoret/vanhemmat aloittelijat, jotka nyt poistuvat kuviosta(toivottavasti eivät). Mikä ihme siinä on, että pitää olla niin kauhean hienoa ja tehokasta, jopa mallailussa. Jokainen aloittaa joskus ja varsinkin nuoria alottelijoita pitää kannustaa. Tässä nyt sitten jaetaan pisteitä?? Niinpä niin.
Pisteiden/tähtien jakamisesta kannattaa muistaa, että on jokaisen vapaasti valittavissa, haluaako mallilleen tähtiarvostelua vai ei. Tuota ajatuslinjaasi voisi jatkaa pidemmälle ja kysyä, sopiiko aloittelevalle mallarille antaa ollenkaan rakentavaa palautetta mallista, vai pitäisikö pysyä kyllä muuten on hieno malli, jatka samalla tavalla -linjalla.
Heinkel He 177 3.8.2008 22:50 Malli
Siistiä rakennusjälkeä, hyvä maali. Alapuolella mielestäni liian korostetut paneelirajat. Hyvä kokonaisuus.
Keskeneräiset mallit… 3.8.2008 22:42 Tiedote
Oskari Reinikka kirjoitti:
Aiivan persiistä :( Miksi hyvät sivut piti pilata. Entinen systeemi pelasi erittäin hienosti.. No jaa turha valittaa kun sanotte kuitenkin "Tee itse sitten parempi sivusto!".
Erittäin rakentava kommentti:P
Oskari voisi kertoa asiallisesti(jos ei mene liian vaikeaksi), mikä uudessa versiossa on vikana ja millä muutoksilla se olisi parempi.
Stug III D 2.8.2008 09:25 Malli
Jarmo Lindgren kirjoitti:
ylätelarullissa on kumitus eikä niitä sen vuoksi ole mitenkään käsitelty siten kuin ne olisivat metallia. Tuo hento vaaleus, joka ilmeisesti näyttää metalliselta, on tehty kuivapensselöimällä kulmakohtiin vaaleita värejä kuten Pactran Mud, Tamiyan Buff tai Humbrolin 72.
Jeps, arvelinkin, ettet olisi malliisi tuollaista kardinaalimokaa tehnyt;).
Kun tarkemmin vielä katselin kuvia, niin näyttäisi siltä esim. kolmanneksi viimeisessä kuvassa, että maali olisi kulunut ylätelarullissa kulmista pois ja paljastanut muovia(tästä syntyi käsitys paljaan metallin mallintamisesta). Vahinkokulumista vähän puoltaisi sekin seikka, että tämä kuluminen on vain telarullien "alaosissa" eli ei tasaisesti ympäri.
Stug III D 1.8.2008 23:51 Malli
Siistiä jälkeä ja mukavasti yksityiskohtia. Noiden telarullien mustat osat lienevät kumiosia ja siksi niihin istuu huonosti paljasta metallia esittävä vanhennus(tai ainakin kuvissa näyttää siltä).